در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
پفک نامی تجاری است که یک کارخانه قدیمی روی غلات حجیمشده گذاشته است. ترکیب اصلی این محصول بلغور ذرت، روغن، پودر پنیر، نمک، رنگ نارنجی و برخی افزودنیهای دیگر است. مهمترین دلایل مضر بودن پفک شوری بیش از حد و چربی زیاد آن است که مصرف آن بخصوص قبل از وعدههای اصلی غذا باعث سیری کاذب در کودکان و همین بیاشتهایی سبب عدم مصرف مواد غذایی ارزشمند و رشد نامطلوب میشود.
شایعه نکنیم!
گفته میشود پفک در مجاورت با حرارت میسوزد، پس از مواد ناسالم و حتی نفتی تهیه شده است. لازم است بدانید هر ماده حاوی کربوهیدرات همچون ذرت، برنج و... در مجاورت با حرارت مستقیم دود میکند و میسوزد و سیاه میشود. نقل است که چسبندگی پفک باچند نوبت مسواک تمیز نمیشود و باعث چسبندگی در رودهها میشود. مصرف بیش از حد پفک میتواند سبب تشدید یبوست شود. برای حذف بقایای آن از میان دندانها یک بار کشیدن نخ دندان و مسواک توصیه میشود .
میگویند در پفک طی فرآیند سرخ شدن رادیکالهای آزادی ایجاد میشود که این مواد سبب ابتلای افراد به سرطان ریه، سینه و مثانه میشود. واقعیت اینکه پفک در روغن سرخ نمیشود. در صنعت خمیر ذرت را در دستگاههای مخصوصی با کمک حرارت ملایم فرم داده و سپس مخلوطی سسمانند متشکل از رنگ نارنجی، روغن، نمک، پودر پنیر و افزودنیهای دیگر را روی دانههای حجیمشده پفک اسپری میکنند. پفک در مقایسه با اسنکهای سرخشده در روغن به روش سالمتری تهیه میشود اما به دلیل دارا بودن روغن پرکالری است.
در صنعت رنگ مصنوعی پفک به میزانی استفاده میشود که سبب بروز اختلالاتی در مصرفکننده نشود. بهتر است از این خوراکی به میزان زیاد و به طور مستمر استفاده نشود.
فاخره بهبهانی
جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به ایران مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رییس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با سیده عذرا موسوی، نویسنده کتاب «فصل توتهای سفید»
یک نماینده مجلس:
علی برکه از رهبران حماس در گفتوگو با «جامجم»: