در عین حال برخی جناح های سیاسی در اکوادور بر این باورند که موفقیتهای نسبی مورد بحث و صعود تیم ملی اکوادور از گروهش در آلمان باعث شده است بعضی مشکلات بزرگ سیاسی و کمبودهای عظیم اجتماعی در دل جامعه اکوادور از نظرها دور بماند و همه چیز تحت تاثیر فوتبال قرار گیرد و این فرآیند را منفی و اجتناب از آن را الزامی شمرده اند. هر چه هست اکوادور چنان درگیر مشکلات سیاسی و اجتماعی است که از سال 1996 به این سو رئیس جمهور این کشور 7 بار عوض شده است.
اضافه بر آن تنش هایی مرزی با کلمبیا طی ماههای اخیر جریان داشته و طی دهه 1990نیز 4 سال جنگ مرزی میان اکوادور و پرو برپا بود. برخی می گویند اکوادور به محل بزرگ حمل و نقل و فروش مواد مخدری تبدیل شده که مکان اصلی تولید آن کشورهای کلمبیا و پروست و بسیاری از گانگسترها و توزیع کنندگان بزرگ مواد مخدر مکان اصلی اقدامات خود را اکوادور قرار داده اند ؛ در حالی که تضاد میان سیاست های مالی اکوادور و روند گردش دلار در سطح جهان وجود دارد و دولت اکوادور نتوانسته است با مشکلات پولشویی و اختلاس در سطح کشور برخوردی قوی داشته باشد.
نقطه شروع
فوتبال سال 1899 از سوی 2 برادر به نام خوان آلفردو رایت و روبرتو رایت در اکوادور معرفی و پیاده شد ولی روایت می کنند وقتی چند سال بعد آنها از انتخاب پسر رئیس جمهور وقت اکوادور برای تیم ملی جوانان کشور خودداری کردند، در رستوران یک هتل از سوی وابستگان دولت بشدت مضروب شدند. سالها پس از آن واقعه ، در حالی که ناامنی به شکلی دیگر بر اکوادور حکم می راند و فوتبالیست های شاخص این کشور مثل اگوستین دلگادو، ادواردو تنوریو و ادیسون مندز به گفته رئیس جمهور کنونی کشور باعث وحدت عمومی و خوشبینی اجتماعی در سطح اکوادور شده اند، به نظر می رسد راه پیشرفت بیشتر تا حدی مسدود باشد و قضیه به این سادگی ها هم نباشد.
مترجم: وصال روحانی
منبع: گاردین 30 ژوئن