شام

شومی کوو خرم آباد

شامی از غذاهای مشترک خیلی از شهرهای ایران است. اما هر شهر و قومیتی برای تهیه آن دستور منحصر به‌فرد خود را دارد.
کد خبر: ۱۰۲۴۵۲۳

خرم آبادی‌ها هنگام تهیه شامی کباب، در آن سیب زمینی نمی‌ریزند. این هفته به روش هموطنان لرستان شامی بپزید.

مواد لازم برای تهیه شومی کوو برای 4 نفر

رب انار ملس: نصف پیمانه، سبزی شامی (ترخون +مرزه + جعفری): 200 گرم، آرد نخودچی: 2 قاشق غذا‌خوری، گوشت چرخ کرده: 250 گرم، پیاز: 2عدد، گردو چرخ‌کرده: نصف پیمانه، تخم‌مرغ: یک عدد، نمک و فلفل و زرد چوبه: به مقدار لازم

ابتدا پیاز را خرد کرده و با زردچوبه تفت می‌دهیم. کمی از گردوی چرخ کرده و رب انار را به پیاز داغ اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم. کمی از سبزی شامی را اضافه کرده و دو لیوان آب ریخته و اجازه می‌دهیم سس شامی ریز ریز بپزد و روغن گردو در بیاید. سپس در ظرفی جداگانه گوشت چرخ کرده، گردوی چرخ کرده، سبزی شامی، یک عدد تخم‌مرغ، یک عدد پیاز رنده شده، نمک و فلفل و زرد چوبه و آرد نخود‌چی را ریخته و خوب هم می‌زنیم و ورز می‌دهیم،. به اندازه یک نارنگی از مخلوطمان برداشته و به صورت شامی در‌می‌آوریم و در روغن سرخ می‌کنیم و بعد در سس شامی نیم ساعت می‌پزیم و سرو می‌کنیم. در لرستان نان را در سس شومی کوو تیلیت و خود شامی را نیز با نان صرف می‌کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها