سپس رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود گفت: من از فردی که (رئیس دانشگاه کلمبیا) بیانیه ای برای معرفی من خواند، گله دارم. این بیانیه سیاسی بود. از نظر من مشکل ندارد، اما معمولا برای دعوت از سخنرانان به معرفی از آنان می پردازند نه این که به آنها توهین کنند؛ اما به نظرم شما تحت تاثیر رسانه ها و سیاستمداران قرار گرفتید و این ادعاها را نمودید که کاملا غلط بود. برخورد شما در این مقدمه ، غیردوستانه بود. شما شعور حضار را نادیده گرفتید و توهین کردید. جالب است که خود شما امریکایی ها، شنود می کنید، کنترل می کنید و تهدید می کنید.
دکتر احمدی نژاد در ادامه سخنان خود 2 سوال مطرح کرد و خطاب به حضار گفت: مانند هر دانشگاهی ساکت نخواهم شد و از شما می خواهم پاسخ دهید.
رئیس جمهور از دانشجویان حاضر پرسید: اگر هولوکاست واقعی است ، چرا یک تحقیق مدون درباره آن نشده است؛ چرا محققانی که می خواهند از منظرهای مختلفی این مساله را بررسی کنند، به زندان می روند؛ این اتفاق در اروپا افتاده است ، چرا فلسطینیان باید جور آن را بکشند؛
سوال دیگر رئیس جمهور درباره مساله هسته ای بود. وی از دانشجویان پرسید: ما مدتهاست که عضو آژانس هستیم. طبق مقررات آژانس ، ما حق دسترسی به انرژی صلح آمیز هسته ای را داریم. بیشترین حجم بازرسی های آژانس برای ما انجام شده است ، گزارش ها هم نشان می دهند که ما انحراف نداشته ایم. به ما می گویید که سوخت هسته ای می دهید، در حالی که به ما قطعات هواپیما نمی دهید. خودتان تصمیم بگیرید که آیا ما درست می گوییم یا نه؛
بعد از سخنرانی رئیس جمهور نوبت به پرسش و پاسخ رسید.
دانشجویی سوال کرد: حضار می خواهند که پاسخ واضح به این سوال را بشنوند. آیا شما یا دولت شما نابودی اسرائیل به عنوان یک دولت یهودی را دنبال می کند؛ اگر ممکن است به صورت بله یا خیر جواب بدهید.
احمدی نژاد جواب داد: شما سوال کردید، ولی می خواهید پاسخ را آن طور که می خواهید بشنوید. این آزادی دسترسی به اطلاعات نیست.
رئیس جمهور که این جمله اش باعث تشویق حاضران شد، گفت: من تنها موضع خود را می گویم و من از شما می پرسم آیا مساله فلسطین یک مساله بین المللی مهم است یا خیر؛ لطفا جواب بله یا خیر بدهید.
سوال کننده نیز در این زمان جواب داد، بله ؛ احمدی نژاد نیز بلافاصله گفت: از همکاری شما متشکرم. ما این مشکل را که 60 سال ادامه داشته ، پذیرفتیم و حال هر کس راه حلی دارد و راه حل ما انجام همه پرسی آزاد است. اگر این همه پرسی انجام شود نتایج آن را خواهید دید.
وی افزود: اجازه بدهید که مردم فلسطین به صورت آزادانه تصمیم بگیرند که برای آینده خود چه می خواهند بکنند. بعد آنچه که شما در نظر دارید رخ خواهد داد و انجام می شود.
عذر خواهی از احمدی نژاد
پس از سخنرانی رئیس جمهور در دانشگاه کلمبیا شماری از دانشجویان و اساتید در مواجهه حضوری با هیات ایرانی با نگارش نامه خطاب به دکتر احمدی نژاد به خاطر سخنرانی بی ادبانه رئیس این دانشگاه عذرخواهی کردند.
سخنرانی پرحاشیه
سخنرانی رئیس جمهور بویژه برنامه پرسش و پاسخ احمدی نژاد با دانشجویان ، انعکاس گسترده ای در محافل سیاسی و دیپلماتیک و رسانه های مطرح جهان داشت.
در حالی که ساعاتی قبل از شروع سخنرانی رئیس جمهور کشورمان که با تبلیغات گسترده منفی شبکه های غربی بویژه فاکس نیوز، به موضوعی جنجالی تبدیل شده بود، هیچ نشانی از پخش مستقیم این سخنرانی در شبکه های مهم خبری به چشم نمی خورد، لحظاتی پس از شروع سخنرانی در یک رقابت رسانه ای شبکه هایی چون فاکس نیوز، سی.ان.ان ، بی.بی.سی و حتی شبکه فرانسوی زبان فرانس 24 به پخش مستقیم مراسم سخنرانی رئیس جمهور در دانشگاه کلمبیای نیویورک اقدام کردند.
استقبال دانشجویان از سخنان احمدی نژاد
در نظرسنجی انجام شده از سوی برخی رسانه های امریکایی در خصوص حضور و سخنرانی احمدی نژاد در دانشگاه کلمبیا، اکثر رای دهندگان از این دعوت استقبال کردند.بر اساس نتایج این نظرسنجی ، حدود 61 درصد موافق این دعوت بوده اند و 39 درصد مخالف بودند.
در یک نظرسنجی که توسط شبکه فاکس نیوز انجام شد، 60 درصد از حضور احمدی نژاد در دانشگاه کالیفرنیا استقبال کردند و 37 درصد نیز رای منفی داشتند و 3 درصد باقیمانده نیز نظری نداشتند.
بولتون:
احمدی نژاد هرچه خواست به دست آورد
در همین حال ، سفیر سابق امریکا در سازمان ملل سخنرانی رئیس جمهور ایران در دانشگاه کلمبیا را «پیشامدی غمناک» برای این کشور توصیف کرد.
جان بولتون در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز گفت: احمدی نژاد هر آنچه از این حضور می خواست به دست آورد که آن همان داشتن مشروعیت در یکی از معتبرترین دانشگاه های امریکا و پوشش مطبوعاتی گسترده بود.
واکنش کاخ سفید
کاخ سفید در واکنش به سخنان احمدی نژاد اعلام کرد تحت تاثیر اظهارات محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران در دانشگاه کلمبیا قرار نگرفته و مواضع و خواسته های امریکا در قبال ایران همچنان به قوت خود باقی است.
بوش نیز درباره حضور احمدی نژاد در دانشگاه کلمبیا در نیویورک گفت: آنجا مکان تحصیلات عالی است و اگر رئیس جمهور ایران تصور می کند فردی از ایران آمده و با دانشجویان به عنوان یک تجربه علمی سخن می گوید با نظر من همراهی کرده است.
نامه روسای 7 دانشگاه تهران به رئیس دانشگاه کلمبیا
روسای دانشگاه ها و مراکز پژوهشی در تهران در نامه ای خطاب به لی کلینگر رئیس دانشگاه کلمبیا ناخرسندی و اعتراض خود را به گفتار خارج از نزاکت وی اعلام کردند.
در این نامه آمده است: توهین شما به رئیس جمهور یک ملت 72 میلیون نفری با 7000 سال تمدن و فرهنگ غنی ثبت شده ، در یک محیط دانشگاهی مایه شرمساری است. هرچند ظاهرا آن جملات مملو از حس تنفر و کینه را تحت فشار شدید رسانه ها، بر زبان جاری کرده اید، اما این جای تاسف و تعجب است که مالکان و سیاستگذاران رسانه ها جهتگیری های نطق رئیس یک دانشگاه معتبر را تعیین کرده اند.
روسای دانشگاه ها همچنین 10 سوال از رئیس دانشگاه کلمبیا مطرح کردند و خواستار پاسخ او به این سوالات شدند.
درخواست های مکرر برای مصاحبه با رئیس جمهور
ایرنا گزارش داد: حضور احمدی نژاد در نیویورک موجب شده است تا انبوه درخواستها از سوی شبکه های تلویزیونی برای مصاحبه با رئیس جمهوری اسلامی ایران ارسال شود.
حمید محمدی رایزن مطبوعاتی دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد دراین خصوص گفت: برای مصاحبه اختصاصی با دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران بیش از 60 درخواست ارائه شده است که از این بین با حدود 6 درخواست موافقت شد که در مدت اقامت احمدی نژاد انجام خواهد شد.
دکتر غلامرضا خواجوی/عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد
شهابالدین بنائیان | پژوهشگر مسائل فرهنگی
حمیدرضا جیهانی | کارشناس بازار سرمایه
دکتر محمد جواد نجفی / عضو هیات علمی دانشگاه
نیما نکیسا در گفتوگو با جام جم آنلاین: