پس از پنج سال از سوی اتحادیه اروپایی صورت گرفت‌

لغو تحریم‌های کوبا

گروه بین‌الملل: وزرای امور خارجه 27 کشور عضو اتحادیه‌اروپایی که پنجشنبه گذشته برای بررسی راهکارهای خروج از بحران رای منفی ایرلندی‌ها به معاهده لیسبون در بروکسل، پایتخت بلژیک گرد آمده بودند اگرچه نتوانستند در مورد چگونگی مواجهه با این مشکل به راه‌حلی قطعی برسند اما در مقابل به تحریم‌های دیرینه این اتحادیه علیه کوبا مهر پایان زدند. به گزارش شبکه خبری NBC آمریکا، شامگاه پنجشنبه و به فاصله چند ساعت پس از شروع نشست بنیتا والدنر، کمیسیونر روابط خارجی اتحادیه‌اروپایی با اشاره به تحولاتی که پس از جانشینی رائول کاسترو به جای فیدل کاسترو در مقام رئیس‌جمهور کوبا در این کشور به وقوع پیوسته از موافقت با ملغی شدن تحریم‌های این کشور خبر داد.
کد خبر: ۱۸۳۰۷۲

اتحادیه‌اروپایی 5 سال قبل و پس از سرکوب مخالفان دولت کوبا در سال 2002 میلادی تحریم‌هایی را علیه این کشور وضع کرد. این تحریم‌ها در حالی لغو شد که سوئد و جمهوری چک تلاش زیادی برای جلوگیری از لغو آن به عمل آوردند.

سرسختی آمریکا

ایالات‌متحده به تصمیم اتحادیه‌اروپایی واکنش نشان نداد و نشانی از تصمیم واشنگتن برای لغو تحریم‌های تجاری این کشور علیه کوبا که حدود نیم قرن قبل وضع شده است به چشم نمی‌خورد. مصوبه اتحادیه‌اروپایی در مورد کوبا با شروطی هم همراه بود. اروپایی‌ها خواستار آزادی همه زندانیان سیاسی کوبا، دسترسی آزاد مردم این کشور به اینترنت و فراهم آمدن امکان ملاقات و گفتگوی هیات‌های نمایندگی اروپا با رهبران گروه‌های اپوزیسیون کوبا شده‌اند.

اتحادیه‌اروپایی پیش از این در سال 2005 میلادی تحریم‌هایی که دو سال قبل از آن علیه کوبا وضع کرده بود را به حال تعلیق درآورد اما حاضر به حرکت در جهت عادی‌سازی روابط با کوبا نشده بود. در مقابل کوبا هم طی 5 سال گذشته هیچ اقدامی برای فراهم آوردن زمینه لغو تحریم‌ها به عمل نیاورد.

واکنش کوبا

فیلیپه پرز روکه، وزیر امور خارجه کوبا عصر دیروز در واکنشی دیرهنگام تاکید کرد هاوانا قبل از لغو کامل و بی‌قید و شرط تحریم‌ها تمایلی به مذاکره پیرامون ارتقای روابط با پایتخت‌های اروپایی ندارد.

دولت کوبا پیش از این به دفعات تلاش اروپایی‌ها برای واداشتن ‌هاوانا به قبول شروط مورد نظر اتحادیه‌اروپایی را مداخله در امور داخلی خود تلقی کرده و از این اتحادیه خواسته بود به جای تعیین شرط و شروط در مسیرهای دیپلماتیک متعارف گام بردارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها