سواحل مازندران از امروز و با اجرای طرح سالم‌سازی دریا پذیرای مسافران می‌شود

بی‌گدار به آب نزن!

هر سال صفحات تقویم که ورق می‌خورند و آخرین ماه بهار که از راه می‌رسد، طرح ساماندهی دریای خزر هم آغاز می‌شود؛ طرحی که از امروز در سواحل دریای خزر در مازندران کلید خورده و تا پایان شهریور، یعنی پایان سفرهای تابستانی ادامه دارد و قرار است فضایی ایمن را برای شنای جماعت گردشگر در آب‌های ساحلی خزر به‌وجود بیاورد.
کد خبر: ۱۲۰۷۷۰۹

طرح ساماندهی دریای خزر در مازندران اما امسال برخلاف رویه سال‌های گذشته با کاهش 30 درصدی روبه‌رو و به 60 نقطه محدود شده؛ ما این خبر را از قول سخنگوی طرح ساماندهی دریای خزر در مازندران می‌نویسیم؛ از قول عیسی قاسمی طوسی که علت این کاهش 30 درصدی را در تعداد مناطق اجرای طرح به کیفیت بخشی بیشتر بقیه مناطق ربط می‌دهد.
قاسمی طوسی در توضیح بیشتر می‌گوید: امسال طرح دریا در 60 نقطه از سواحل مازندران با نظارت جمعیت هلال‌احمر و حضور دستگاه‌های مرتبط اجرا می‌شود.
سخنگوی طرح ساماندهی دریای خزر البته تاکید می‌کند امسال با این که تعداد طرح‌ها کاهش یافته ولی همانند سال گذشته حدود یک هزار نجات غریق با تجهیزات و امکانات مورد نیاز نجاتگری در سواحل دریای مازندران حضور فیزیکی خواهند داشت؛ نجات‌غریق‌هایی که حضورشان در ساحل به جان مسافران بسته شده و در کاهش آمار غریق‌ها نقش مهمی را ایفا می‌کنند؛ آمارهایی که می‌گویند با کیفیت بخشی به طرح ساماندهی و به‌کارگیری نجاتگران در ساحل تحت مدیریت و نظارت جمعیت هلال‌احمر و اطلاع‌رسانی به شناگران، از تعداد غرق‌شدگان در یک دوره پنج ساله یعنی از سال 92 تا 97، نسبت به سال 91 حدود 85 درصد کم شده است.
البته این روند کاهشی در مرگ و میر شناگران طی پنج سال گذشته همیشه وجود داشته و به گفته سخنگوی طرح ساماندهی دریای خزر، کاهشی 23 درصدی را در آمار غریق‌های دریای خزر نسبت به سال 96، با خودش به همراه آورده است.
نقاط حادثه‌خیز در کمین شناگران
اما بین این عدد و رقم‌ها، همچنان بیشترین آمار غرق‌شدگان مربوط به نقاط حادثه خیز است؛ یعنی همان منطقه‌های پرخطری که در طول حدود 253 کیلومتری که میزبان اجرای طرح ساماندهی در سواحل دریای مازندران است، پراکنده‌اند و سال‌هاست برای شکار شناگران دهان باز کرده‌اند.
آمار این نقاط حادثه‌خیز، امسال به عدد 370 رسیده است؛ ما این آمار را هم از قول رئیس کمیته کاهش غریق طرح ساماندهی دریای خزر در مازندران می‌نویسیم. از قول نقی کریمیان که از شناسایی 370 نقطه حادثه‌خیز برای شنا در محدوده آب‌های ساحلی این استان خبر داده و گفته نقاط شناسایی‌شده، نسبت به سال گذشته افزایش داشته .
به گفته کریمیان، از امروز و همزمان با شروع طرح ساماندهی دریا در هر نقطه حادثه‌خیز این استان، نجاتگرها مستقر می‌شوند و قرار است براساس وظیفه‌ای که به آنها سپرده شده، مانع از ورود شناگران به دریا در این نقاط خاص بشوند.
این مقام مسؤول هم برای اثبات ضرورت وجود نجات‌غریق‌ها، پای آمارها را وسط می‌کشد و می‌گوید: براساس آمارهای رسمی بیش از 30 درصد از آمار مرگ و میر ناشی از غرق شدن در دریای مازندران مربوط به نقاط حادثه‌خیز است و بیشتر این قربانیان هم از گردشگران و مسافران هستند. گردشگران و مسافران ناآگاهی که بدون توجه به نکات ایمنی، ناگهان دل به دریا می‌زنند و طعمه موج‌های شکافنده‌ای می‌شوند که در این نقاط حادثه‌خیز به انتظار آنها نشسته است.
افزایش رضایت مسافران، کاهش آمار غرق‌شدگان
با این‌که آمار فوتی‌های ناشی از غرق‌شدگی در آب‌های ساحلی دریای مازندران کاهش یافته و از 202 نفر در تابستان سال 92 به 47 نفر در پایان شهریور سال گذشته رسیده، اما معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران معتقد است این آمار باید به صفر برسد.
حسین حسن‌نژاد با اشاره به همین موضوع می‌گوید: امسال برخلاف سال‌های گذشته برای بهره‌گیری بهینه از ظرفیت‌های سواحل با هدف جذب بیشتر و استفاده بهتر مسافران و گردشگران سعی شده تا طرح‌های جدید با ارائه رویکرد مدیریتی نوین بر سواحل در دستور کار قرار بگیرد.

نارضایتی مسافران از کمبود امکانات

نتیجه همه تلاش‌هایی که در اجرای طرح ساماندهی سواحل می‌شود، اتخاذ تمهیدات ویژه و برنامه‌ریزی بهتر برای شناسایی نقاط حادثه‌خیز و پیگیری‌های لازم برای ساماندهی به وضعیت شنا در این مناطق است؛ اتفاقی که نتیجه‌اش گذراندن یک تابستان مفرح و بدون حادثه برای گردشگرانی است که سواحل دریای خزر را به عنوان مقصد گردشگری‌شان در گرم‌ترین روزهای سال انتخاب می‌کنند؛ جماعتی که باعث رونق کسب و کار در این منطقه ساحلی می‌شوند و حفاظت از جان‌شان وظیفه‌ای است که به عهده میزبان گذاشته شده است.
امید می‌رود امسال با کاستن کمی و افزایش کیفی نقاط اجرای طرح ساماندهی سواحل، شاهد کاهش فوتی‌های ناشی از غرق‌شدگی از یک سو و افزایش رضایت مسافران و گردشگران از دیگرسو در شهرها و سواحل شمالی کشورمان باشیم، زیرا طرح سالم‌سازی دریا در سال‌های گذشته همواره با انتقادات و چالش‌های زیادی مواجه بوده و نتوانسته رضایت حداکثری مسافران و گردشگران را جلب کند. نبود امکانات لازم تفریحی و رفاهی و بهداشتی و همچنین پایین بودن سطح خدمات‌رسانی، دلیل نارضایتی مسافران و عدم اقبال آنها از طرح ساماندهی سواحل عنوان می‌شود؛ عاملی که باعث شده هرساله بسیاری از آنها ترجیح دهند تا خارج از طرح دریا به شنا کردن بپردازند و به همین علت نیز بیشترین تلفات ناشی از غرق‌شدگی مربوط به همین مناطق است. مازندران سالانه پذیرای ده‌ها میلیون گردشگر و مسافر است که براساس بررسی‌های صورت‌گرفته بیش از 90 درصد آنان با هدف استفاده از سواحل دریای خزر وارد استان می‌شوند و متاسفانه تنها برنامه رسمی که در همه این سال‌ها برای جذب مسافران و گردشگران در شهرهای ساحلی و شنا و تفریح آنها در نظر گرفته شده، طرح‌های سالم‌سازی دریاست.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها