روزهای پر رویداد در فضا

بامداد امروز کپسول فضایی سایوز TMA-9 به ایستگاه بین المللی فضایی خواهد پیوست. این روزها براستی یکی از پرازدحام ترین تاریخ ها در کل ماموریت های مداری انسان است در حالی که سایوز امروز به ایستگاه ملحق می شود ، عصر امروز شاتل فضایی آتلانتیس با 6 خدمه خود قرار است در پایگاه کندی در ایالت فلوریدا فرود آید.
کد خبر: ۱۱۰۴۵۲

این در حالی است که وضع نامناسب جوی در لایه های فوقانی باعث شده است تا مقامات فلوریدا نسبت به این فرود احساس نگرانی کنند. خدمه آتلانتیس طی ماموریت خود یک آرایه جدید خورشیدی را به ایستگاه الحاق کردند و اینک در شرایطی فرود خواهند آمد که مراسم استقبال از انوشه انصاری ، میخاییل تورین و مایکل لوپز در ایستگاه بین المللی برگزار خواهد شد. بامداد روز گذشته (سه شنبه) فضاپیمای بدون سرنشین و باری پروگرس M-56 که حامل زباله های ایستگاه بین المللی فضایی بود ، از این ایستگاه جدا شد و ساعتی بعد در جو زمین سوخت و باقیمانده آن در اقیانوس آرام سقوط کرد پروگرس M-56 به همان دریچه ای متصل بود که سایوز حامل خانم انصاری باید برای الحاق به ایستگاه از آن استفاده کند.به این ترتیب اگر فرود آتلانتیس با موفقیت همراه باشد، بخش عمده ای از این مجموعه ماموریت های پیچیده با موفقیت سپری شده است . اما روز گذشته ساعت 11:50 در یک رویداد کم نظیر تله کنفرانسی بین 3 فضاپیمای شاتل فضایی آتلانتیس ، فضاپیمای سایوز و ایستگاه بین المللی فضایی برقرار شد. در این ارتباط خدمه سایوز از پرواز موفقی که تاکنون سپری کرده اند، ابراز رضایت کردند. در این گفتگو انوشه انصاری خطاب به فرمانده ایستگاه گفت : سلام مرا بپذیرید ، من بی صبرانه منتظر ملاقات شما هستم.
ریتر (Reiter) نیز در پاسخ ابراز امیدواری کرد ظرف چند ساعت بعد بتواند به انوشه ، مایکل و میشا (نام میخاییل تورین در گفتگوهای دوستانه) در ایستگاه خوشامد گوید.از امروز که عملیات الحاق با موفقیت صورت گیرد ، آزمون های علمی انوشه نیز آغاز خواهد شد که شامل 4 آزمون پزشکی ESA است اما خبری که طی دو روز گذشته باعث اضطراب فراوانی شد به صدا درآمدن آژیر خطر در ایستگاه فضایی بود. به گزارش سی.بی.اس پس از آن که بوی دود شدیدی در محیط به مشام رسید ، آژیر آتش سوزی به صدا درآمد و فضانوردان بلافاصله ماسکهای ویژه را به صورت زدند اما خوشبختانه دقایقی بعد مشخص شد اتفاق ویژه ای در ایستگاه رخ نداده و هیچ آتش سوزی ای در کار نبوده است. به نظر می رسد علت اصلی حادثه نشت کوچکی در سیستم اکسیژن ساز ISS بوده که به تولید بو در محوطه منجر شده است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها