
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین، محمدرضا آصف در این زمینه به خبرنگار ما گفت: براساس مطالعاتی که انجام شده ۳ هزار و ۸۰۰ گونه قارچ در ایران وجود دارد که هزار گونه آن از نوع قارچ چتری و از بین این هزار گونه ۵۰ گونه به عنوان سمی معرفی شده و از بین این ۵۰ گونه یک گونه آن عامل مرگ و میر ۲۵ روز گذشته بوده است.
آصف در ادامه افزود: روند رویش قارچهای سمی در استانهای غربی کشورمان هرسال وجود دارد و در گذشته هم مصرف اینگونه قارچها قربانی گرفته اما به دلیل اینکه در ابعاد گستردهای مثل امسال مورد توجه رسانهها قرار نگرفته بود زیاد خبرساز نشد.
وی تاکید کرد: اصلیترین دلیلی که باعث بروز چالش امسال بود، شرایط جوی یعنی طولانی شدن دوره بارندگیهای بهاری بخصوص در مناطق یاد شده است که حجم بالایی از قارچهای سمی با ظاهری همانند قارچهای خوراکی، رویید و در بازار عرضه شد .
وی معتقد است رویش حجم بالای قارچهای کوهستانی و شرایط اقتصادی ساکنان منطقه باعث شده تا برخی افراد سودجو که هیچ اطلاعی از سلامت این محصولات ندارند، این قارچها را به عنوان قارچ ارگانیک در گوشه و کنار شهرها عرضه کنند.
این مقام مسئول تصریح کرد: قارچهای تولید شده در تولیدیهای مجاز هیچ مشکلی از نظر سلامتی نداشته و مصرف آنها بدون هرگونه مشکلی است اما قارچهای بدون نام نشان یا فله که در بازار فروخته میشوند میتواند عاملی برای بروز مشکلات سلامتی مصرفکنندگان باشد.
مسئول کمیته تشخیص مسمومیت قارچی به خبرنگار ما گفت: عملکرد غیرکارشناسی برخی رسانهها باعث شده تا سوء تفاهمی درباره مصرف قارچ در کشور ایجاد شود که این روند نه تنها میتواند سلامت جامعه را با چالش مواجه کند بلکه آینده اقتصادی تولیدکنندگان رسمی این خوراکی با ارزش را هم با مخاطره روبرو کرده است.
آصف در ادامه تاکید کرد: به دلیل شباهت بسیار زیادی که قارچهای غیرخوراکی و سمی با قارچهای خوراکی معمول در بازار دارند به هیچ عنوان نباید از محصولات فلهای که در مناطق روستایی یا کوهستانی مثل توچالتهران، یا شهرستانهای غربی کشورمان فروخته میشود استفاده شود.
وی با اشاره به احتمال تکرار این شرایط اظهار کرد: برای جلوگیری از اتفاق مشابه در پاییز یا بهار آینده بهتر است در مناطق مستعد رویش قارچ تابلوهای هشدار دهنده نصب و بروشورهای مخصوصی جهت آگاهی بخشیدن به هموطنان توزیع شود دقیقا کاری که کشورهای دیگر انجام دادهاند.
محصولات با هولوگرام عرضه خواهند شد
در همین حال، علی صدیق پناه رئیس هیات مدیره انجمن قارچ ایران بر سالم بودن قارچ های تولیدی در مزارع کشور تاکید کرد و به جام جم آنلاین گفت: با توجه به اتفاق اخیر انجمن تصمیم گرفته برای اطمینان خاطر مصرفکنندگان به زودی عرضه قارچهای خوراکی بسته بندی را با بستهبندیهای دارای هولوگرام آغاز کند.
صدیق پناه افزود: قارچ هایی که در مراکز فروش رسمی حتی به صورت فله عرضه می شود قارچ های خوراکی است و در بسترهای کاملا استریل با شرایط بهداشتی خاص و با نظارت وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی تولید و عرضه می شود.
وی با اشاره به اینکه قارچ های خوراکی را بلافاصله پس از برداشت می توانیم مصرف کنیم و جای هیچگونه نگرانی از این بابت وجود ندارد، گفت: اکنون ۱۵۰ هزار تن قارچ خوراکی دکمه ای در کشور تولید می شود که بخشی از این قارچ تولیدی صادر می شود.
رئیس هیات مدیره انجمن قارچ ایران خاطرنشان کرد: اینکه برخی در فضای مجازی مطرح کردند که قارچ های فله ای سبب بروز مسمومیت در بین مصرف کنندگان شده است، صحت ندارد و آنچه که سبب بروز این اتفاقات شده است قارچ های وحشی بود که به صورت فله ای در گذرگاه ها و حتی کنار خیابان ها عرضه و فروخته شده است یا گردشگران در طبیعت آنها را چیده اند.
وی ضمن تاکید بر ممنوعیت فروش محصولات بدون نام و نشان در ادامه افزود: برای جلوگیری از تکرار چنین مشکلی بهتر است مسئولان زمینه فعالیت تولید کنندگان قارچ غیر رسمی و زیرپلهای را نیز محدود کنند به این دلیل که نبود هرگونه نام نشان اینگونه تولید کنندگان زمینه عرضه محصولات غیر بهداشتی دیگر را در بازار ایجاد خواهد کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد