با رایزنی‌های هیات رئیسه ، استیضاح وزیر بازر گانی منتفی شد

دود سفید از دودکش مجلس‌

گروه سیاسی: استیضاح مسعود میرکاظمی، وزیر بازرگانی با لابی‌ها و رایزنی‌های هیات رئیسه مجلس کاملا منتفی شد و دود سفید از دودکش مجلس به هوا برخاست. این رایزنی‌ها به گونه‌ای بود که از ابتدای جلسه علنی دیروز، محمدرضا باهنر، نایب رئیس اول مجلس با قرار گرفتن در کنار صندلی‌های کسانی که تاکید بر استیضاح داشتند از آنها می‌خواست که در انجام این استیضاح تجدیدنظر کنند. البته نمی‌توان تلاش‌های دیگر اعضای هیات رئیسه ازجمله حسین نجابت، شاهین میرمحمد صادقی و حسین سبحانی‌نیا یا حسن ابوترابی‌فرد در این خصوص را نادیده گرفت.
کد خبر: ۱۷۷۱۰۹
این رایزنی‌ها به‌گونه‌ای بود که چند نفر از نمایندگان طی تذکراتی به هیات رئیسه خواستار اجرای استیضاح وزیر بازرگانی شدند، اما هیات رئیسه بدون توجه به این تذکرات با ورود به دستور جلسه، آغاز قرائت گزارش‌های تحقیق و تفحص‌هایی چون قوه قضاییه و... را خواستار شد.

عماد افروغ، نماینده تهران نیز به عنوان عضو سرسخت انجام این استیضاح با جمع‌آوری نامه و بردن آن به هیات رئیسه مجلس خواهان انجام این درخواست بود، ولی لابی‌ها همچنان در پایین محل جلسه علنی یا جایگاه هیات رئیسه ادامه داشت و تا ساعت 10/11 خبری از برگزاری این درخواست نشد تا این که مجددا چند نفر از نمایندگان ازجمله امیر حسن‌خانی نماینده فردوس و طبس، عماد افروغ نماینده تهران و ابوالفضل کلهر نماینده شهریار بعد از مدت‌ها انتظار برای ارائه تذکر به هیات رئیسه مجلس و بالا نگاه داشتن آیین‌نامه داخلی مجلس در بالای سرشان به علامت اعتراض، اجازه یافتند که صحبت کنند.

امیر حسن‌خانی، خطاب به محمدرضا باهنر که در این هنگام ریاست جلسه را به عهده داشت، تاکید کرد که اگر قرار است استیضاح مطرح شود اعلام کنید؛ ولی اگر هم این استیضاح منتفی است آن را بگویید که مجلس در ابهام باقی نماند.

ابوالفضل کلهر نیز که بسیار عصبانی و ناراحت از انجام نشدن چنین درخواستی بود، خطاب به هیات رئیسه گفت: اگر نمی‌خواهید استیضاح انجام شود، صادقانه بگویید، نه این که نمایندگان را یکی یکی صدا کنید.

وی با اشاره به گرانی‌های موجود گفت: اگر وزیر همین گوشه و کنارهاست، لطفا بگویید به صحن بیایند.

اما محمدرضا باهنر در پاسخ به این تذکر با اشاره به پروسه استیضاح و این که یک بار این درخواست از حدنصاب افتاده است، گفت: هیات رئیسه مجلس وظیفه دارد تمامی مساعی خود را به‌کار گیرد که موضوع با تفاهم و توافق حل شود و ما این تلاش‌ها را مذموم نمی‌دانیم.

وی با اشاره به این که طرح استیضاح در جامعه پیش‌لرزه و پس‌لرزه دارد گفت: بیش از 120 نفر از همکاران ما طی نامه‌ای که در آن اعلام شد استیضاح با توجه به این که وزیر کشور و اقتصاد و دارایی در دولت وجود ندارد و شرایط را ممکن است برای دولت بدتر کند، از دوستان خود خواسته‌اند از چنین اقدامی منصرف شوند.

باهنر در ادامه توضیح چگونگی پس گرفتن این استیضاح، نامه 124 نماینده را قرائت کرد، اما همین نامه نیز مورد انتقاد برخی از نمایندگان قرار گرفت.

به این ترتیب استیضاحی که در 17 اردیبهشت امسال در 8 محور اعلام وصول شد و در چند روز بعد مجددا پس گرفته شد، ولی مجددا در همان روز بار دیگر تقدیم هیات رئیسه شد، به‌کلی از دستور مجلس هفتم شورای اسلامی خارج شد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها