در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سایت بازده خواص بامیه برای سلامتی، پوست و مو بسیار زیاد و شگفت انگیز است و این سبزی خوشمزه معمولا در دستورات غذایی زیادی بهکارمیرود و بخشی از بسیاری از رژیمهای غذایی است. بیایید به ۳۰ خاصیت بامیه نگاهی بیندازیم.
معروف است که میزان فیبر غذایی بامیه بالا است و بسیاری از متخصصان بهداشت و سلامت آن را به دلیل منافعی که برای گوارش دارد توصیه میکنند. این فیبرها با آسان کردن حرکات روده در بدن به فرآیند هضم کمک میکنند.
معروف است که بامیه به پیشگیری از ابتلا به دیابت کمک میکند. این سبزی حاوی میزان زیادی فیبر است و همین جلوی این بیماری را میگیرد.
فولات موجود در بامیه “نقص لولهی عصبی” را در نوزادان تازه متولد شده کاهش میدهد. بنابراین مصرف آن به زنانی که دورهی پیش از بارداری را سپری میکنند یا باردار هستند به شدت توصیه شدهاست.
ویتامین K کوفاکتوری در فرآیند انعقاد خون است و همچنین نقش مهمی در تقویت استخوانها در بدن ما ایفا میکند. این گیاه سرشار از ویتامین K است.
آسم نیز با گنجاندن بامیه در برنامهی غذایی قابل درمان است. به افرادی که مبتلا به آسم هستند به شدت توصیه میشود که بامیه مصرف کنند.
بامیه با فراهم کردن امکان جذب مناسبتر آب، حرکات بدن را جهت دفع تضمین میکند و بنابراین مانع یبوست میشود.
بامیه مانع گرمازدگی میشود.
اعتقاد بر این است که تمام بیماریها در رودهی بزرگ شروع میشود؛ با اضافه کردن بامیه به برنامهی غذاییتان از ابتلا به سرطان روده و بیماریهای مرتبط، تا حد زیادی جلوگیری کنید.
با مصرف منظم بامیه، به صورت خام یا پخته، میتوانید به میزان زیادی جلوی چاقی را بگیرید. چاقی لزوما به دلیل مصرف غذاهای چرب و پرکالری نیست. کمبود مواد مغذی نیز میتواند باعث بروز چاقی شود.
این سبزی جذب کمتر کلسترول را تضمین میکند و به این ترتیب از بیماریهای قلبی و کسالت که به دلیل وجود کلسترول در خون است جلوگیری میکند. مادهی اصلی که در بدن باعث بروز چاقی و بیماریهای قلبی میشود، کلسترول است.
تا اینجا مزایای بامیه را برای سلامتی مرور کردیم، بیایید به باقی مطلب بپردازیم.
اگر دیابتی هستید، متخصصین سلامت، خوردن غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین را توصیهمیکنند. بامیه یکی از غذاهای با شاخص گلیسمی ۲۰ است و بر اساس استانداردهای پزشکی، ارزش شاخص گلیسمی بامیه، بسیار پایین است.
مشکلات کلیوی، تهدیدی برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بهشمار میآیند. تقریبا نیمی از بیماریهای مربوط به کلیه، بهدلیل دیابت بهوجودمیآیند. اگر، مصرف آب بامیه نیز در رژیم غذاییتان منظم باشد، به جلوگیری از بیماریهای کلیوی کمکمیکند.
بامیه بهدلیل فیبر حلشدنی که دارد، به تسریع گوارش کمککرده، سطح قندخون را بهبودبخشیده و خطر بیماریهای قلبی را کاهشمیدهد. بامیه برای دستگاه گوارش بسیار خوب است.
اگر غذاهای سرشار از آنتیاکسیدان مصرفکنید، اینها به جلوگیری از سرطان، بیماریهای قلبی و پیری زودرس کمکمیکنند. بامیه دارای میزان زیادی آنتیاکسیدان مانند کوئرستین، کاتچین، اپیکاتچین، پروسیانیدین و روتین است. بنابراین، بامیه نهتنها از دیابت، بلکه از دیگر مشکلات سلامتی نیز جلوگیری و آنها را درمانمیکند. شکی نیست که بامیه یک ابرغذاست!
فیبر غذایی برای سلامتی پوست- بامیه سرشار از فیبر غذایی است. در سوخت و ساز نیز تاثیر زیادی دارد و بنابراین مشکلات گوارش را از بین میبرد. گوارش خوب، در پوستی که ظاهری سالم دارد، نمایان میشود.
ویتامین ث برای پوست جوانتر- ویتامین ث موجود در بامیه در واقع به حفظ ظاهر جوان پوست کمک میکند. به ترمیم بافتهای بدن کمک میکند. این هم به نوبهی خود پوستتان را جوانتر نگه میدارد و باعث میشود که پرطراوتتر به نظر برسد.
از پیگمنتاسیون (رنگدانهدار شدن) پوست پیشگیری میکند- مواد مغذی موجود در بامیه باعث پیشگیری از رنگدانهدار شدن پوست میشود. بامیه برای جوانسازی دوبارهی پوست و اصلاح آسیبها مفید است.
موهای سالم و شاداب – اگر از موهای ناسالم خود خستهاید، مصرف بامیه را امتحان کنید تا سلامت و شادابی را به آنها برگردانید. بامیه را با کمی آب بجوشانید تا لعاب (موسیلاژ) شفافی بهدست بیاید. این لعاب را میتوانید برای برگرداندن شادابی موهایتان به کار ببرید.
نرمکنندهی مو- همان لعاب تهیه شده را میتوانید به عنوان نرمکنندهی مو به کار ببرید. موهایتان را بشورید و آب اضافی آنها را بگیرید. لعاب آبکی را را روی موهایتان ماساژ بدهید و سپس خوب آبکشی کنید.
مرطوبکنندهی پوست کف سر- بامیه یک مرطوبکنندهی بسیار عالی برای پوست خشک و خشن سر است. این سبزی موهایتان را نرم میکند و مانند دیگر لوازم آرایشی موجود در بازار مضر نیست و برای کسانی که موهایی سرکش، مجعد و بیجان دارند، فوقالعاده است.
با شورهی سر مبارزه میکند- بامیه وضعیت کلی پوست سر را بهبود میبخشد و با شورهی سر مبارزه میکند. این سبزی پوست سرتان را مرطوب میکند و شوره را از آن دور نگه میدارد.
موهایی درخشان- بامیه، زمانی که برای شستشوی مو به کار رود، درخششی عالی به موهایتان میدهد. شما میتوانید هر از گاهی نرمکنندهی همیشگیتان را به کار نبرید و از موهایتان به شیوهای طبیعی مراقبت کنید.
هنگامی که بامیه بهعنوان شوینده مو بهکاررود، موهایتان را جلا میدهد. هرچندوقت یکبار، استفاده از نرمکننده همیشگیتان را کنارگذاشته و با روش طبیعی از مویتان مراقبتکنید.
ادرارآور است است براي كساني كه مبتلا به سوزاك هستند يا هنگام ادرار احساس درد ميكنند باميه را آب پز نموده همراه با آب قبل از غذا ميل كنند.
براي درمان سفليس از جوشانده ريشه باميه استفاده شود (۳۰ گرم در يك ليتر آب هر شش ساعت يك ليوان ميل شود.)
براي گرفتگي صدا از شربت باميه استفاده شود. ابتدا باميه را جوشانده سپس كمي شكر داخل آن ريخته جوشانده را روزي ۳ مرتبه بالاي غذا چند قاشق بخورند.
جوشانده گل باميه ضد سودا ميباشد. ۳۰ گرم در ۵۰۰ سيسي آب، سه بار در روز هربار يك استكان ميل شود.
دمكرده تخم باميه ضد تشنج است. ۳۰ گرم در ۵۰۰ سيسي آب.
باميه به علت داشتن ماده ضدعفوني كننده كرم معده و كرمك را از بين ميبرد.
براي درمان تبهاي كهنه ساقه بوته باميه را خيسانده و آب آن را چند روز متوالي بياشاميد.
اگرچه استفادهی موضعی از بامیه فواید زیادی دارد، اما نمیتوانیم از فواید خوراکی آن غافل باشیم. اغلب ما در پاسخ به این سوال که چگونه بامیهی خوب را تشخیص میدهید، چیزی برای گفتن نداریم. در ادامه یک راهنمای عالی میبینید که کمکتان میکند فرآیند انتخاب بامیه را بهتر درک کنید.
۱. بامیههای کوچکتر – همیشه به دنبال بامیههای کوچک باشید زیرا آنها تردتر هستند و در مقایسه با بامیههای بزرگ که سفت و زمخت هستند، طعم بهتری دارند.
۲. رنگ روشن- به دنبال بامیههایی باشید که رنگشان روشن و سبز است. ممکن است بامیهای پیدا کنید که رنگ کبود یا قرمز تیره دارند. این نوع هم برای آشپزی استفاده میشود اما نوع سبز آن به وفور استفاده میشود.
۳. پوستهای سالم و بدون لکه- هنگام انتخاب بامیه، دنبال انواع سالم و بدون لکه آن باشید. چنین بامیهای تازه است و از درون خراب نشدهاست.
۴. سفتی- سفتی بامیه را چک کنید. هرچند بامیههای کوچکتر اصولا ترد هستند، اما نباید خیلی نرم باشند.
۱. بامیه را باید به صورت نشسته نگهداری کنید.
۲. میتوانید آن را در یک کیسهی کاغذی بریزید یا حتی لای روزنامه بپیچید. اگر کیسهی کاغذی ندارید، میتوانید آن را در کیسهی پلاستیکی سوراخدار نگهداری کنید.
۳. آن را در گرمترین نقطهی یخچالتان نگهداری کنید. به این شکل میتوانید آن را حداقل به مدت سه روز نگه دارید.
۴. بامیه وقتی در محیط خیلی سرد نگهداری شود، زودتر فاسد میشود. بنابراین اطمینان حاصل کنید که آن را در گرمترین قسمت یخچالتان بگذارید.
۵. اگر میخواهید به مدت طولانیتر بامیهها را نگهداری کنید، خیلی راحت آنها را در آب جوش بیندازید و سرشان را بگیرید و در فریزر بگذارید.
۱. قبل از پختن بامیه، آن را خوب بشورید و آبکشی کنید.
۲. پس از شستن، با استفاده از یک حوله، آن را کاملا خشک کنید.
۳. سپس میتوانید آن را در یک زیپکیپ بریزید و تا روز بعد در یخچال بگذارید. به این ترتیب هنگام پختن لزج نخواهد شد و برای فریز کردن نیز مناسبتر خواهد بود.
۴. بامیه را بلافاصله بعد از خارج کردن از یخچال داخل غذا بریزید. میتوانید آن را درسته یا خرد شده استفاده کنید.
۵. همیشه قبل از ریختن آن داخل غذا، سر و تهاش را بگیرید.
۶. اجازه ندهید آب بیندازد، تا لزج نشود.
به دلیل وجود مواد مغذی، باید بامیه را به رژیم غذاییتان اضافهکنید. بهدلیل کلسترول پایین و کالری کم بامیه، میتوان آن را در مقادیر قابلتوجهی میلکرد.
بامیه را میتوان به روشهای مختلفی مصرفکرد. بهترین راه استفاده از بامیه، آبگوشت سبزیجات است. سوسیس بامیه، بامیه با ذرت نمکی، بامیه سرخشده و غیره، غذاهای سالم دیگری هستند که میتوان با بامیه درستکرد. همه ما بامیه را بهشکل معمول استفادهمیکنیم؛ یعنی به شکل غذای سبزیجات. در اینجا دستور غذایی سریع، خوشمزه و متفاوتی داریم.
بامیه، روغن هسته انگور یا روغن زیتون، نمک و آبلیمو.
اول، گریل ذغالی را با شعله بالا آمادهکنید.
انتهای بامیهها را بگیرید.
حالا، آنها را خوب در روغن بغلتانید تا تمام قسمتهای آن به روغن آغشتهشود.
بامیهها را بر گریل ذغالی بگذارید و روی آن را با درب بپوشانید.
تا زمان مشخصشدن جای گریل بر بامیهها، آنها را بپوشانید. باید بهشکل نیمسوز دربیایند.
آنها را برگردانید و بگذارید طرف دیگر آنها هم گریلشود.
پس از این کار، آنها را از روی گریل برداشته و مقداری نمک و آبلیمو بپاشید و از بامیههای گریلشده و داغ لذتببرید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد