در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
• در این ماه جز به ضرورت از خانه و فضاهای خنک خارج نشوید و از خوردن غذاهای سنگین و چرب اجتناب کنید.
• از مصرف میوههای آبدار و نوشیدنیهای خنک غافل نشوید و میوهها را با فاصلهای حدود یک تا دو ساعت بعد از یک افطار مختصر مثل سوپ گرم حاوی اندکی غلات، حبوبات و سبزیجات، شورباهای ساده، شله زرد، فرنی و حریره بادام بخورید و نوشیدنی نیز همینطور. سعی کنید چای و هندوانه را که باعث افزایش ادرار میشوند، در وعده سحری مصرف نکنید تا شما را طی روز دچار عطش نکند.
• از پرخوری، پرنوشی و مصرف خوراکیهای متنوع در یک وعده بپرهیزید و به جای این که به صورت ناگهانی مقدار زیادی آب بنوشید، بکوشید پس از افطار، جرعهجرعه و کمکم همان میزان آب را بنوشید تا از سنگینی معده و ریفلاکس در امان بمانید.
• با توجه به این که فاصله افطار تا سحر کم است اگر عادت به خوردن سحری دارید از غذاهای سنگین و دیرهضم در وعده افطار پرهیز کنید و آنها را به وعده سحر موکول کنید تا مجبور نباشید در وعده سحر بدون اشتها غذا بخورید و دچار سنگینی و ترشکردن شوید.
پرخوری ممنوع
• بدن شما که توانسته فاصله طولانی سحر تا افطار را تحمل کند میتواند فاصله افطار تا سحر را با غذای سبک بسازد و مطمئن باشید پرخوری و درهمخوری اگر عوارض روزهداری را افزایش ندهد، باعث افزایش توان روزهداری نخواهد شد.
• یکی از عوارض شایع، سردرد در زمان روزهداری است. به افرادی که در روزهداری سردرد میگیرند توصیه میشود با ترکیب روغن بنفشه و بادام یا روغن گل، داخل بینی و پیشانی را چرب کنند.
• همچنین به روزهدارانی که در این ایام دچار درد معده میشوند توصیه میشود قبل از سحری ترنجبین را همراه خاکشیر و پس از افطار یک لیوان عرق نعناع همراه عسل یا نبات بنوشند.
دکتر محمدعلی زارعیان / پزشک و پژوهشگر طب سنتی
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد