گلایه‌های زعفران‌کار نمونه کشوری:

وعده‌هایی که محقق نشد

حسین شادمان، جوان خوش‌فکری است که در تولید زعفران، موفقیت زیادی کسب کرده است. این کشاورز باخرزی که در روستای اشتیوان به فعالیت مشغول است توانسته با تولید5/33 کیلو زعفران ارگانیک در هر هکتار، نام خود را به عنوان زعفران‌کار نمونه کشور در سال 95 ماندگار کند. با این حال، این کشاورز نمونه کشوری از عدم تحقق وعده‌های دولت گلایه دارد. مصاحبه جام‌جم آنلاین با این کشاورز نمونه را بخوانید:
کد خبر: ۱۰۳۳۴۱۲

چطور شد به عنوان کشاورز نمونه معرفی شدید؟

زمینم 13 هکتار است و از هر هکتار 5/33 کیلو برداشت داشتم، کشاورزان معمولا از هر هکتار 15 کیلو و نهایت 20 تا 25 کیلو برداشت دارند و من در سال 95 موفق شدم حدود 5/33 کیلو در هر هکتار گل زعفران برداشت کنم.

فکر می‌کنید سال 96 هم نمونه شوید؟

دیگر انگیزه زیادی برای نمونه شدن ندارم، چون به‌جز هزینه برای ما نفع دیگری ندارد.

یعنی با وجودی که قیمت زعفران در بازار هر کیلو بیش از چهار میلیون تومان است، برای شما سودآور نیست؟

برای کشاورز که سودی ندارد. خرج و هزینه خودش را به‌زور درمی‌آورد.

هزینه آن چقدر است؟

اگر حساب کنیم، پنج شب گل‌های زعفران را بچینیم و پنج شب نیز گل‌ها را باز کنیم، هزینه برداشت یک کیلو گل ده هزار تومان است، 5000 تومان نیز هزینه جدا کردن چهار شاخ آن است که با هزینه محلول‌پاشی درمجموع 15 هزار تومان می‌شود. 5000 تا 10 هزار تومان هم اگر پول آب را حساب کنید درنهایت چیزی برای کشاورز نمی‌ماند، درواقع برای هر کیلو گل ده هزار تومان برای ما می‌ماند و با این همه زحمت سودی ندارد.

پارسال که نمونه شدید، چه امتیازاتی برایتان قائل شدند؟

هیچ، فقط ما را به هتل المپیک دعوت کردند و در مراسم یک سکه به ما دادند. بانک کشاورزی هم که وعده داده بود به هر یک از کشاورزان نمونه کشوری ده میلیون تومان هدیه نقدی بدهد، به قولش عمل نکرد. در کل کشور ما 118 کشاورز نمونه بودیم، همه وقتی خبر را شنیدند خوشحال شدند، اما من آن موقع هم به دیگران گفتم تا این پول داخل جیبتان نشده ذوق‌زده نشوید، بعید است یک میلیارد و 180 میلیون تومان برای کشاورزان نمونه هزینه کنند. متاسفانه تاکنون از آن هدیه وعده داده شده یک ریال هم دستگیر کسی نشده است. بعد گفتند ضامن بیاورید تا به صورت وام و با سود 18 درصد داده شود. ما هم دیدیم برای چه به خودمان سختی دهیم و از وزارت جهادکشاورزی نامه ببریم، در واقع هر جا حساب داشته باشی می‌توانی چنین وام‌هایی را بگیری. یک بار هم گفتند 180 میلیون تومان با سود کم وام می‌دهیم، اما وقتی به بانک مراجعه کردیم گفتند، سودش 18 درصد است و هنوز دستورش نیامده، حالا باید ببینیم چه می‌شود.

مگر نرخ سود تسهیلات کشاورزی پایین تراز این رقم نیست؟

شاید؛ اما بانک کشاورزی به ما می‌گوید، نرخ سودش 18 درصد است و جایی نیست که اطلاعات درستی بدهد و ما از آنجا جویا شویم.

چند نفر کارگر روی زمین شما کار می‌کنند و کار برداشت چقدر طول می‌کشد؟

از روز برداشت، روزی صد تا 120 نفر کارگر روی زمین کار می‌کنند. از 25 ماه مهر شروع می‌شود و حدود یک ماه طول می‌کشد. به کارگران مرد 40 هزار تومان و به کارگران زن 35 هزار تومان دستمزد پرداخت می‌کنیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها