حسین حسینی، رئیس سازمان شیلات ایران دیروز اعلام کرد انتشار این خبر مبنای درستی نداشت و آن را تکذیب کرد. وی آماری هم در مورد صادرات ارائه کرد و توضیح داد بیش از ۱۱هزار تن میگو از بوشهر صادر شده و هیچ محصولی برگشت نخورده است. میگوی ما با کیفیتترین و بهترین میگوی پرورشی جهان است. هیچ برگشتی در کار نبوده، زیرا استانداردهای ایمنی و سلامت غذا برای ما مهم است. حسینی افزود: براساس مطالعات انجام شده ظرفیت تولید ۴.۶میلیون تن آبزیپروری در دریا و بیش از ۸۰۰هزارتن پرورش میگو در سواحل وجود دارد که یک پتانسیل بالقوه است. در برنامه تولید ۴۰۰هزار تن در ۱۰ سال و ۱۰۰هزار تن در پنج سال اول در حوزه پرورش ماهی در قفس و حدود ۱۶۰هزار تن پرورش میگو را داریم که این بحث کاملا با توجه به منویات رهبری در حوزه ایجاد ثروت، توسعه سواحل و جزایر و کسب رتبه شایسته در منطقه بوده و ظرفیت داریم که بهعنوان قطب اول درحوزه آبزیپروری و صید در غرب آسیا با سرعت منویات رهبری را عملیاتی کنیم. وی ادامه داد: برای صادرات همه محصولات خوراکی سازمانهای نظارتی گواهینامههای سلامت آنها را امضا میکنند. سازمان دامپزشکی نیز گواهینامه سلامت این محصولات را امضا کرده است.
ازسوی دیگر سازمان دامپزشکی ایران هم درباره خبر برگشت میگویپرورشی بوشهر ازکشور چین توضیح داد: میگوی استان بوشهر در سال گذشته به بیش از ۲۳کشور جهان شامل چین، روسیه، کشورهای عضو اتحادیه اروپا، کشورهای حاشیه خلیجفارس و... صادر شده و از ابتدای سال۱۴۰۲ نیز این روند ادامه داشتهاست. در سال گذشته ۲۴هزار تن میگو صادرات و از این میزان ۵.۸هزار تن به کشور چین و ۸.۶هزار تن به کشور روسیه صادر شدهاست و امسال صادرات میگو تا پایان آبان ماه حدود ۱۱.۶ هزار تن بوده است که سهم کشور چین ۱.۶هزار تن و روسیه ۴.۷هزار تن بوده است و تاکنون محمولهای بهدلیل آلودگی فاضلابی و آلودگی بهداشتی به بوشهر برگشت داده نشدهاست. لازم به ذکر است تاکنون هیچگونه میگوی تولید استان بوشهر از کشور چین مرجوع نشده است. همچنین قبل از تایید بهداشتی میگوهای صادراتی توسط ادارهکل دامپزشکی استان بوشهر، این میگوها در آزمایشگاههای مورد تایید سازمان دامپزشکی مورد آزمایش قرار میگیرند و پس از تایید نتایج آزمایشگاهی مطابق استانداردهای بینالمللی، گواهی بهداشتی بینالمللی برای محمولهها صادر خواهد شد؛ مضافا با توجه به دارا بودن دامپزشک در تمام کارگاههای فرآوری آبزیان در استان بوشهر، روند بهداشتی تولید از ابتدای ورود میگو از مزارع پرورش به کارگاه فرآوری تا زمان بستهبندی، انجماد و حتی بارگیری تحت نظارت بهداشتی این دامپزشکان انجام میگیرد.