آشنایی با چند غذای محلی مردم نجف و کربلا

خوشمزه‌های پیاده روی

باز هم موسم پیاده‌روی اربعین فرارسید و کربلا مشتاقانش را به سوی خود کشاند.اشتیاقی که به معنای واقعی قابل وصف نبوده و کسی که یکبار آن را چشیده باشد در این ایام آرام و قرار ندارد تا قدم در این راه گذاشته و خودش را به سرزمین سراسر عشق رسانده و دلش در بین‌الحرمین آرام گیرد.
کد خبر: ۱۲۳۳۰۳۲

مدیریت جمعیت میلیونی زائرانی که از سراسر جهان که به این سرزمین متبرک می‌آیند از عهده هر کسی برنمی‌آید و فقط لطف و نظر خداوند را می‌طلبد. البته در این میان زمینیانی نیز هستند که با تمام وجود آماده خدمت رسانی و پذیرایی از زائران امام حسین(ع) و حضرت اباالفضل (ع) می‌شوند که از هموطنان خونگرم جنوبی مملکت خودمان گرفته تا مرد، زن و حتی کودکان خردسال عراقی را شامل‌می‌شود.
ما ایرانی‌ها به مهمان‌نوازی معروف هستیم اما در پیاه‌روی اربعین، عراقی‌ها از ما سبقت گرفته و دراین ایام هر کاری از دستشان برآید دریغ نکرده بلکه بیشتر از حد توان‌شان سعی می‌کنند به زائران خدمت کرده و از آنها به بهترین شکلی پذیرایی کنند.در نگاه اول هر کسی فکر می‌کند عراقی‌هایی که از زائران به این شکل و پذیرایی می‌کنند از وضعیت مالی خوبی برخوردارند اما واقعیت چیزی غیر ازاین است و تعدادی از آنها طی سال با سختی آذوقه و پس‌اندازی جمع می‌کنند که در این ایام به عشق امام حسین(ع) به پای زائران ریخته و ازآنها به بهترین شکل ممکن پذیرایی کنند.
عراقی‌ها حدود یک ماه در موکب‌ها(مکانی برای پذیرایی و استراحت) مشغول خدمت‌رسانی و پذیرایی از زائران امام حسین(ع) و حضرت اباالفضل(ع) هستند، اما این کار آنها به موکب‌ها ختم نشده و حتی منزل و مکان زندگی‌شان را در اختیار زائران قرار می‌دهند و همه جور خدمتی از شست‌وشوی لباس، نظافت، تمیز کردن کفش‌ها، ماساژ، تهیه وعده‌های غذایی صبحانه، ناهار و شام انجام می‌دهند. حال می‌خواهیم از نقش زنان عراقی بگوییم که در کنار کارهای دیگر با تهیه انواع غذاهای محلی با طعم عالی به بهترین شکل پذیرای زائران بوده و خستگی را از تن آنها به در می‌کنند.اگر دراین ایام جزو زائران سیدالشهدا(ع) باشید حتما با غذاهای مخصوص عراقی‌ها مواجه می‌شوید که بد نیست کمی در مورد آنها بدانید.

قیمه نجفی

یکی از غذاهای فراوان و البته پرطرفدار این ایام قیمه نجفی است که شاید اسم و کمی مزه آن مانند قیمه خودمان باشد، اما تفاوت‌هایی دارد مثلا به جای لپه از نخود استفاده می‌شود و میزان گوشت قیمه نجفی هم بیشتر است. مواد تشکیل دهنده آن گوشت گوسفندی، رب گوجه فرنگی، نخود، پیاز، ادویه عربی، دارچین و... است و با برنج سرو می‌شود.

کبه عربی

غذای دیگری که حتما در این ایام با آن مواجه می‌شوید و خیلی هم در عراق خوب طبخ می‌شود کبه عربی است که دو نوع دارد کبه برنج یا کبه بلغور. یکی از مهم‌ترین موضوع برای طبخ بهتر آن گوشت تازه است. مواد تشکیل‌دهنده آن برنج یا بلغور گندم، گوشت چرخ‌کرده، سبزی‌های معطر، سیب‌زمینی، پیاز، روغن، ادویه عربی و... است و مطمئنا از خوردن آن لذت می‌برید.

بریانی

یکی دیگر از غذاهای معروف عربی بریانی است که با شنیدن نام آن ممکن است یاد بریانی اصفهان بیفتید.
در واقع این غذا هیچ شباهتی به بریانی نداشته و یک نوع غذای برنجی مخلوط بوده و از مرغ یا گوشت، برنج، سبزی‌های معطر، بادام، پیاز، رب گوجه فرنگی، ادویه‌های معطر و... تشکیل شده و طعم فوق‌العاده‌ای دارد.

حلوای دهینه

در این ایام خوراکی دیگری که برای زائران تهیه و بین آنها توزیع می‌شود یک نوع شیرینی خوشمزه به اسم حلوای دهینه است که با آرد، شیر پرچرب، روغن، شیره خرما، شکر، پودرهل و... تهیه شده و بسیار خوشمزه و مقوی است تا جایی که می‌توان آن را به‌عنوان یک وعده غذایی در نظر گرفت. شیرینی دیگر عراقی‌ها قطایف است و از آرد، شکر، نمک، روغن، گردوی خرد شده، شیر، هل، گلاب، دارچین و... تشکیل شده و مزه بی‌نظیری دارد.

مژده مظهری

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها