
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
کشورهای در حال توسعه باید در زمینه ظرفیت سازی و مهارتهای لازم برای دستیابی موثر به نهادها و سازمانهای چندجانبه مانند سازمان تجارت جهانی و استاندارد کدکس Codex Alimentarius سازمان بینالمللی استاندارد مواد غذایی بینالمللی در جهان، سرمایهگذاری کنند.
استانداردهای تجارت و غذا توضیحی مختصر درباره نحوه تعیین استانداردهای غذایی بینالمللی ارائه میدهند و از مشارکت عمیقتر کشورهای در حال توسعه در هر دو فرآیند تنظیم استانداردهای غذایی هماهنگ در استانداردهای کدکس و کمیتههای بهداشتی و بهداشت محصولات کشاورزی سازمان بهداشت جهانی (WTO’s SPS) و کمیته موانع فنی تجارت (TBT) حمایت میکنند.
روبرتو آزوودو، مدیر کل سازمان تجارت جهانی گفت: استانداردهای غذایی همراه با تجارت بینالملل میتوانند به اطمینان بخشی ایمنی غذا و همچنین بهبود تغذیه در سراسر جهان و به رشد و توسعه و ارائه بسیاری از اهداف جدید توسعه پایدار کمک کنند.
مشارکت مؤثرتر میتواند پتانسیل بازار جهانی محصولات کشاورزی را 7/1 تریلیون دلار افزایش دهد و به تولیدکنندگان کوچک و افراد در بخش فرآوری مواد غذایی امکان میدهد تا در زنجیره ارزش در مقیاس بزرگ شرکت کنند. برای رسیدن به این هدف، دولتها باید توجه و هماهنگی ملی را در اولویتهای سیاست غذایی خود قرار دهند.
چنین رویکردی به طور فزآینده در زمان افزایش نگرانی مصرفکنندگان در مورد میکروبها، آفتکشها، مکملهای غذایی و تغذیه و افزایش تواناییهای تکنولوژیکی برای کنترل کیفیت، ایمنی و ریشههای محصولات غذایی بیشتر میشود.
مدیرکل فائو، خوزه گرازیانو دا سیلوا، گفت: استانداردهای غذایی و ایمنی مواد غذایی برای مبارزه با گرسنگی از مسائل مهم است.
وی افزود: بخشهای عمومی و خصوصی، اپراتورها از تمام بخشهای زنجیره ارزش مواد غذایی، سازمانهای جامعه مدنی، سازمانهای علمی و پژوهشی همگی نقش اساسی در ایجاد سیستمهای معتبر مدیریت ایمنی مواد غذایی دارند.
نقشه راه برای تعامل
بدنه اصلی استانداردهای غذایی Codex Alimentarius به طور مشترک توسط فائو و سازمان بهداشت جهانی (WHO) اداره میشود. از زمان تأسیس کدکس، در سال 1963، استانداردهای غذایی، دستورالعملهای مربوط به تقریبا 200 کالای غذایی و بیش از 300 مکمل غذایی ارائه و برای تقریبا 5000 آفتکش بیشترین حد مجاز را تعیین کرده است.
توافقنامههای WTO’s SPS و TBT قوانینی را در مورد نحوه اعمال استانداردهای ایمنی مواد غذایی و اقدامات بهداشتی برای حیوانات و گیاهان، همچنین مقررات فنی برای اهداف سیاسی شامل بهداشت و ایمنی انسان، حفاظت از محیط زیست و اطلاعات مصرفکننده تنظیم میکنند. توافقنامه SPS به عنوان مرجع، استاندارد توسعه یافته توسط کدکس را برای ایمنی مواد غذایی ارائه میدهد و در کمیته TBT اغلب اعضای سازمان تجارت جهانی به این استانداردها اشاره میکنند.
در حالی که اقتصادهای در حال ظهور اخیرا مشارکت خود را در کدکس و کمیته سازمان تجارت جهانی افزایش دادهاند، اما سطح مشارکت اعضای کشورهای کمتر توسعه یافته همچنان پایین است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد