گفت‌وگوی آدینه این هفته با علی مؤذنی، نویسنده رمان تحسین‌شده این روزها

«احضاریه» مناسبتی نیست

علی مؤذنی متولد 1337، فارغ‌التحصیل رشته ادبیات نمایشی و نویسنده‌ای حرفه‌ای است که آثارش مورد پسند هر قشری است.
کد خبر: ۱۱۷۲۲۰۹

مؤذنی از جمله هنرمندانی است که در عرصههای داستان کوتاه، رمان، داستان بلند، نمایشنامه و فیلمنامه با موفقیت فعالیت داشته و علاوهبر این هفت تلهفیلم نیز ساخته است.

آخرین اثر او احضاریه نام دارد که باتوجه به استقبال بسیار خوب از این کتاب سراغش رفتیم و درباره چگونگی شکلگیری این رمان سوالاتی پرسیدیم. او میگوید در ابتدا فیلمنامهای در مورد بانو زینب(س) نوشته، اما با توجه به این که در فیلمنامه محدودیتهای زیادی برای نزدیک شدن به شخصیتهای تقدیس شده وجود دارد، برای همین با خود فکر کرده چه خوب است در یک رمان به شخصیت ایشان نزدیک شود و چون در رمان بسیاری از این مشکلات وجود ندارد، آنچه را از شخصیت ایشان در ذهن و قلب او فعال شده اما بالقوه مانده، بالفعل کند. وی میگوید: «من خودم بشدت مخالف نشان دادن شخصیتهای تقدیس شده در سینما و تلویزیون هستم، اما وقتی نمیتوانی چهره شخصیت اصلی را نشان بدهی، داستان طوری دیگر طراحی میشود. شخصیت اصلی در حداقل حضور قرار میگیرد و اطرافیان و نزدیکان او نقش اصلی و پیشبرنده داستان را بهعهده میگیرند. در فیلم محمد رسولا... ساخته مصطفی عقاد، چرا حمزه، عموی پیامبر تبدیل به شخصیت اصلی میشود؟ چون در نمایش چهره اصلی فیلم محدودیت وجود دارد. این است که عموی پیامبر جایگاهی را در فیلم پیدا میکند که شاید در نقش تاریخی خود چنین نقش پر رنگی را نداشته است.»

موذنی انسان صبوری است و شاید اصلا همین ویژگیاش باعث شده نسبت به حضرت زینب(س) احساس نزدیکی کند و در مورد ایشان کتاب احضاریه را بنویسد. دوازدهم، آپارتمان روباز، خورشید از سمت غروب، ظهور، چهار فصل، سفر ششم، ملاقات در شب آفتابی، دلاویزتر از سبز و ارتباط ایرانی از دیگر آثار مکتوب علی مؤذنی هستند.

کتاب

شاید به نظر خودپرستی بیاید، من اما برای مخاطبان شما رمان احضاریه را معرفی میکنم. احضاریه رمانی مناسبتی نیست، اما با حال و هوای این روزها مطابقت دارد. هم موضوع آن به اربعین مربوط میشود و هم شخصیتهایش در همین حال و هوا به سر میبرند.

توضیحات تکمیلی

«احضاریه» نوشته علی موذنی، رمانی موفق است که با استناد به متن آن برای نگارشش سه سال زمان صرف شده است. روایتی داستانی که دستمایه خلق آن سفر راوی به کربلا برای شرکت در پیادهروی اربعین است. این کتاب داستان روزنامهنگاری است که بهواسطه اصرار و پیشنهاد یکی از دوستانش راهی سفر کربلا میشود و در حین مقدمهچینی برای این سفر، خوابی عجیب توسط خواهرش دیده میشود و به سفر او ارتباط پیدا میکند. همین خواب و تلاش خواهرش برای همراه شدن با برادر در این سفر ماجراهای رمان را پیش میبرد.

پاتوق

بهترین پاتوقی که میتوانم معرفی کنم، کتابخانه است. خیلی خوب است که خوانندگان شما یکی از پاتوقهایشان کتابخانه باشد و در آن ساعاتی را به مطالعه بگذرانند.

توضیحات تکمیلی

بعد از پیشنهاد آقای مؤذنی توصیه میکنم سری به کتابخانههای شهر خود بزنید. مثلا در تهران یکی از بهترین کتابخانههایی که میشناسیم، کتابخانه و موزه ملی ملک است که در خیابان امام خمینی(ره) ـ جنب ساختمان امور خارجه قرار دارد. علاوه بر این به کتابخانههای دایر در فرهنگسراها و سایر مراکز فرهنگی هم میشود مراجعه کرد.

سریال

سریالی ده قسمتی به نام «شکارچی ذهن» را معرفی میکنم که خیلی من را جذب کرد. کارگردان این سریال دیوید فینچر است که فیلم سینمایی هفت هم از کارهای اوست.

توضیحات تکمیلی

«شکارچی ذهن» نام مجموعه تلویزیونی ـ جنایی، ساخته جو پنهال و با مدیران اجرایی دیوید فینچر، جو پنهال و شارلیز ترون است که در اکتبر 2017 روی آنتن رفت. داستان سریال بر اساس کتابی با همین نام در خصوص موسسان اصلی واحد تحقیقات علمی ـ رفتاری اف.بی.آی در دنیای واقعی است که توسط جان ادوارد داگلاس که در سال 1996 نوشته شده، ساخته شده است. دو مامور این سازمان به نامهای هولدن فورد(جاناتان گروف)، بیل تنچ (هولت مککالانی) با همکاری روانشناس وندی کار (آنا تورو) در گفتوگو با قاتلان سریالی به دنبال فهمیدن طرز فکرشان به امید کشف دلیل اصلی جنایات توسط آنان هستند. بازیگرانی چون جاناتان گروف، هولت مککالانی، آنا تورو و هانا گراس نیز در آن به ایفای نقش پرداختهاند.

سفر

رفتن به دریا را پیشنهاد میکنم. شمال و جنوب هم ندارد. دیدن دریا تأثیر عمیقی بر روح و روان میگذارد.

توضیحات تکمیلی

از مهمترین مقصدها برای سفر، رفتن به دریای شهرهای شمالی، بوشهر و چابهار است. مقاصد بسیار زیبایی در گوشه و کنار ایران عزیزمان وجود دارد که ساحل مکران در سیستان و بلوچستان یکی از این مناطق دیدنی است. اهمیت سواحل مکران از این جهت است که تنها بندر اقیانوسی کشورمان یعنی چابهار در آن قرار دارد.

شیما آشتیانی

خبرنگار

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها