اعتراضات خونین فلسطینی‌ها در جمعه‌های بازگشت همچنان ادامه دارد

40 هفته استقامت

به‌رغم همه فشارها و سرکوب‌ها و به‌رغم همه توطئه‌چینی‌های دشمن صهیونیستی، راهپیمایی‌های موسوم به «بازگشت» همچنان ادامه دارد و روز جمعه اخیر چهلمین نوبت خود را برگزار کرد. در این این راهپیمایی‌ها که به صورت مسالمت‌آمیز برگزار می‌شود تاکنون 240 نفر شهید و بیش از 24 هزار نفر مجروح شده‌اند. با این حال هفته‌های خونین نتوانسته است در عزم و اراده فلسطینی‌ها برای بازگشت به خانه و کاشانه‌شان خللی وارد کند و آنها می‌گویند باز هم به این اعتراضات ادامه خواهند داد .
کد خبر: ۱۱۸۱۷۴۲

چهلمین راهپیمایی بازگشت، با حضور صدها معترض فلسطینی در مرزهای باریکه غزه با فلسطین اشغالی برگزار شد. به گزارش ایرنا، حضور اعتراضی فلسطینیان در جمعه اخیر نیز مانند هفته‌های قبل خونین بود و بر اثر تیراندازی نظامیان رژیم صهیونیستی یک جوان فلسطینی (26 ساله) به نام کرم فیاض شهید و شش نفر دیگر زخمی شدند. در پی این اتفاق بود که رسانه‌های محلی از شلیک یک فروند راکت از نوار غزه به سمت شهرک‌های صهیونیست‌نشین جنوب فلسطین اشغالی خبر دادند. به همین مناسبت بامداد دیروز بالگردهای رژیم صهیونیستی به بهانه مقابله با شلیک راکت، جنوب نوار غزه را هدف حمله قرار دادند. هنوز از خسارت‌های این حمله گزارشی مخابره نشده است.
راهپیمایی‌های بازگشت از دهم فروردین امسال (سی‌ام مارس) همزمان با بزرگداشت روز «زمین» در فلسطین آغاز شد. البته عامل اصلی برگزاری این راهپیمایی‌ها اعتراض به تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل بود. دولت ترامپ در اوج امتیازدهی‌های خود به صهیونیست‌ها سفارت خود را نیز از تل‌آویو به بیت‌المقدس انتقال داد. از همان زمان معترضان فلسطینی تصمیم گرفتند با برگزاری راهپیمایی‌های موسوم به بازگشت، صدای خود را به گوش جهانیان برسانند و بر بازگشت به سرزمین آبا و اجدادی خود تاکید کنند .

معناهای یک اعتراض
راهپیمایی بازگشت نه تنها موجب وحدت و انسجام گروه‌های فلسطینی شده بلکه یک بار دیگر صدای اعتراضات مسالمت‌آمیز را در سایر مناطق فلسطینی نیز بلند کرده است؛ از این رو فلسطینی‌ها می‌گویند به مقاومت خود تا پیروزی نهایی ادامه خواهند داد. به گزارش مهر و به نقل از خبرگزاری آناتولی، چهلمین جمعه تظاهرات بازگشت با شعار «از حق خود در داشتن یک زندگی با عزت کوتاه نمی‌آییم» برگزار شد. عبداللطیف قانوع، از سخنگویان جنبش حماس در این مراسم گفت: ما 40 هفته است در حال برگزاری راهپیمایی اعتراضی برای بازگشت به سرزمین‌های فلسطینی هستیم و این اعتراضات را تا رسیدن به اهدافمان ادامه خواهیم داد. جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد برگزاری تظاهرات بازگشت و تداوم آن برای چهلمین هفته متوالی حاکی از اعتماد بالای مردم فلسطین به مقاومت است.
اعتراضات فلسطینی‌ها در قالب راهپیمایی‌های بازگشت معنا و مفهوم گسترده‌ای دارد. به گفته ناظران مهم‌ترین هدف این راهپیمایی‌ها بازگشت به مساله فلسطین و طرح دوباره آن بویژه بعد از یک دوره سکوت و انزوا بود که به دلیل بروزو ظهور گروه‌های تروریستی در غرب آسیا به حاشیه رفته بود. معنای دیگر تظاهرات بازگشت این است که مردم فلسطین نه‌تنها معامله قرن را باطل می‌دانند، بلکه خواستار بازگشت به سرزمین مادری‌شان هستند و این حتی گامی فراتر از مخالفت با تصمیم غیرقانونی رئیس جمهوری آمریکا است. تاکید بر حق بازگشت بیش از پنج میلیون آواره فلسطینی مقیم کشورهای خارجی به سرزمین مادری‌شان معنای بارز دیگر تظاهرات بازگشت است. معنای دیگری که از درون تظاهرات بازگشت منتقل می‌شود مساله احیای روز زمین است. روزی که فلسطینی‌ها از آن با کلمه نکبت یاد می‌کنند . روزی که رژیم اسرائیل در مارس 1976 حدود 21 هزار کیلومتر مربع از سرزمین‌های فلسطینیان را اشغال کرد. به این ترتیب تظاهرات بازگشت یک یادآوری تاریخی و نیز یک آگاهی‌بخشی به افکار عمومی جهانیان درباره بیش از 70 سال اشغالگری رژیم صهیونیستی است .

تخریب خانه‌های فلسطینی‌ها
رژیم صهیونیستی برای درهم شکستن مقاومت فلسطینی‌ها از هر وسیله‌ای استفاده می‌کند و به هر اقدام وحشیانه‌ای متوسل می‌شود . در یکی از آمارهای تکان دهنده گفته می‌شود صهیونیست‌ها تاکنون بیش از 538 منزل فلسطینی‌ها را تخریب کرده‌اند . مرکز پژوهش‌های الحورانی وابسته به سازمان آزادیبخش فلسطین با ارائه آمارهایی می‌گوید اسرائیلی‌ها در سال جاری میلادی (2018)، 538 واحد از منازل فلسطینی‌ها را در کرانه باختری و قدس اشغالی تخریب کرده‌اند. این تخریب‌ها باعث بی‌خانمان شدن یک هزار و 300 نفر از جمله 225 کودک فلسطینی شده است.
چند روز پیش در میان سکوت جامعه جهانی مقامات صهیونیستی در کمال قساوت و وحشی‌گری دستور تخریب منازل خانواده‌های مبارزان فلسطینی ای دادند که به تصورشان در عملیات شهادت طلبانه‌ای دست داشتند. مردم فلسطین، اقدام وحشیانه و ضدبشری رژیم صهیونیستی در تخریب خانه‌های مبارزان مقاومت و اخراج خانواده‌های آنها را مصداق جنایت جنگی و مجازات دسته جمعی توصیف می‌کنند و از جامعه جهانی می‌خواهند دراین باره سکوت نکنند .

طرحی که مسکوت ماند

ژائیر بولسونارو، رئیس‌جمهور منتخب برزیل روز جمعه در دیدار با بنیامین نتانیاهو از طرح مساله انتقال سفارت کشورش از تل‌آویو به بیت‌المقدس اجتناب کرد. به گزارش رویترز، برخلاف آنچه تصور می‌شد رئیس‌جمهور منتخب برزیل در دیدار با نتانیاهو در این باره هیچ سخنی نگفت. این درحالی بود که او پیش‌تر چند بار اعلام کرده بود کشورش در نظر دارد سفارت خود را از تل‌آویو به بیت‌المقدس انتقال دهد. بعضی منابع می‌گویند ظاهرا تولیدکنندگان گوشت در برزیل به او برای پرهیز از این تصمیم فشار آورده‌اند؛ چرا که به اعتقاد آنها این تصمیم بر صادرات گوشت برزیل به کشورهای عربی تاثیر منفی خواهد گذاشت. پیش‌تر اتحادیه عرب در نامه به ژائیر بولسونارو، رئیس‌جمهور جدید برزیل دراین باره به او هشدار داده بود.

رحیم محمدی

بین‌الملل

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها