اورژانس نصفه نیمه

در میان خدمات درمانی فوریت های پزشکی از اهمیت و ویژگی خاصی برخوردار است ؛ چرا که در حقیقت مرگ و زندگی انسان را تحت تاثیر کیفیت خود قرار می دهد معمولا نیاز به خدمات اورژانس بدون هیچ گونه برنامه ریزی یا هشدار قبلی بروز می نماید
کد خبر: ۱۲۸۲۹۶
و در صورت ارائه نشدن خدمات درمانی مطلوب در زمان مناسب ، عوارض و نتایج جبران ناپذیری را به بار خواهد آورد.
از سوی دیگر اورژانس های بیمارستانی به عنوان اولین نقطه تماس بیمار با سیستم خدمات درمانی کشور و ورودی اصلی بیمار به نظام ارائه خدمات بیمارستانی محسوب می شود و از این رو نقش مهمی در جلب رضایت مردم از نظام سلامت کشور دارد.

تنها نیمی از تصادفی ها

مرحوم کریمی راد ، وزیر پیشین دادگستری با خودروهای عبوری به بیمارستان منتقل شد. البته او تنها کسی نبوده که از خدمات اورژانس بی بهره ماند. حدود نیمی از 270 هزار مصدوم تصادفی در سال ، از طریق اورژانس 115 کشور به بیمارستان منتقل می شوند و بقیه خودشان به طرق مختلف به مراکز درمانی مراجعه می کنند. برآوردهای موجود نشان می دهد تعداد مصدومان تصادفات کشور حدود 10 برابر تعداد متوفیان این حوادث است ، بنابراین با در نظر گرفتن سالانه 27 هزار کشته تصادفات کشور ، تعداد مجروحان این حوادث حدود 270 هزار نفر است که حدود 120 هزار نفر آنها از طریق اورژانس کشور به مراکز درمانی منتقل می شوند. البته باید توجه داشت عده زیادی از مصدومان حوادث ترافیکی که جراحت آنها سطحی است خودشان به صورت سرپایی به بیمارستان ها و مراکز درمانی مراجعه می کنند.
در زمان حاضر حدود 1200 پایگاه اورژانس ثابت و سیار در کشور فعال است و براساس اصول استاندارد هر پایگاه توان اجرای 7 ماموریت را در روز دارد ، بنابراین باید هر سال بیش از 3 میلیون ماموریت از سوی ناوگان اورژانس کشور انجام شود در حالی که اکنون تعداد ماموریت های سالانه اورژانس در حدود یک میلیون ماموریت است بنابراین به صورت بالقوه توان اورژانس کشور با شرایط فعلی تا 3برابر قابل افزایش است.

آمبولانس خصوصی حق ندارد

حمل بیماران اورژانس از سوی آمبولانس های خصوصی فاقد امکانات لازم همچنین اشکالاتی که در خصوص تبانی این آمبولانس ها با برخی مراکز خصوصی جهت هدایت مریض به آن بیمارستان ها مطرح بود موجب شد قوانینی در این خصوص وضع شود. در حال حاضر حمل و انتقال رایگان بیمار اورژانس از وظایف اورژانس کشور است و براساس آیین نامه جدید ، آمبولانس های خصوصی حق حمل بیمار اورژانسی را ندارند.
در همین خصوص و به موجب اجرای طرح پوشش فراگیر برنامه چهارم توسعه تعداد پایگاه های اورژانس کشور از ابتدای سال 84 ، 2 برابر و بالغ بر 1200 پایگاه شده این در شرایطی است که تعداد آمبولانس های اورژانس کشور هم به 2 برابر میزان خود افزایش یافته است و می کوشیم تا پایان برنامه پنج ساله چهارم تعداد پایگاه های اورژانس را به 2000 و تعداد دستگاه های آمبولانس را به 3500 دستگاه افزایش دهیم به این ترتیب کلیه بیماران نیازمند خدمات اورژانس پوشش داده شده و نیازی به ورود بخش خصوصی برای خدمت رسانی نخواهد بود.

باز هم تعرفه

براساس دستورالعمل های موجود مراکز آمبولانس خصوصی برای راه اندازی باید واجد شرایط لازم باشند. وجود امکانات قابل قبول ، فضای فیزیکی و آمبولانس مناسب ، کارکنان و مدرک تحصیلی کارشناسی پرستاری یا کاردان بی هوشی و حضور پزشک در مرکز و گذراندن دوره های آموزشی لازم و وجود مسوول فنی ازجمله شرایطی است که مراکز آمبولانس خصوصی باید داشته باشند.
پاسخگویی مناسب ، مستلزم واقعی شدن تعرفه هاست. متاسفانه کارشناسان بر مبنای وضعیت موجود اقدام به تعرفه گذاری می کنند حال آن که وضعیت موجود مطلوب نیست و باید وضعیت استاندارد مبنای تعرفه گذاری قرار گیرد تا ضمن تامین هزینه ها سود معقولی نیز برای سرمایه گذار منظور شود. در این صورت ، می توان شاهد سرمایه گذاری مناسب بخش خصوص در این زمینه بود. سرمایه گذاری که همراه با خدمات مطلوب و رضایتمندی مشتریان است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها