jamejamonline
دانش عمومی کد خبر: ۱۵۵۴۱۴ ۱۸ آذر ۱۳۸۶  |  ۰۲:۴۱

آزمایش های اخیر دانشمندان نشان داده است که ماده موجود در فلفل و سس که باعث تندی آنها نیز می شود، درد ناشی از عمل جراحی را برای بیمار کاهش می دهد.


در این آزمایش ها، نوعی کاپساسین را که برای جلوگیری از هرگونه آلودگی و عفونت بشدت تصفیه شده بود ، مستقیما در درون زخمهای باز، مانند جراحی تعویض زانو و دیگر اعمال جراحی دردناک ریختند که پس از جراحی ، درد طاقت فرسای این جراحی ها را کاهش داد.این پرسش مطرح است که چگونه ماده ای که بشدت باعث سوزش می شود، دردهای شدید را تسکین می دهد؛
پاسخ این پرسش را می توان به این صورت داد، هنگامی که شما یک فلفل تند را می خورید، پس از سوزش ، در زبان خود احساس کرختی خواهید کرد.این امید هست که استفاده از این ماده در جراحی ها باعث شود اثر بی حسی تا هفته ها در عضو عمل شده باقی بماند، بنابراین بیماران در طول دوران بهبودی ، درد کمتری احساس کنند و نیاز کمتری نیز به داروهای مسکن داشته باشند.
فلفل قرن هاست به عنوان دارویی گیاهی استفاده می شود و در حال حاضر، کرم های موضعی که حاوی کاپساسین هستند، به عنوان یک داروی اصلی و موثر برای تسکین دردهای عضلانی در داروخانه ها به فروش می رسد.اما اگر امروزه این موضوع مورد توجه محققان قرار گرفته ، به این علت است که تحقیقات جدید نشان داده ، هدف اصلی ماده کاپساسین سلول های ادراک درد هستند که به شیوه منحصر به فردی بر آنها تاثیر می گذارد.
تنها این مرکز مطالعاتی مستقر در دانشگاه کالیفرنیا نیست که روی خواص ضددرد کاپساسین تحقیق می کند؛ بلکه دانشمندانی دیگر از دانشگاه هاروارد، ماده کاپساسین را با دیگر داروهای بی حسی ترکیب کرده اند، به این امید که داروی بی حس کننده جدیدی تولید کنند که با استفاده از آن دردهای ناشی از زایمان و اعمال دندانپزشکی قابل تحمل تر شود.همچنین محققانی که در موسسه ملی سلامت مشغول تحقیق درباره اثرات این ماده هستند، امیدوارند بزودی آزمایش هایی را روی بیماران مبتلا به سرطان های پیشرفته ، با نوع دیگری از کاپساسین که هزار برابر قوی تر و موثرتر از کاپساسین است ، انجام دهند تا شاید دردهای شدید این بیماران کاهش یابد.

منبع: آسوشیتدپرس : AP
مترجم : بتول خالدی

ارسال نظر
* نظر:
نام:
ایمیل: