jamejamnashriyat
نشریات چاردیواری کد خبر: ۱۱۷۱۵۰۸ ۳۰ مهر ۱۳۹۷  |  ۰۸:۰۰

ایران سرشار از فرهنگ و آداب و رسوم مختلف و غذاهای سنتی و خاص است که طبخ آنها بستگی به شرایط آب و هوایی و ذائقه افراد آن منطقه دارد. مثلآ جنوبی‌ها غذا با طعم تند را بشدت می‌پسندند یا ساکنان خطه شمال کشور به غذاهای دریایی و حاوی سیر و بادمجان بسیار علاقه دارند.

در اینجا به طبخ سه نوع خورشت محلی خوشمزه و خوش آب و رنگ و البته لذیذ میپردازیم.

انار دانه مسما (گیلان)

مواد لازم:

مرغ یا گوشت: نیم کیلو / انار قرمز: 2عدد / پیاز متوسط: یک عدد / شکر: یک قاشق غذاخوری / رب گوجهفرنگی: 3 قاشق غذاخوری / زردچوبه و گلپر: یک قاشق چایخوری نمک، فلفل و روغن: به میزان لازم

مرغ یا گوشت را شسته، خرد کرده و با زردچوبه و نمک تفت داده و با مقداری آب میپزیم. پیاز را خرد کرده و با کمی روغن سرخ میکنیم و رب گوجه فرنگی و انار را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم.

وقتی مرغ یا گوشت کامل پخت، مخلوط پیازداغ را به آن اضافه کرده و روی حرارت کم میگذاریم تا آب خورشت کم شده و جا بیفتد. در آخرفلفل، گلپر و شکر را اضافه کرده و کمی هم میزنیم.

درظرف را میگذاریم و حرارت را خاموش میکنیم. خورشت را در ظرف مناسبی ریخته و سرو میکنیم.

هویج و آلو (تبریز)

مواد لازم:

گوشت یا سینه مرغ: نیم کیلو / آلوی خورشتی: 200 گرم / هویج: نیم کیلو

رب گوجهفرنگی: 2 قاشق غذاخوری / زعفران دمکرده: 2 قاشق غذاخوری / گوجه گیلاسی: 5 عدد / آبلیمو ترش تازه: 3 قاشق غذاخوری / نمک، فلفل، ادویه و روغن: به میزان لازم

پیاز را نگینی خرد کرده و در کمی روغن سرخ میکنیم. سپس زردچوبه، ادویه و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و خوب تفت میدهیم. مرغ یا گوشت را شسته، خرد کرده و به پیازداغ اضافه کرده و با کمی آب میپزیم.

بعد از این که مرغ یا گوشت پخت، آلو را شسته و اضافه میکنیم تا پخته و نرم شود.

در این مرحله هویج را خوب شسته، پوستش را میگیریم و خرد یا رنده درشت کرده و با کمی نمک و روغن روی حرارت کم تفت میدهیم تا سرخ شود. بعد زعفران دمکرده را اضافه کرده، در قابلمه را میگذاریم تا هویجها کمی نرم شود.

در این مرحله هویج و آبلیموی تازه را به خورشت اضافه کرده و هم میزنیم. در انتها برای تزئین خورشت گوجه گیلاسیها را شسته و اضافه میکنیم.

تره کوهی (کردستان)

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده: نیم کیلو / تره کوهی: یک کیلو / پیاز متوسط: یک عدد / رب گوجهفرنکی: یک قاشق غذاخوری / زرشک: 2 قاشق غذاخوری / روغن، ادویه، نمک، فلفل، پودر لیمو و زردچوبه: به میزان لازم

پیاز را خرد و با کمی روغن سرخ میکنیم. گوشت را اضافه کرده و خوب تفت میدهیم تا سرخ شود. ادویهها شامل زردچوبه، فلفل سیاه و پودر لیمو را اضافه میکنیم بعد ترهها را خوب شسته، خرد کرده و با رب گوجهفرنگی به خورشت میافزاییم و خوب هم زده و تفت میدهیم.

در این مرحله کمی آب جوشیده اضافه کرده و در قابلمه را میگذاریم تا ترهها نرم شود. توجه داشته باشید این خورشت نباید آبکی باشد.

وقتی خورشت جوشید، آبش کم شد و جا افتاد حرارت را خاموش کرده و زرشک را که از قبل شستهایم به آن اضافه میکنیم. آن را در ظرف مناسبی ریخته و سرو میکنیم.

مژده مظهری

ارسال نظر
* نظر:
نام:
ایمیل:

یادداشت

بیشتر
شمایل دانش و خرد

شمایل دانش و خرد

دانش و دانایی و خرد، بزرگ‌ترین سرمایه یک انسان و یک ملت است. فرهنگ‌ها و تمدن‌ها بر بنیاد این هر سه پدید آمده، بالیده و بارور و بارآور شده‌اند و چشمه هنرها در سایه ایمن دانایی و خرد، جوشیده و جاری گشته و فضای زیست فردی و اجتماعی را در هوایی تازه و اهورایی زنده و شاداب ساخته‌اند.

۱۶ آذر؛ زادروز گفتمان «نه به ذلت»

۱۶ آذر؛ زادروز گفتمان «نه به ذلت»

۱۶ آذر ۱۳۳۲ شهادت دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به سفر نیکسون به ایران پس از کودتای ۲۸ مرداد، آغاز خط مبارزه 67 ساله‌ای است که امپراتوری پر نخوت و شیطانی آمریکا را به سراشیبی افول کشاند.

خطر تندروی در رفع محدودیت‌ ها

خطر تندروی در رفع محدودیت‌ ها

در کشور ما دور تازه محدودیت‌ های کرونایی از اول آذرماه آغاز شد که این تقریبا مصادف با اعمال محدودیت‌های جدید در اغلب کشورهای درگیر با کرونا و به‌خصوص اروپا بود.

گفتگو

بیشتر

پیشنهاد سردبیر

بیشتر

پیشخوان

بیشتر