آتش به جان کارخانه‌ای دیگر افتاد؛

وقوع حریق در «ابر آسیا»ی کهریزک

سومین حریق کارخانه‌ای‌ طی سه هفته گذشته، با وقوع آتش‌سوزی در کارخانه «ابر آسیا» کهریزک رخ داد. وقوع آتش‌سوزی در ساعات پایانی شب، باعث شد که متاسفانه، گازهای سمی این کارخانه توسط باد به سمت شهر تهران آورده شود.
کد خبر: ۱۷۸۹۸۶

قدیر کارگری ـ مسئول پایگاه آتش نشانی شورآباد کهریزک ـ درباره جزییات این حادثه به ایسنا، گفت: ساعت 21 شب گذشته، ماموران آتش‌نشانی پایگاه شورآباد با مشاهده دود غلیظی همراه با شعله آتش، وقوع یک آتش‌سوزی را اعلام کردند که با توجه به حجم زیاد دود، ایستگاه یک آتش‌نشانی کهریزک و ایستگاه شورآباد به محل حادثه اعزام شدند.

وی افزود: در این حادثه 21 هزار مترمربع سوله کارخانه ابر آسیا در زمینی به وسعت 50 هزار مترمربع که محل نگهداری موادی همچون، اسفنج، یونولیت و تولیدات دیگر بوده، دچار حریق شد که نزدیک به 10 سوله از کارخانه تا 90 درصد آتش گرفت و دو سوله نیز به علت شدت آتش سوزی تخریب شد.

کارگری با بیان این که در زمان حادثه تنها چهار نگهبان در کارخانه‌ حضور داشتند، عنوان کرد: به علت شدت آتش‌سوزی، ایستگاه آتش نشانی کهریزک از سازمان آتش نشانی تهران درخواست کمک کرد که با حضور امدادرسانان از تهران،‌ باقرشهر و حسن‌آباد، این حریق در ساعت یک بامداد به صورت کامل اطفا و از سرایت آتش به کارخانه‌های مجاور جلوگیری شد.

محمد بیات ـ معاون عملیات سازمان آتش نشانی تهران ـ گفت: با درخواست کمک از پایگاه آتش نشانی کهریزک، نیروهای امدادرسان سازمان آتش نشانی تهران در ساعت 21:14 در محل حادثه حاضر شدند.

وی افزود: ماموران با حضور در محل حادثه مشاهده کردند، در کنار سوله‌های به هم پیوسته این کارخانه، تعداد زیادی مخزن مواد سمی، مواد اولیه کارخانه و 20 دستگاه خودرو وجود دارد.

بیات با بیان این که ساخت سوله‌ها در کنار هم، از لحاظ ایمنی، غیراستاندارد است و باعث سرعت بخشیدن به آتش سوزی می‌شود، اضافه کرد: وقوع آتش‌سوزی در ساعات پایانی شب، باعث شد که متاسفانه، گازهای سمی این کارخانه توسط باد به سمت شهر تهران آورده شود.

بیات میزان خسارت وارده به این کارخانه را بسیار سنگین دانست و افزود: در حال حاضر، علت وقوع این حریق در دست بررسی توسط کارشناسان سازمان است.

معاون عملیات سازمان آتش‌نشانی تهران با انتقاد از استاندارد نبودن وسایل ایمنی و اطفای حریق در این کارخانه‌، خاطر نشان کرد: این کارخانه حتی از شیلنگ‌های آب نیز برای اطفای حریق بی‌بهره بوده است.

بیات افزود: به دلیل وجود نقص در قانون آتش‌نشانی، هیچ نظارتی بر امور ایمنی کارخانه‌ها وجود ندارد و تنها برای ساختمان‌های شش طبقه روی همکف مجوز ایمنی صادر می‌کند که البته این نظارت سازمان تنها تا زمان تحویل ساختمان ادامه دارد و بعد از آن، دیگر نظارتی نیست.

معاون عملیات آتش‌نشانی تهران با بیان این که شرکت‌های بیمه می‌توانند، تنها کارخانه‌هایی که دارای ایمنی استاندارد هستند را بیمه کنند، گفت: با توجه به اهمیت موضوع پیشگیری قبل از وقوع حادثه، ارگان‌هایی مانند بانک‌ها، شرکت‌های بیمه، شهرک‌های صنعتی و شرکت نفت می‌توانند، داشتن مجوز ایمنی از سوی سازمان آتش نشانی را برای دادن تسهیلات، مدنظر داشته باشند.

وی در این حال تصریح کرد: شهرک‌های صنعتی چگونه مجوز ساخت به کارخانه‌هایی را می‌دهد که استانداردهای لازم این در این اماکن رعایت نشده است، چرا در رابطه با ایمنی سرمایه‌های ملی نظارت کافی وجود ندارد؟ 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها