معاون وزیر بهداشت : نمک ایرانی‌ها بالاست

۴ عامل مرگ‌های زودرس در بزرگسالی

5 کلید برای رژیم غذایی سالم

میان رژیم غذایی و بروز بیماری‌های مزمن و غیرواگیر مانند بیماری‌های قلبی - عروقی، سکته مغزی، سرطان‌ها و دیابت ارتباط قوی وجود دارد. مصرف ترکیب غذایی سالم موجب سلامت جسم و روان می‌شود. مصرف رژیم غذایی سالم با رعایت تعادل، تنوع، تناسب و کنترل کالری دریافتی امکان‌پذیر است.
کد خبر: ۷۸۹۷۵۰
5 کلید برای رژیم غذایی سالم

هفته سلامت از یکم تا هفتم اردیبهشت ماه با شعار «ایمنی غذا، از مزرعه تا سفره» در سراسر کشور برگزار می‌شود.

بنابر اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، پنج کلید برای ایمنی مواد غذایی عبارتند از:

- به نوزادتان در شش ماه اول زندگی فقط شیر مادر بدهید:

- از بدو تولد تا شش ماهگی، نوزاد شما باید تنها شیرمادر را در روز و شب دریافت کند.

- هروقت نوزاد احساس گرسنگی کرد، به او شیر بدهید.

- مواد غذایی متنوعی را بخورید:

- روزانه از هر پنج گروه غذای اصلی یعنی گروه نان و غلات، گروه سبزی‌ها، گروه میوه‌ها، گروه شیر و لبنیات و گروه گوشت، حبوبات و تخم مرغ در حد تعادل مصرف کنید.

- سبزی‌ها و میوه‌ها را به اندازه کافی مصرف کنید:

- میوه‌ها و سبزی‌های متنوعی را مصرف کنید. (بیش از 400 گرم در روز)

- سبزی‌ها و میوه‌های خام را به عنوان میان وعده به جای تنقلاتی که قند یا چربی بالایی دارند، استفاده کنید.

- هنگام طبخ سبزی‌ها و میوه‌ها، از پختن بیش از حد آنها جلوگیری کنید زیرا می‌تواند باعث از بین رفتن ویتامین‌های مهم شود.

- میوه‌ها و سبزی‌های کنسرو یا خشک شده ممکن است مورد استفاده قرار گیرند، انواع بدون نمک یا قند اضافه شده را انتخاب کنید.

- از چربی‌ها و روغن‌ها به طور محدود مصرف کنید:

- روغن‌های گیاهی غیراشباع (مانند زیتون، سویا، آفتابگردان، ذرت) را به جای چربی‌های حیوانی یا روغن دارای چربی‌های اشباع بالا (به عنوان مثال نارگیل و روغن نخل) انتخاب کنید.

- گوشت سفید (به عنوان مثال مرغ و ماهی) که به طور کلی چربی کمتری نسبت به گوشت قرمز دارند را انتخاب کنید.

- مصرف گوشت فرآوری شده که چربی و نمک بالایی دارند را محدود کنید.

- تا جایی که امکان دارد از شیر و محصولات لبنی کم چرب استفاده کنید.

- از مصرف مواد غذایی که در روغن حاوی اسیدهای چرب ترانس صنعتی، فراوری، پخته و سرخ شده‌اند، اجتناب کنید.

- روغن جامد را حذف کنید.

- مصرف فست فودها را کاهش دهید.

- نمک و قند کمتری مصرف کنید:

- هنگام پخت و پز و آماده‌سازی مواد غذایی تا حد امکان از نمک کمتری استفاده کنید.

- از مصرف مواد غذایی که حاوی نمک بالایی هستند، اجتناب کنید.

- مصرف نوشابه‌ها و آب‌میوه‌های شیرین شده با قند را محدود کنید.

- به جای مواد غذایی شیرین و شیرینی‌های صنعتی (به عنوان مثال کلوچه و کیک)، میوه‌های تازه را به عنوان میان وعده انتخاب کنید. ( ایسنا )

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها