به گزارش جام جم آنلاین، یک دلیل برای محبوبیت بسیار زیاد پخت غذا در مایکروویو وجود دارد: پخت سریع، آسان و در بسیاری از موارد همراه با نتایج قابل قبول. با این حال، اگرچه ممکن است برای گرم کردن دوباره ذرت بوداده و قهوه ولرم یا چای سرد شده به مایکروویو متکی باشید؛ اما غذاهایی وجود دارد که فقط در صورتی که در این دستگاه قرار بگیرند بدتر میشوند.
از خروج مواد مغذی آنها گرفته تا تولید ترکیباتی که میتوانند شما را بیمار کنند. اینها غذاهایی هستند که به گفته کارشناسان هرگز نباید در مایکروویو قرار دهید:
1. گوشت خام
چه بخواهید سینه مرغ را بپزید و چه یک همبرگر عالی درست کنید، مایکروویو جایی برای محصولات خام گوشتی نیست.
مایکروویو غذا را به طور مساوی و یکنواخت نمیپزد، بنابراین بخشی از گوشت میتواند به شدت داغ و خشک شود قبل از اینکه بخش دیگر آن گرم شده یا پخته شود. طعم چنین غذایی وحشتناک است و خوردن آن بیخطر نیست.
در حقیقت، حتی تلاش برای یخ زدایی گوشت خام در مایکروویو نیز میتواند منجر به عوارض جدی در سلامتی به دلیل نوسانات ناامن دما شود، در عوض پیشنهاد میشود اگر نیاز دارید که یخ گوشت را به سرعت آب کنید، آن را زیر آب سرد قرار دهید.
طبق مطالعهای که در سال 2015 منتشر شد، مایکروویو کردن انواع فرآوردههای گوشتی فرآوری شده، از جمله سوسیس، بیکن و ژامبونها تولید محصولات اکسیداسیون کلسترول (COP) را افزایش داد، که مؤلفان این مطالعه خاطرنشان میکنند این ماده نه تنها سرطانزاست، بلکه میتواند به طور قابل توجهی در تجمع پلاکهای شریانی نقش داشته باشد
2. کلم بروکلی
اگر میخواهید بیشترین میزان خواص تغذیهای را به دست آورید، کلم بروکلی را برای پخته شدن در مایکروویو قرار ندهید.
طبق یک مطالعه، قرار گرفتن کلم بروکلی در مایکروویو منجر به کاهش 16 درصدی کلروفیل میشود، در حالی که محتوای کلروفیل در کلم بروکلی بخارپز تقریبا بدون تغییر باقی میماند.
اگر میخواهید این مواد مغذی را تا حد زیادی دست نخورده نگه دارید، پیشنهاد میشود که به جای آن، سبزیجات خود را بخارپز کنید.
3. نان
گرچه ممکن است قرار دادن نان در مایکروویو هیچ اثر سوئی بر سلامتی نداشته باشد؛ اما مطمئنا از نتیجه نهایی لذت نخواهید برد.
نانها در مایکروویو به خوبی گرم نمیشوند، این دستگاه با برانگیختن مولکولهای آب و در نتیجه تولید گرما مواد غذایی را گرم میکند. بدون توجه به نوع نان این فرآیند در نانها باعث میشود که مولکولهای نشاسته درون آنها به مولکولهای آب متصل شده و مواد را خیس کند.
4. سیب زمینی کامل
نیاز است قبل از تلاش برای تهیه سیب زمینی پخته شده در مایکروویو، خوب فکر کنید.
هنگامی که یک ماده غذایی کامل و بزرگ، مانند سیبزمینی را مایکروویو میکنید، ممکن است در نهایت یک غذای بسیار داغ را بیرون بیاورید، و متوجه میشوید که مرکز آن ولرم یا هنوز سرد است.
ممکن است غذاهای بزرگی که دوباره گرم یا پخته میشوند بخشهای پخته شدهای داشته باشد در حالی که نواحی دیگر آن به اندازه کافی پخته یا گرم نشدهاند که میتوانند باکتریهای بیماریزا را درون خود نگه داشته و پرورش دهند.
5. تخم مرغ
اگر میخواهید در مایکروویو تخممرغ خام را بپزید یا تخممرغ آبپز درسته را دوباره گرم کنید، در نهایت ممکن است خود را در وضعیت خطرناکی قرار دهید.
گرم کردن تخممرغهای آبپز (با پوسته یا بدون آن) باعث ایجاد فشار در داخل آنها میشود که باعث میشود تخممرغ در مایکروویو یا در بشقاب شما منفجر شوند.
تلاش برای پختن تخم مرغ از حالت خام در مایکروویو نیز ممکن است نتایج خوبی نداشته باشد. مطالعهای که اخیرا منتشر شده است نشان داد، باکتریهای خطرناک سالمونلا در طی پخت تخممرغ در مایکروفر زنده باقی ماندند.
6. گوشت های فرآوری شده
با این که محصولات گوشتی فرآوری شده، مانند سوسیس و کالباس و ...، ممکن است در سالم بودن شهرتی نداشته باشند، با این حال ویژگیهای تغذیهایشان بعد از قرار گرفتن در مایکروویو به طور قابل توجهی بدتر هم میشود.
طبق مطالعهای که در سال 2015 منتشر شد، مایکروویو کردن انواع فرآوردههای گوشتی فرآوری شده، از جمله سوسیس، بیکن و ژامبونها تولید محصولات اکسیداسیون کلسترول (COP) را افزایش داد، که مؤلفان این مطالعه خاطرنشان میکنند این ماده نه تنها سرطانزاست، بلکه میتواند به طور قابل توجهی در تجمع پلاکهای شریانی نقش داشته باشد.
منبع: بهداشت نیوز
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد