غرش موشک‌های سپاه در رزمایش مدافعان حریم ولایت

پیام اقتدار از کویر سمنان

مرحله اصلی رزمایش مدافعان حریم ولایت نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، از بامداد دیروز در منطقه عمومی سمنان آغاز شد.
کد خبر: ۹۹۸۲۳۴

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، هدف این مرحله از رزمایش که پس از انجام پنج روز مراحل مقدماتی در منطقه‌ای به وسعت 35 هزار کیلومتر مربع آغاز شد، نمایش اقتدار، هوشمندی و آمادگی‌های همه‌جانبه دفاعی برای مقابله با هرگونه تهدید است.

در این رزمایش که با شعار «همت جهادی، اراده ایرانی، اقتدار انقلابی، تحقیر تحریم و تهدید» آغاز شده است، انواع سامانه‌های راداری و موشکی بومی، مراکز فرماندهی کنترل و جنگ الکترونیک به کار گرفته می‌شود.

این مرحله از رزمایش در دو بخش سرد و گرم انجام می‌شود و در آن انواع سامانه‌های راداری و موشکی بومی در بردهای مختلف، مراکز فرماندهی و کنترل و جنگ الکترونیک به ماموریت می‌پردازند.

دشمن دست از پا خطا نکند

سردار امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه طی سخنانی در حاشیه رزمایش مدافعان حریم ولایت در واکنش به بهانه‌جویی آمریکایی‌ها درباره آزمایش‌های موشکی ایران با تأکید بر این‌که دشمنان امنیت ما را هدف قرار داده‌اند، گفت: اگر دشمن دست از پا خطا کند، موشک‌های ما غرش‌کنان بر سر آنها فرود می‌آید.

به گزارش فارس، حاجی‌زاده، تهدید ایران توسط برخی مقامات آمریکایی را یاوه‌گویی بیش ندانست و تصریح کرد: با شناختی که از توان نیروهای مسلح و خودمان داریم با اطمینان اعلام می‌کنم که تهدید خارجی علیه نظام اسلامی ما کارساز نیست.

وی با بیان این‌که روند تقویت قدرت ما بیش از 37 سال است که تداوم دارد، اظهار کرد: ما بر قدرت لایزال الهی تکیه داریم، درحالی که آمریکایی‌ها اتکا به تجهیزات و قدرت مادی دارند و در این شرایط هر اتفاقی رقم بخورد، به طور قطع ما پیروز میدان خواهیم بود.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه با تأکید بر این‌که در تولید و تقویت توانمندی دفاعی حتی لحظه‌ای هم درنگ نخواهیم کرد، افزود: ما با تکیه بر توانمندی خود دستی به سمت دشمن دراز نکردیم و هیچ وابستگی به آنان نداریم.

حاجی‌زاده با اشاره به این‌که ما برای دفاع از امنیت ملت ایران شبانه‌روز تلاش می‌کنیم، گفت: پرداختن به مسائلی مانند توانمندی و دانش هسته‌ای، اقتدار موشکی و مسائلی از این دست تنها بهانه‌ای برای دشمنی آنها با نظام اسلامی و ملت ایران است.

سامانه‌های پدافندی؛ ده‌ها برابر پیچیده‌تر از موشک

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ویژگی‌های رزمایش پدافندی مدافعان حریم ولایت اظهار کرد: این رزمایش از جنس رزمایش‌های سالانه بوده و در منطقه‌ای به وسعت 35 هزار کیلومتر مربع درون کویر برگزار می‌شود.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه استفاده از سامانه‌ها و تجهیزات کاملا بومی و ایرانی را از وجوه برجسته این رزمایش عنوان و تصریح کرد: تمامی ادوات به‌کارگیری شده در این رزمایش پدافندی اعم از سامانه‌های موشکی، سامانه‌های راداری، مراکز کنترل فرماندهی و جنگ الکترونیک بومی و ساخته دست دانشمندان و متخصصان ایران اسلامی است.

حاجی‌زاده با تأکید بر این‌که پیچیدگی سامانه‌‌های پدافندی ده‌ها برابر بیشتر از موشک و پهپاد است، گفت: ما تجربه تحقیق و خودکفایی در بخش موشک‌های زمین به زمین و هوشمند و پهپادها را داریم، اما سامانه‌های پدافندی به دلیل آن‌که مجموعه‌ای از پروژه‌های تحقیقاتی پیچیده‌ درهم تنیده است، برخوردار از دشواری‌های زیادی است.

وی از سامانه‌ موشکی سوم خرداد به‌عنوان بزرگ‌ترین پروژه تحقیقاتی به ثمر رسیده کشور یاد کرد و افزود: امروز با همت و مجاهدت فرزندان ایران اسلامی استخوان‌بندی تحریم‌های دشمن در حوزه پدافندی کاملا خرد شده است.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه با اشاره به ویژگی‌های دیگر رزمایش مدافعان حریم ولایت خاطرنشان کرد: این رزمایش بسیار سختگیرانه طراحی شده و همانند قرارگاهی که کار دفاع هوایی را انجام می‌دهد، یک قرارگاه نارنجی دشمن نیز با استفاده از انواع پهپادها و جنگنده‌ها به انجام عملیات آفندی می‌پردازد که یگان‌ها و تجهیزات با آمادگی کامل این مرحله از رزمایش را به انجام رساندند.

ردگیری بمب‌های رها شده از هواپیما

وی افزود: در رزمایش مدافعان حریم ولایت برای نخستین بار ردگیری بمب‌های رها شده از هواپیما و موشک‌های زمین به زمین توسط سامانه‌های راداری در منطقه رزمایش با موفقیت به انجام رسید.

مشخصات سامانه‌های به‌کارگیری شده در رزمایش مدافعان ولایت

سامانه موشکی سوم خرداد: برد 75 کیلومتر و ارتفاع 30 کیلومتر با قابلیت درگیری همزمان با چند هدف متخاصم

سامانه موشکی طبس: برد 60 کیلومتر و ارتفاع 30 کیلومتر برای مقابله با انواع اهداف متخاصم

سامانه موشکی صیاد2: برد 75 کیلومتر و ارتفاع 30 کیلومتر با قابلیت درگیری همزمان با چند هدف متخاصم با سطح مقطع راداری پایین و پنهان کار

سامانه راداری برد بلند قدیر: سامانه راداری سه‌بعدی برد بلند جهت کشف و ردگیری تهدیدات هوایی تا برد 1100 کیلومتر است. این سامانه راداری قابلیت کشف و ردگیری ریزپرنده‌ها و اهداف پنهان‌کار را داراست.

سامانه راداری برد متوسط مطلع‌الفجر: سامانه راداری برد متوسط جهت کشف و ردگیری تهدیدات هوایی در برد 500 کیلومتر است. سامانه راداری مطلع‌الفجر قابلیت کشف و ردگیری انواع هواپیما و پهپاد را دارد.

سامانه راداری کاوش: سامانه راداری سه‌بعدی برد کوتاه جهت کشف و ردگیری تهدیدات هوایی در برد 150 کیلومتر و ارتفاع پست است. این سامانه راداری قابلیت کشف و ردگیری اهداف هوایی ارتفاع پایین و موشک‌های کروز را دارد.

راهی جز قوی شدن نداریم

منصور حقیقت‌پور، مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در جمهوری اسلامی ایران جدول رزمایشی داریم که همه‌ساله بر اساس آن عمل می‌کنیم و موافقت و مخالفت آمریکا تاثیری در این جدول ندارد.

وی در گفت‌وگو با جام‌جم، ادامه داد: ما در منطقه‌ای قرار گرفته‌ایم که محکوم به قوی کردن خود هستیم، اگر به لحاظ دفاعی خود را قوی نکنیم از بین خواهیم رفت، لذا برای انجام رزمایش از هیچ کسی اجازه نمی‌گیریم و بر پایه برنامه‌های خود عمل می‌کنیم.

حقیقت‌پور تصریح کرد: همه در دنیا می‌دانند که هر قدر از بعد موشکی، دریایی، زمینی و سایبری قوی شویم، تکیه‌گاهی برای کشورهای همسایه خواهیم بود، تمام توانمندی‌های موشکی و تجهیزات دریایی ما برای دفاع است و کشور متخاصم و مهاجمی در دنیا نخواهیم بود و از منافع و امنیت خود دفاع خواهیم کرد.

مشاور رئیس‌مجلس با اشاره به موضعگیری‌های اخیر آمریکا عیله ایران عنوان کرد: ما به این‌گونه مواضع عادت داریم، آنها حرف‌های بیهوده می‌زنند و البته اگر با ما درگیر شوند، قطعا ضرر خواهند کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها