در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
حیدر آخوندی مجری طرح در گفتگو با مهر ، آلومینا را مهمترین مواد پر مصرف پیشرفته سرامیکی دانست و گفت: این ماده در ساخت ابزار برش، سایش و عایق حرارتی به عنوان پایه کاتالیست و در تولید غشاها بکار می رود.
وی با بیان اینکه تردی و شکننده بودن آلومینا استفاده از آن را با محدودیت مواجه کرده است، افزود: از این رو با افزودن زیرکونیا به آن، کامپوزیت آلومینا- زیرکونیا تولید شد.
آخوندی افزود: از آنجایی که ساخت قطعات پیچیده و حجیم بسیار مشکل است از این رو به دنبال موادی بودیم که بتواند شکل دهی این قطعات را آسانتر کند که در این راستا با استفاده از فناوری نانو توانستیم نانو پودر آلومینا- زیرکونیا را تولید کنیم که خواص نهایی آن را نسبت به نوع میکرونی بهبود بخشد.
وی توضیح داد: نانو کامپوزیت شکل داده شده به روش ریخته گری ژله ای در دمای پخت 1450 تا 1500 سانتیگراد پخته شد و در نهایت به دانش فنی تولید نانو کامپوزیت آلومینا- زیرکونیا دست یافتیم.
مجری طرح، قابلیت استفاده از انواع قالبها برای شکل دهی قطعات و خروج راحت از قالب را از مزایای این روش دانست و گفت: قطعات تولید شده به این روش به اندازه واقعی و مورد نظر است و نیازی به ماشین کاری بعدی ندارد.
آخوندی با بیان اینکه در این روش شکل دهی از پلیمر طبیعی استفاده شده است ، اظهار کرد: این پلیمر از «آلژینات سدیم» است که هیچ عوارض زیست محیطی ندارد.
وی با اشاره به این مطلب که این ماده در صنایع غذایی و دارویی کاربرد دارد، خاطر نشان کرد: استحکام نانو آلومینا-زیرکونیا باعث شده تا به عنوان «فولاد سرامیکی» شناخته شود از این رو می توان در ساخت قطعاتی که تحت فشار و دمای بالا کار می کنند مانند پره توربینها بکار برده می شود.
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
گزارش «جامجم» درباره دستاوردهای زبان فارسی در گفتوگو با برخی از چهرههای ادب معاصر
معاون وزیر بهداشت: