امت‌گرایی؛ راهبرد اساسی مذاهب اسلامی

اصل امت‌گرایی جزو اصول مسلم ما مسلمان‌هاست. قرآن کریم حتی نسبت به اهل ادیان می‌فرماید بیایید با هم درخصوص مشترکات اتفاق نظر کنیم و زندگی مسالمت‌آمیز داشته باشیم. تشویق به اتحاد و مذمت و نکوهش تفرقه در ادبیات قرآنی موج می‌زند.
کد خبر: ۱۵۰۱۰۳۹
نویسنده حجت‌الاسلام دکتر خیری - نویسنده و پژوهشگر 
 
حضرت هارون به برادر خودحضرت موسی(ع) درخصوص توجیه اقدام نکردن علیه سامری می‌گوید: «اقدامی نکردم چون نمی‌خواستم تفرقه ایجاد کنم.» سیره ۱۴معصوم و بزرگان اهل سنت نیز چنین بوده. سیره امیرالمومنین(ع) هم چنین بوده. پس اصل وحدت بین مسلمین یک راهبرد اساسی است. امامین انقلاب ما هم دائم ما را به تقریب فراخوانده‌اند. ما شیعه و سنی به‌رغم اختلافاتی در مباحث اعتقادی و کلامی ولی درفقه و مسائل اخلاقی دارای اشتراکات اساسی و فراوانی هستیم. چهار امام فقهی اهل سنت از شاگردان و محبین امام صادق(ع) بودند وبه ایشان احترام ویژه می‌گذاشتند. ازاقدامات حکیمانه امام خمینی(ره) راهبرد وحدت شیعه و سنی است. پیش از ایشان امثال کاشف‌الغطاها، آیت‌الله بروجردی‌ها ومفتی اعظم الازهر شیخ شلتوت‌ها این پرچم را بر‌افراشتند. مکاتبات آیت‌الله بروجردی و شیخ شلتوت باعث همگرایی وبه‌رسمیت شناخته شدن فقه جعفری در جامعه الازهر مصر شد.امروزهم جامعه الازهر پایبند این موضوع است.ایران کشوری است با مذاهب مختلف شیعه و سنی که همه پای ارزش‌های انقلاب ایستاده‌اند. خون شیعه وسنی برای بارور کردن انقلاب به‌هم آمیخته است.اهل سنت محب خاندان رسول‌‌الله(ص) هستند، امیرالمومنین(ع) راجزو خلفای راشدین می‌دانندوبه امام حسن(ع) و امام حسین(ع) و بقیه ائمه ارادت و احترام می‌گذارند.اما ازسوی دیگر استکبار به سرکردگی انگلیس خبیث درطول تاریخ به‌ویژه ۲۰۰ساله اخیر بر آتش تفرقه دامن زده است. امروز شیعیان لندنی از ماهواره و شبکه‌های رادیو و تلویزیون و فضای مجازی برای ایجاد تفرقه استفاده می‌کنند برخی فرق سنی هم همین‌طورند.اما امام خمینی(ره) اسلام را به اسلام شیعه و سنی تقسیم نکرد، بلکه اسلام ناب و اسلام آمریکایی را مطرح کردند تا مراقب دشمن اصلی همه مسلمان‌ها باشیم. 
مقام معظم رهبری هم شیعه لندنی را مطرح کردند و درکردستان سخنرانی‌ای تاریخی درخصوص حرمت توهین به مقدسات اهل سنت داشتند؛ نظری که شهید سیدحسن نصرالله آن را ممتاز در اعلام مواضع دانستند که دارای آثار و برکات بسیاری است. امروز دشمن مشترک شیعه و سنی استکبار و نظام سلطه است. اگر ما در فلسطین حضور داریم و دفاع می‌کنیم دفاع از مسلمین است اگرچه شیعه نیستند همان‌طور که از شیعیان لبنان دفاع می‌کنیم، همان‌طور که شیعیان زیدیه یمن از اهل سنت غزه دفاع می‌کنند، همان‌طور که در یک جبهه علیه داعش ایستادیم و همان‌طور که آیت‌الله‌سیستانی فرمودند اهل سنت برادران ما نیستند؛ خود ما هستند. این مرام ماست.لذا درتوسعه اقتصادی، اجتماعی وفرهنگی نظام جمهوری اسلامی تفاوتی بین مناطق شیعه‌نشین و سنی‌نشین نگذاشته بلکه به مناطق محروم اعم از شیعه‌نشین یا سنی‌نشین اهتمام ویژه داشته. امروز دانشگاه علوم پزشکی سنندج جزو دانشگاه‌های برتر جهانی در نظام سنجش رتبه جهانی دانشگاه‌هاست و اهل سنت مثل شیعیان در همه ارکان نظام مثل مجلس حضوردارند.سرداران بزرگ اهل سنت درنیروهای مسلح جزوکادراول کشور هستند و بسیاری دیگر از افتخارات این نظام. دشمن در کمین ماست. بر این اساس باید مراقب فتنه‌ها و توطئه‌ها باشیم. باید مراقب باشیم افکار عمومی توسط استکبار جهانی و دشمن مشترک شیعه و سنی و کشور بزرگ ایران عزیز به‌سمت دامن زدن به اختلافات پیش نرود.  

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها