پرسش و پاسخ قضایی

مرکز مشاوره قوه‌قضاییه با توجه به پرسش برخی خوانندگان درخصوص مخفی کردن جرم، تبدیل ازدواج موقت به دائم، گرفتن امضا به اجبار و بازپس‌گیری وکالت بلاعزل به پرسش‌های مطرح‌شده در ‌این‌باره پاسخ داده است.
کد خبر: ۱۰۹۳۳۷۷

مخاطبان می‌توانند پرسش‌های حقوقی خود را با ارسال پیامک به شماره 300011224 مطرح و پاسخ را در همین صفحه بخوانند.

مدتی است برادرم به خانه من آمده و در اینجا موادمخدر بسته‌بندی می‌کند. اگر او را لو بدهم عذاب وجدان می‌گیرم و اگر این کار را نکنم می‌ترسم برای خودم دردسر شود. مخفی کردن این موضوع جرم است؟

با توجه به این‌که در هر حال جرمی واقع شده و با توجه به این‌که شما نیز از ارتکاب و وقوع آن جرم اطلاع داشته‌اید، توصیه، اعلام جرم یا جرایم صورت‌گرفته به نیروی انتظامی است. چه این‌که اعلام نکردن آن می‌تواند عواقبی قانونی برایتان در پی داشته باشد.

اگر مطابق لایحه 22 خانواده، یک ازدواج موقت به دائم تبدیل شود و به‌صورت رسمی درآید، می‌تواند حق طلاق برای زوجه اول رسمی ایجاد کند؟

به استناد ماده 1133 قانون مدنی طلاق قائم به شخص زوج است و قابل انتقال به زوجه و کس دیگری نیست بلکه در قالب وکالت می‌توانید همسر خود را وکیل در انجام طلاق کنید.

شوهرم به اجبار از من امضا گرفته که هیچ حقی نسبت به مهریه‌ام ندارم و مادرم نیز به اجبار شوهرم به عنوان شاهد، نامه را امضا کرده است. آیا شوهرم می‌تواند مرا از مهریه‌ام محروم کند. من باید چه کنم؟

اگر زوجه مهریه‌اش را به شوهر خود بخشیده باشد قابلیت رجوع ندارد. برای اثبات ادعای خود باید به دادگاه مدرکی ارائه دهد که این کار با اجبار بوده است.

آیا بازپس‌گیری وکالت بلاعزل در هیچ شرایطی امکان‌پذیر نیست؟

چون وکالت بلاعزل ضمن عقد لازمی داده می‌شود مادامی که عقد لازم مذکور به هر علت قانونی یا توافقی از اعتبار نیفتاده و معتبر باشد عقد وکالت باقی بوده و موکل حق عزل وکیل را به شرط مذکور در مدتی که در وکالتنامه قید شده، ندارد. البته بلاعزل بودن وکالت مانع از این نیست که موکل شخصا عمل مورد وکالت را انجام دهد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها