همه چیز درباره کتابخانه‌ای که مردم مشهد برای عضویت در آن صف کشیده‌اند

استقبال 6000نفری

همین دو هفته پیش افتتاح شد، اما تصاویری که از صف طولانی مردم برای عضویت در آن منتشر و در فضای مجازی دست به دست چرخید، از اتفاقات جالب این روزها محسوب می‌شود. آن‌طور که علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور می‌گوید، کتابخانه عمومی امام خمینی(ره) که به‌تازگی در شهر مشهد افتتاح شد، امکانات بسیار خوبی برای اهالی کتاب فراهم کرده و نتیجه‌اش هم شده این که در همین مدت کوتاه بیش از 6000 نفر در آن ثبت نام کرده‌اند.
کد خبر: ۱۱۹۲۵۵۴

وقتی با مختارپور تماس گرفتیم تا درباره این کتابخانه و امکاناتش صحبت کنیم، حرف‌هایمان رسید به رشد کتابخانه‌های عمومی طی چهار دهه گذشته. او می‌گوید: تعداد کتابخانه‌های عمومی از ۳۷۳ کتابخانه در سال ۵۷ به ۳۴۳۳ کتابخانه در سال ۹۷ رسیده است. میزان منابع کتابخانه‌ای از دو میلیون و ۴۰۰ هزار منبع به ۴۲ میلیون جلد؛ میزان عناوین منتشر شده از ۲۹۴ عنوان کتاب در سال ۵۷ به ۹۹ هزار عنوان در سال۹۶؛ تعداد عناوین کتاب‌های چاپ اول از ۲۱۷ عنوان کتاب در سال ۵۷ به ۶۱ هزار عنوان در سال ۹۶، تعداد نشریات از ۲۴۹ نشریه در سال ۵۷ به ۶۲۸۲ نشریه در سال ۹۶ رسیده که بسیار قابل توجه است. تمامی این پیشرفت‌ها حاصل مهم‌ترین اثر فرهنگی انقلاب اسلامی یعنی تحول انسان‌هاست.
او در ادامه درباره کتابخانه امام خمینی (ره) اظهار می‌کند: وقتی با رهبر معظم انقلاب از نزدیک بودن افتتاح این کتابخانه صحبت کرده و از ایشان خواستم هدیه‌ای به کتابخانه بدهند، کتاب مقدس و حیات‌بخش قرآن را به این کتابخانه اهدا کردند و مایه مسرت است که این اتفاق با لطف و عنایت قرآن آغاز شد.
به گفته مختارپور تا پایان امسال صد کتابخانه عمومی در سراسر کشور افتتاح خواهد شد که تاکنون 55 مورد آن فعالیت خود را آغاز کرده ‌است.
دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در ادامه امکانات کتابخانه امام خمینی (ره) را بسیار ویژه دانسته و تاکید می‌کند که این کتابخانه می‌تواند فرصتی متفاوت برای محققان این شهر باشد.
چند روز پس از صحبت‌هایمان با مختارپور است که تصویر صف‌های طولانی برای عضویت در کتابخانه منتشر شد. با مهدی رمضانی معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور هم تماس گرفتیم تا ببینیم ماجرا از چه قرار است. او به جام‌جم گفت: حدود یک هفته از افتتاح کتابخانه مرکزی امام خمینی(قدس سره) مشهد که البته در آن تعطیلات و برنامه‌های فرهنگی دیگری نیز وجود داشته می‌گذرد، اما در همین مدت کوتاه 6000 نفر به عضویت این کتابخانه درآمده‌اند که عدد قابل توجهی است.
رمضانی درباره روند بهره‌برداری از بخش‌های مختلف کتابخانه مرکزی امام خمینی(قدس سره) مشهد، عنوان کرد: با توجه به وسعت فضای کتابخانه مرکزی مشهد در ۱۱ هزار و ۵۰۰ متر مربع زیربنا، طبیعی بود که در ابتدای مراحل افتتاح و بهره‌برداری، همه بخش‌های این پروژه عظیم زیر بار بهره‌برداری نرود و عملیاتی نشود و قسمت‌های مختلف بر اساس یک برنامه‌ریزی و فازبندی راه‌اندازی شود.
او افزود: با توجه به این‌که کتابخانه در تعریف کلاسیک خود، به فضایی اطلاق می‌شود که بر اساس یک سری استانداردها دارای یک مخزن اصلی و سالن مطالعه باشد، در مرحله اول بهره‌برداری از مخزن اصلی، کتابخانه، بخش ثبت نام و عضوگیری برای کتابخانه درنظر گرفته شد. این کتابخانه مخزن عظیمی دارد که اکنون دارای چیزی بالغ بر ۷۰ هزار جلد کتاب در قفسه‌های مخزن اصلی و حدود یکصدهزار جلد کتاب در کتابخانه با درنظر گرفتن بخش مرجع و بخش کودک است.
او با اشاره به نهایی شدن بهره‌برداری از سایر بخش‌های این کتابخانه در هفته آتی، تصریح کرد: بعضا نکاتی مبنی بر عدم رعایت امنیت و استانداردهای لازم برای بهره‌برداری از کتابخانه عنوان شده که البته اطمینان داریم از سر دلسوزی مطرح می‌شود، اما قطعا در این اظهارنظرها نقص اطلاعات وجود دارد که این موضوع با یک بازدید قابل مشاهده و اثبات است. بر این اساس از همه عزیزان دعوت می‌کنم که با حضور در این کتابخانه اطلاعات خود را تکمیل کنند و با نگاهی جامع و هم‌افزایانه، با این اتفاق مبارکی که در حوزه فرهنگ کشور رخ داده، همراه شوند و با انعکاس مجدد نظرات خود، ضریب تأثیر این کار را بیشتر کنند.
معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: انصافا هیچ نمایشی در افتتاح کتابخانه مرکزی مشهد وجود نداشته و همه بخش‌ها کاملا تجهیز شده است. اتفاقا ملاحظاتی که به لحاظ ایمنی، امنیت مردم و مخاطبان کتابخانه داشتیم باعث شد که عملیاتی کردن سایر بخش‌ها را به تعویق و تأخیر بیندازیم. بنده در جلسه کمیته فنی که یک روز پیش از افتتاح در محل کتابخانه تشکیل شد حضور داشتم، اکثر نکاتی که دوستان در این کمیته مطرح می‌کردند برطرف شده و برخی نیز در حال رفع است.
او یادآور شد: در همه پروژه‌های عمرانی بزرگ، پس از تحویل پروژه، افتتاح و راه‌اندازی، مرحله رفع نقص وجود دارد که این مرحله برای این کتابخانه نیز جاری و ساری است. به طور کلی مردم بهره‌برداران واقعی این پروژه هستند و از نعمت وجود این کتابخانه متنعم می‌شوند و نمی‌شود از این موضوع گذشت که با راه‌اندازی این کتابخانه ۴۰ درصد به سرانه فضای کتابخانه‌ای شهر مشهد اضافه شده است.
در کتابخانه چه خبر است؟
اما کتابخانه امام خمینی (ره) چه امکاناتی دارد که تا این حد علاقه‌مندان به مطالعه را به وجد آورده است؟ این کتابخانه شش طبقه و گنجایش حدود ۲۰۰ هزار نسخه (شامل صدهزار نسخه مخزن اصلی و صدهزار نسخه بخش کودک و نوجوان) ۴۳ خدمت برای مراجعان پیش‌بینی شده که از این میان ۱۳ خدمت به عنوان خدمات نوین کتابخانه‌ای برای اولین بار برای مراجعان ارائه خواهد شد. بخش‌هایی چون خدمات تحویل مدرک، بخش ناشنوایان، بخش کم‌سوادان، بخش مادر و کودک، بخش دیداری و شنیداری، بخش مدیریت واحدهای سیار و شعب، پیشخوان کتابخانه‌های عمومی، بخش مهد کتاب، آسمان‌نما و اتاق نجوم، اتاق علم، دفتر پیشخوان دولت الکترونیک، رستوران و فروشگاه محصولات فرهنگی از جمله بخش‌های جدید این کتابخانه است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها