رژیم غذایی ضد التهاب بهترین گزینه برای سلامت شناختی

مطالعات جدید نشان می‌دهد رژیم غذایی ضد التهاب شامل انواع میوه و سبزی، حبوبات، چای یا قهوه، با کاهش التهاب سیستم ایمنی بدن و خطر بروز اختلال شناختی و آلزایمر مرتبط است.
کد خبر: ۱۳۴۷۸۰۱

به گزارش جام جم آنلاین، با افزایش سن التهاب سیستم ایمنی بدن افزایش می‌یابد و به سلول‌ها آسیب می‌رساند.

التهاب واکنش طبیعی بدن به جراحت و عفونت است. زمانی که واکنش التهابی بدن شدید و طولانی باشد، به التهاب مزمن تبدیل می‌شود. التهاب مزمن علاوه بر اختلالات شناختی، احتمال بروز دیابت و بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد.

مطالعات جدید محققان یونانی با بررسی هزار و ۵۹ نفر با میانگین سنی ۷۳ سال نشان می‌دهد، رژیم غذایی ضد التهابی بهترین راهکار برای مبارزه با اختلال شناختی و آلزایمر است.

این مطالعه رژیم غذایی داوطلبان را به مدت سه سال پیگیری کرد و از طرفی آزمون‌های شناختی را نیز مورد بررسی قرار داد. نتایج نشان می‌دهد رژیم غذایی ضد التهابی با کاهش احتمال بروز اختلال شناختی مرتبط است.

مطالعاتی که چندی پیش توسط محققان دانشگاه منچستر صورت گرفت نشان داد واکنش‌های التهابی بدن با مصرف ترکیباتی به نام پلی فنول مرتبط است. پلی فنول یک ترکیب گیاهی است که از بدن در برابر پاتوژن‌های مضر (عوامل بیماری زا) محافظت می‌کند.

این مطالعه با تمرکز بر ارتباط بین پلی فنول و یک نشانگر التهاب به نام سایتوکین، نشان می‌دهد ترشح سایتوکین بستگی به میزان مصرف میوه و سبزیجات دارد. این مطالعه نشان می‌دهد هرچه میزان مصرف میوه‌ها و سبزیجاتی مانند پیاز، انگور قرمز، زردچوبه، چای سبز و انواع توت بیشتر باشد، التهاب کمتری در بدن دیده می‌شود.

مواد غذایی حاوی پلی فنول بر اساس نشریه اروپایی علوم تغذیه شامل پونه و نعنای خشک، پودر کاکائو، کرفس، شکلات سیاه، تخم کتان، فندق، رزماری، آویشن خشک، زغال اخته، زیتون سیاه، آرد سویا، سرکه، هویج، انگور، گلابی، شیرسویا، شلیل، سیب زمینی، بادام، مارچوبه، سیب، چای سیاه و سبز، اسفناج، موسیر، پیاز، هستند.

مطالعات دیگر صورت گرفته توسط محققان مرکز تحقیقاتی کلیولند آمریکا نشان می‌دهد سبزیجات حاوی لیکوپن و کاروتنوئیدهای دیگر باعث کاهش التهاب در بدن می‌شوند و در صورت مصرف منظم آنها، دیگر نیازی به استفاده از داروهای استروییدی نیست.

لیکوپن به رنگدانه‌های کاروتنویید قرمز رنگ موجود در سبزیجات و فرنگی جات گفته می‌شود. گوجه فرنگی حاوی بیشترین مقدار لیکوپن است. انواع توت ها، فلفل، هویج و اسفناج نیز حاوی کاروتنویید هستند و از بروز التهاب جلوگیری می‌کنند.

این تحقیقات همچنین نشان داد زردچوبه، زنجبیل و بذر کتان نیز در سرکوب التهاب بدن موثر هستند.

منبع: ایرنا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها