جام جم با توجه به قوت گرفتن سهمیه‌بندی بنزین مشکل 2,700,000 خودروی فاقد کارت سوخت را بررسی کرد

بلاتکلیفی بی‌کارت‌ها

با قوت گرفتن اجرای مجدد طرح سهمیه‌بندی بنزین، وضعیت دو میلیون و 700 هزار خودرویی که کارت سوخت ندارند، بلاتکلیف است. چندی پیش در جلسه سران قوا تصمیم گرفته شد که سهمیه‌بندی بنزین اجرا شود اما هنوز زمان دقیق اجرای آن اعلام نشده است. طبق اطلاعات به دست آمده از 23 میلیون و 500 هزار وسیله نقلیه (خودرو و موتورسیکلت) و بنابر اعلام شرکت پالایش و پخش، حدود دو میلیون و 700 هزار وسیله، کارت سوخت ندارند. با توجه به این‌که با اجرای سهمیه‌بندی بنزین، وسایل نقلیه برای دریافت سهمیه خود نیازمند کارت سوخت هستند، طبیعی است افراد فاقد کارت سوخت در آینده نزدیک برای دریافت بنزین، دچار مشکل خواهند شد. پیگیری‌های جام جم نشان می‌دهد شمار زیادی از افرادی که سال گذشته برای دریافت کارت سوخت ثبت‌نام کردند نیز هنوز بلاتکلیفند و شرکت پالایش و پخش، شرکت پست و پلیس + 10، این افراد را به یکدیگر پاسکاری می‌کنند.
کد خبر: ۱۲۰۲۶۴۴

فراخوان سال گذشته
در آذرماه سال گذشته فراخوانی مبنی بر دریافت کارت سوخت داده شد و متقاضیان زیادی برای این موضوع ثبت‌نام کردند اما با گذشت چند ماه از ثبت‌نام، هنوز دو میلیون و 700 هزار کارت سوخت بلاتکلیف مانده است. قدم‌های اولیه برای بازگرداندن کارت سوخت از آذرماه سال گذشته با اطلاعیه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی برداشته شد و این شرکت همان زمان ‫‫اعلام کرد‬‬ طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی، استفاده از کارت سوخت برای متقاضیان سوختگیری خودرو بار دیگر الزامی خواهد شد. ضمن اعلام این خبر همچنین تاکید شد افرادی که کارت سوخت ندارند، باید به‌منظور جلوگیری از ایجاد مشکل، نسبت به اخذ کارت سوخت اقدام کنند.

چگونگی اطلاع از صدور کارت سوخت
در صورتی که کارت سوخت تحویل مالک نشده باشد جهت پیگیری ثبت‌نام باید به سایت sokht.epolice.ir مراجعه کرد و با وارد کردن شماره پلاک خودرو، از شماره مرسوله و زمان تحویل به پست آن با خبر شوید. اگر کارت سوخت به پست داده شده باشد، باید به اداره پست منطقه مسکونی مراجعه کرد و کارت صادر شده را تحویل گرفت. خودروهای نو شماره، دارای کارت سوخت بوده و کافی است مالکان آنها برای دریافت کارت سوخت خود به دفاتر پست مراجعه کنند. در سال‌های اخیر به علت عدم مراجعه مالکان این دسته از خودروها، کارت‌های سوخت آنها در دفاتر پستی متروکه شده است.

گزینه استفاده از کارت بانکی
به دلیل تحریم‌ها تأمین تراشه کارت سوخت و کارت ملی که وارداتی بود، با مشکل مواجه شده و صدور این کارت‌ها را کاهش داده است. به همین دلیل تیم فناوری و اطلاعات وزارت نفت و بانک مرکزی تصمیم گرفتند کارت سوخت را به کارت‌های بانکی متصل کنند. اتصال کارت سوخت به کارت‌های بانکی این‌گونه است که یک کارت بانکی به شرکت پالایش و پخش فراورده‌های نفتی معرفی می‌شود که دستگاه‌های کارت‌خوان سوخت نیز می‌توانند نسبت به اجرای آن اقدام کنند. هر ماه سهمیه مشخصی به آن کارت واریز می‌شود و مانند کارت سوخت عمل خواهد کرد.

چگونه کارت سوخت دریافت کنیم؟
شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، سه روش را برای دریافت کارت سوخت معرفی کرد.
1. برای دریافت کارت سوخت ابتدا باید به یکی از دفاتر پلیس + 10 مراجعه شود. اصل مدارک شناسایی مالک خودرو یا وکیل برای احراز هویت، ارائه دادن سند یا کارت یا بنچاق خودرو، اطلاعات محل زندگی خود به همراه آدرس پستی از جمله اقداماتی است که در پلیس + 10 باید انجام شود. در صورت تغییر آدرس، ارائه شماره ملی مالک الزامی است، چراکه کارت سوخت به نام صاحب خودرو صادر خواهد شد.
2. روش دیگر، مراجعه به سامانه خدمات دولت همراه به نشانی (www.mob.gov.ir) و ورود به گزینه درخواست کارت سوخت المثنی و ثبت اطلاعات است.
3. روش دیگر دریافت و نصب رایگان نرم‌افزار خدمات دولت همراه و ورود به گزینه درخواست کارت سوخت المثنی در نظر گرفته شده است. نسخه‌های Android و IOS این نرم‌افزار از چهار منبع قابل دریافت است؛ سامانه خدمات همراه دولت (mob.gov.ir)، ایران اپس (iranapps.ir)، کافه بازار (cafebazaar.ir) و اپ استور (appstore.ir).
هزینه صدور کارت سوخت چقدر است؟
هزینه موردنظر به مبلغ ده هزار تومان اعلام شده است که باید از طریق کارتخوان‌های دفاتر مربوط پرداخت شود. همچنین برای دریافت کارت سوخت، پلاک خودرو حتماً باید جدید باشد و به خودروهای با پلاک قدیمی کارت سوخت تعلق نمی‌گیرد. شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران شماره 09627 را برای دریافت انتقادات و پیشنهادات درباره سامانه هوشمند سوخت اعلام کرده است.

افرادی که رمزشان را فراموش کردند چه کار کنند؟
مالکان خودرو یا موتور سیکلت دارای کارت سوخت که رمز آن را فراموش کرده‌اند، امکان بازیابی رمز برای آنها فراهم شده است و نیاز به ثبت‌نام ندارند. زمانی که مالک خودرو برای نخستین بار به جایگاه مراجعه و کارت خود را وارد نازل کند، پیامی مبنی بر انتخاب رمز روی صفحه نقش می‌بندد و مالک می‌تواند رمز خود را انتخاب کند. توجه داشته باشید چنانچه پنج بار متوالی رمز کارت سوخت را اشتباهی وارد کنید، با مشکل قفل شدن کارت مواجه خواهید شد.
برای برطرف کردن این مورد نیز باید با ارائه مدارک لازم به یکی از نواحی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در سراسر کشور بروید. طبق اطلاعاتی که خبرنگار جام جم در این باره به دست آورده به زودی شرکت پست ایران کارت‌های سوخت را تحویل متقاضیان خواهد داد.
مسیر صدور کارت سوخت این‌گونه است که پلیس + 10 پس از دریافت اطلاعات متقاضیان و مالکان خودرو، آنها را در اختیار شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی قرار می‌دهد. پس از تأیید اطلاعات در این شرکت مجوز صدور کارت سوخت داده می‌شود و پس از انجام مراحل نهایی، کارت سوخت تحویل شرکت پست ایران می‌شود.

کارت سوختی در پست نمانده است
زیبا اسماعیلی، سخنگوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی به خبرنگار ما گفت: 23 میلیون و 500 هزار وسیله نقلیه دارای کارت سوخت فعال هستند که از این تعداد حدود پنج میلیون مربوط به موتور سیکلت است.
اسماعیلی تاکید کرد: خودروهایی که کارت سوخت خود را دریافت نکردند به زودی برایشان ارسال می‌شود و تقریباً هیچ کارت سوختی در پست نمانده است.
وی اضافه کرد: در صورت اجرای هرگونه سیاستی درباره سوخت، نحوه استفاده از کارت‌های بانکی که زمستان سال گذشته ثبت‌نام آن صورت گرفته، اعلام خواهد شد و تاکنون بخش عمده‌ای از کارت‌های سوخت از طریق پست به متقاضیان ارسال شده و مابقی به مرور ارسال می‌شود.

وضعیت کارت سوخت‌های مانده در پست
مهدی مقصودی گنجه، مدیر کل پست استان تهران درباره توزیع کارت سوخت به خبرنگار ما گفت: سه شرکت اصلی برای تولید و توزیع کارت سوخت با هم همکاری دارند که شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی نقش سیاستگذار را دارد، شرکت توسعه و پژوهش ناجی تولید کننده کارت سوخت است و شرکت پست مسؤولیت توزیع را بر عهده دارد.
وی در مورد طبقه بندی کارت‌ سوخت‌ها توضیح داد: کارت‌های سوخت سه نوع طبقه بندی دارند که شامل نو شماره، المثنی و برگشتی‌های حد فاصل سال‌های 93 تا 96 است. در طول این سه سال به دلیل اینکه بنزین تک رقمی شده بود کسی برای دریافت کارت سوخت مراجعه نکرد و در پست ماند.
مقصودی اضافه کرد: کارت سوخت‌های نو شماره مشکلی ندارند و از طریق سند خودرو که صادر می شود کارت سوخت نیز تحویل شرکت پست شده و به دست مالکان خودرو می رسد. در بخش المثنی نیز افراد با مراجعه به دفاتر پلیس+10 اطلاعات خود را ثبت می کنند و این اطلاعات در اختیار شرکت پژوهش و توسعه ناجی برای صدور قرار می گیرد. اما مشکل اصلی در حوزه برگشتی سنوات 93 تا 96 است که در چهار طبقه بندی سبز، زرد، قرمز و سیاه تقسیم می شود.
مدیر کل پست استان تهران درباره طبقه بندی کارت های سوخت برگشتی افزود: در سال گذشته حدود 900 هزار کارت سوخت تحویل شرکت پست شد که 560 هزار کارت، مالکشان تغییر نکرده بود و تحویل آنها شد که در طبقه‌بندی سبز قرار داشتند. در طبقه بندی زرد افراد نشانی‌ افراد تغییر کرده و ما توانستیم از طریق دفاتر پستی آدرس آنها را به دست بیاوریم و کارت های سوخت را به دستشان برسانیم. کارت‌های قرمز مربوط به کارت‌هایی است که ابطال شده اما با هماهنگی مالکان که برای صدور مجدد اقدام کردند دوباره کارهای صدور انجام و کارت تحویلشان شد. در بخش کارت‌های سیاه هم 40 هزار کارت در پست وجود دارد که هیچ نشانی از آنها نداریم و همچنان در شرکت پست هستند.
وی تاکید کرد: افرادی که قصد دارند بدانند مرحله توزیع کارت سوختشان در چه وضعیتی قرار دارد می توانند با مراجعه به سایت www.post.ir و وارد کردن کد شناسایی (وین) که روی کارت خودرو درج شده از وضعیت کارت سوخت مطلع شوند. از سوی دیگر افرادی که دسترسی به اینترنت ندارند با مراجعه به یکی از دفاتر پست و مراجعه به میز خدمت می توانند از چگونگی مرحله توزیع کارت سوخت خود کسب اطلاع کنند.
کاهش تولید کارت سوخت
مقصودی به پرسش خبرنگار ما مبنی بر این‌که چه تعداد کارت سوخت غیر از طبقه‌بندی سیاه در شرکت پست قرار دارد، پاسخ داد: برخی افراد اعتراض دارند با توجه به تکمیل مراحل ثبت نام، کارت سوخت به دستشان نرسیده است که در این زمینه باید بگویم هر کارتی که شرکت پژوهش و توسعه ناجی به ما تحویل می دهد سریعا اقدامات توزیع آن انجام می شود و اگر کارت به دست متقاضیان نرسیده در بخش قبل از پست مشکلاتی وجود دارد.
مدیرکل پست استان تهران ادامه داد: تولید کارت های سوخت منوط به در دسترس بودن ملزومات و همچنین نیروی انسانی متخصص و هماهنگی بین آنهاست که ظاهرا مشکلات تحریم روی این موضوع تاثیر گذاشته و تولید کارت سوخت به شدت پایین آمده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها