یک روش امن‌

یکی از پژوهشگر دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی امیرکبیر هم موفق به ارائه روشی امن برای برقراری ارتباطات در شبکه‌های نظامی شده است. احسان باقریان که مجری این طرح است گفته: با توجه به بی‌سیم بودن فضای ارتباطی در شبکه‌های نظامی و موردی بودن این شبکه‌ها (به این معنی که نیاز به هیچ زیرساختی نداشته و به اقتضای زمان تشکیل شده و در زمانی که نیازی نباشد از بین می‌روند)‌ در این پروژه سعی شده است تا با ارائه روشی امن برای برقراری ارتباطات در این شبکه‌ها، مانع از این شویم که دشمن با شنود محتویات ارسالی گره‌های شبکه بتواند به اطلاعات با ارزشی دست پیدا کند.
کد خبر: ۱۷۱۹۵۷
وی تاکید کرد: با توجه به محدودیت شعاع انتشار در فضای بی‌سیم، در بسیاری از مواقع، گره‌ها نمی‌توانند مستقیما با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و باید مسیری از میان دیگر گره‌ها تشکیل داده و داده‌های خود را از طریق آن مسیر به یکدیگر ارسال کنند.

باقریان خاطرنشان کرد: اطلاعات ارسالی توسط گره‌های شبکه‌ به 2 دسته اطلاعات کنترلی و داده‌ها تقسیم‌بندی می‌شوند؛ زمانی که 2 گره قصد برقراری ارتباط با یکدیگر را داشته باشند، ابتدا با ارسال اطلاعات کنترلی به یکدیگر، ‌مسیری برای ارسال اطلاعات پیدا کرده و سپس داده‌های خود را از طریق مسیر ایجاد شده به یکدیگر ارسال می‌کنند.

مجری طرح تصریح کرد: در این پروژه روشی برای برقراری مسیر و ارسال اطلاعات ارائه شده که با استفاده از آن دشمن نمی‌تواند با شنود به اطلاعات هویت گره‌های مبدا و مقصد ارتباط، هویت گره‌های میانی تشکیل دهنده مسیر،‌ مکان گره‌های مبدا و مقصد دست یافته و امکان ردیابی بسته‌ها برای کشف مسیر و محتویات داده‌های ارسالی در شبکه وجود نخواهد داشت.

باقریان کاربردهای پروژه خود را در میادین جنگ و شبکه‌های نظامی عنوان کرد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها