یادداشت

این تماشاگران الگو هستند

دربی 81 به لحاظ فنی یکی از بهترین دربی‌های این چند سال اخیر بود. فوتبال برای زیبا شدن نیاز به شجاعت و شهامت دارد که این پارامترها در بازیکنان هر دو تیم استقلال و پرسپولیس به‌وضوح دیده شد.
کد خبر: ۸۵۱۹۷۹

در واقع هر دو تیم برای بردن آمده بودند با این تفاوت که استقلال بعد از گلزنی شروع به بد بازی کردن کرد و پرسپولیس هم درست بعد از آن‌که دروازه‌اش باز شد شکل درست بازی را در دستور کار خود قرار داد. در مجموع هرچند استقلالی‌ها نمایش دفاعی‌تری داشتند اما بازیکنان هر دو تیم دوندگی زیادی داشتند و خیلی خوب جنگیدند. این‌که شما بتوانی در حضور 90 هزار تماشاگر کم‌اشتباه بازی کنی نکته قابل توجهی است اما با وجود همه این ویژگی‌ها، آنچه دربی 81 را متمایز می‌کند نه نمایش فنی دو تیم که رفتار اخلاق مدارانه هواداران بود. همه ما جمعه رفتارهایی را از تماشاگران دیدیم که تا قبل از این کمتر دیده بودیم. باور کنید این دربی هم خیلی راحت می‌توانست به حاشیه برود. فقط کافی بود تماشاگران همان رفتارهای همیشگی را از خود بروز می‌دادند و بازیکنان هم متاثر از فضای سکوها در داخل زمین به یکدیگر ناسزا می‌گفتند اما جمعه ثابت کردیم همه چیز دست خودمان است.

رفتاری که در این دربی از سکوها شاهد بودیم باعث شد برای همیشه خط بطلان کشیده شود روی یک فرضیه قدیمی و غلط؛ فرضیه‌ای که می‌گوید ورزشگاه‌ها جایی است برای این‌که جوانان در کشور ما باید خودشان را تخلیه کنند. با همین برداشت غلط که متاسفانه در مخیله خیلی‌ها نهادینه شده است، سال‌هاست فضای ورزشگاه‌ها را به یک فضای غیر فرهنگی بدل کرده‌ایم و با این نگاه، بستری فراهم کرده‌ایم که هر کس به ورزشگاه می‌رود هرکاری که دلش می‌خواهد انجام دهد.

اما روز جمعه جای کسانی که چنین تزی دارند واقعا خالی بود. جمعه یک عده آدم مسئول در ورزشگاه بودند و جمعیتی که باور داشتند ورزشگاه مکانی برای تخلیه انرژی‌های منفی انباشته شده نیست. تماشاگرانی که روز جمعه دربی 81 را تماشا کردند همان‌هایی بودند که در بسیاری از بازی‌های دیگر هم در ورزشگاه حاضر هستند. همان‌ها که معمولا به بی اخلاقی متهم هستند. اما این تماشاگر این بار اصول اخلاقی را به خوبی رعایت کرد و نشان داد می‌داند چگونه باید رفتار کند. باور کنید اتفاقی را که جمعه در ورزشگاه آزادی افتاد ما حتی در دربی‌های کشورهای متمدن و پیشرفته فوتبالی هم کمتر شاهد هستیم. این تماشاگر واقعا الگو بود و همین رفتار می‌تواند سرآغازی باشد برای یک انقلاب بزرگ در ورزشگاه‌های ما. انقلابی برای فرهنگی شدن فضای ورزشگاه و بیشتر لذت بردن از فوتبال.

بهمن فروتن

کارشناس فوتبال

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها