غذاها را با ادویه‌های طبیعی و پرخاصیت، خوش‌طعم و مفید کنید

چــاشنـــــی سلامـــــت

از سال‌های بسیار دور، تجارت ادویه یکی از پرسودترین تجارت‌ها در آسیا و به‌ویژه منطقه خاورمیانه به حساب می‌آمده است. ادویه‌ها علاوه‌بر نقش معجزه‌گری که در خلق طعم‌های جدید و دلچسب در غذاها دارند، سالیان سال به عنوان داروهای طبیعی در طب‌های سنتی کاربرد داشتند. بسیاری از این ادویه‌ها که هر یک پیشینه و خاستگاه متفاوتی دارند، سال‌هاست جای خود را در سفره‌های ایرانی باز کرده‌اند و به عضوی جدانشدنی از غذاهای خوش طعم ایرانی تبدیل شده‌اند. اگرچه در زندگی امروز نقش درمانی ادویه‌ها کمی کمرنگ‌تر از گذشته شده، اما آگاهی از خواص متعدد این گیاهان خوش عطر و طعم می‌تواند نگاه جدیدی به ادویه‌ها و استفاده از آنها در طبخ غذاها ایجاد کند.
کد خبر: ۱۲۱۶۸۷۱

زعفــــــــران

از 3500 سال پیش تاکنون در ایران و آسیای غربی مورد استفاده قرار گرفته است.
از گران‌ترین ادویه‌های باستانی است که از ایران به چین، یونان، روم و کشورهای عربی تجارت ‌شده است.

خـواص:
نشاط‌آور و ضد افسردگی، بهبود عملکرد کلیه‌ها، تسهیل هضم غذا، تسهیل گردش خون و خون‌سازی، دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضد سرطانی

مرزنجوش (اُرگانو)

از ادویه‌های بومی نواحی مدیترانه است.
به راحتی در باغچه‌های خانگی قابل کشت است.
از ادویه‌های خوش‌عطر و ثابت غذاهای ایتالیایی و منبع غنی املاح و مواد معدنی مانند کلسیم، آهن و منگنز است

خـواص:
درمان گلودرد و سرفه، خنثی‌کننده سم مار، تقویت سیستم ایمنی، پیشگیری و کنترل قندخون بالا، سم‌زدایی از بدن و حفظ شادابی پوست و مو

دارچین

بومی اندونزی است. شواهدی از استفاده آن در مصر باستان و چین نیز موجود است.
از پوست درخت به دست می‌آید.
به‌عنوان چاشنی غذا و شیرینی ‌ها استفاده می‌شود.

خــواص:
ضد آلزایمر، کنترل قند خون و دیابت، پیشگیری از ابتلا به سرطان، تقویت سیستم دفاعی بدن و کاهش علائم آلرژی

زیره

هم‌خانواده جعفری است و در یونان باستان برای آشپزی از آن استفاده می‌شده است.
دارای دو نوع سیاه و سبز حاوی مقادیر بالای فیبر و آنتی‌اکسیدان

خواص:
موثر در بیماری‌های گوارشی، بی‌اشتهایی، کم‌خوابی، کنترل دیابت، کنترل فشار خون و کلسترول و تقویت سیستم ایمنی بدن

زنجبیل

بومی چین است و از 500 سال پیش از میلاد تاکنون در آشپزی و طب از آن استفاده می‌شود.
مارکوپولو در سفرش به چین این ریشه را به ایتالیا می‌آورد و به این ترتیب به آشپزخانه‌های اروپایی راه پیدا می‌کند.

خــواص:
رفع خستگی، کاهش درد و التهاب، بهبود گوارش، افزایش سوخت‌وساز بدن، بهبود درد مفاصل، بهبود سرماخوردگی و گلودرد

زردچوبه

از حدود 4000 سال پیش در هند مورد استفاده قرار گرفته است.
هم‌خانواده زنجبیل است و به آن زعفران هندی نیز می‌گویند.
یکی از پرکاربردترین ادویه‌ها در آشپزی ایرانی و منبع غنی آنتی‌اکسیدان است.

خواص:
پاکسازی کبد، موثر در پیشگیری از سرطان‌های دستگاه گوارش، پروستات، سینه، پوست و خون دارای خاصیت ضد التهابی و ضد عفونی‌کننده

فلفل سیاه

به پادشاه ادویه‌ها مشهور است.
بومی هند و برخی مناطق جنوبی آسیاست و از 2000 سال قبل از میلاد، از آن در آشپزی استفاده می‌کردند.

خـواص:
بهبود هضم و گوارش و پیشگیری از سرطان روده بزرگ، کاهش وزن و لاغری، رفع مشکلات تنفسی، کاهش فشار خون و کلسترول، بهبود آرتریت و درد مفاصل

عسل اخویان‌طهرانی

دانش و سلامت

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها