کی‌روش: تک تک بازیکنانم را به دلیل بازی شجاعانه‌ای که انجام دادند، تحسین می‌کنم

خداحافظی تلخ با جام ملت‌ها

باورش هنوز هم برای خیلی‌ها سخت است. این‌که جام ملت‌های آسیا به نیمه نهایی برسد و تیم ملی ایران جایی در میان چهار تیم پایانی نداشته باشد. ژاپن هم به عنوان مدعی اول قهرمانی دیروز به امارات باخت، اما داستان باخت ما به عراق داستان دیگری بود؛ ما در روزی که می‌توانستیم بردی شیرین را جشن بگیریم، به داوری باختیم و البته اشتباهاتی که خودمان مرتکب شدیم.
کد خبر: ۷۶۲۶۴۹

همه چیز تا دقیقه 43 خوب پیش رفته بود. ضربه سر سردار آزمون در دقیقه 24 ما را از عراق پیش انداخته بود، نیمه اول با همین برتری رو به پایان بود، اما بنجامین ویلیامز به یکباره با اخراج مهرداد پولادی همه را شوکه کرد. پولادی که در دقیقه 22 اخطار اول را از داور استرالیایی گرفته بود، 20 دقیقه بعد و پس از برخورد با دروازه‌بان عراقی کارت زرد دوم را از ویلیامز گرفت تا همه چیز برای ما خراب شود.

گرچه تصمیم داور استرالیایی در این صحنه سختگیرانه بود و اعتراض شدید کی‌روش را به همراه داشت، اما پولادی هم بی‌احتیاطی کرد و این بزرگ‌ترین اشتباهی بود که بازیکن ما مرتکب شد. در ادامه آنچه دیدیم نمایش غیرت بازیکنان تیم‌مان بود. با احتساب وقت‌های تلف شده نزدیک به 90 دقیقه مقابل عراق ده نفره بازی کردیم و جنگیدیم تا بازنده از زمین بیرون نیاییم.

بی‌شک حماسی‌ترین لحظه بازی دقیقه 118 آن بود. حمله همه‌جانبه ایران برای زدن گل تساوی. ضربه جواد نکونام از روی خط دروازه برگشت داده شد، شوت سیدجلال حسینی بعد از برخورد به تیر افقی از خط دروازه گذشت، اما گل اعلام نشد و در نهایت ضربه سر رضا قوچان‌نژاد و گل تساوی. همه این اتفاقات در کمتر از پنج ثانیه اتفاق افتاد تا لذت شادی پس از گل برایمان چند برابر شود. این دومین باری بود که بازی باخته را با تساوی عوض می‌کردیم. عراق در دقیقه 56 توسط احمد یاسین به گل اول رسید و پس از تساوی دو تیم در وقت قانونی، توسط کاپیتان خود یوسف محمود در دقیقه 93 به گل دوم رسید. این گل را مرتضی پورعلی‌گنجی در دقیقه 103 با ضربه سری تماشایی جبران کرد، اما خودش در دقیقه 116 روی مهاجم حریف مرتکب خطا شد تا این بار عراق با ضربه پنالتی اسماعیل ضرغام از ما پیش بیفتد. آن لحظه خیلی‌ها فکر می‌کردند پنالتی ضرغام پایان رویاهای یک ایران برای قهرمانی تیم ملی در آسیا باشد، اما این رویا دقایقی بعد با پنالتی سالم شاکر از بین رفت، پس از آن‌که علیرضا حقیقی هفت بار متوالی تسلیم ضربات پنالتی بازیکنان عراق شد.

افسوس که گل سرنوشت‌ساز رضا قوچان‌نژاد فقط برای چند لحظه ما را خوشحال کرد. بازی که به پنالتی کشید روحیه ما بهتر از عراقی‌هایی بود که دو بار بازی برده را از دست داده بودند، اما احسان حاج‌صفی همان ضربه اول را به آسمان زد تا برتری روحی ما خیلی زود از بین برود. عبدالعامر عراقی هم پنالتی اول عراق را به بیرون زد، اما در ادامه پنالتی زن‌های دو تیم 12 ضربه متوالی را گل کردند تا این روند با توپی که وحید امیری به تیر دروازه زد خاتمه یابد. مرتضی پورعلی‌گنجی، جواد نکونام، سیدجلال حسینی، وریا غفوری، علیرضا جهانبخش و آندرانیک تیموریان پنالتی‌های خودشان را گل کردند، اما بعد از هر یک از این گل‌ها حقیقی هم در مهار ضربات بازیکنان عراق ناکام بود تا در نهایت عراق با ضربه سالم شاکر به نیمه نهایی جام ملت‌های آسیا سلام کند و انتظار فوتبال ایران برای قهرمانی را به 43 سال برساند.

حذف شدن در ضربات پنالتی، پس از آن اتفاقات دراماتیک وقت‌های اضافی و پس از آن قضاوت پر انتقاد داور استرالیایی تلخ‌ترین پایان برای تیمی بود که با جوانانش بیشتر از همه تیم‌های ملی قبلی، امید قهرمانی را در دل میلیون‌ها فوتبالدوست ایرانی زنده می‌کرد.

کی‌روش: داور می‌تواند راحت بخوابد؟

بعد از شکست تیم ملی در ضیافت پنالتی‌ها، سخت بود حضور در نشست خبری و صحبت با خبرنگاران. اما کی‌روش آمد تا بدون کوچک‌ترین بی‌احترامی، با صحبت‌هایش کنفدراسیون فوتبال آسیا را به چالش بکشد.

او که تاکید داشت نمی‌خواهد درباره مسائل داوری حرف بزند، گفت: اگر بخواهم درباره داور حرف بزنم باید به حضور 33 تا 34 ساله خودم در فوتبال خاتمه دهم و من دوست ندارم در این مقطع این اتفاق برایم بیفتد. در بازی اول هم که درباره داوری صحبت کردم، به هیچ عنوان قصد بی‌احترامی به داور را نداشتم، فقط گفتم داور باید به سلامت فیزیکی بازیکنان بیشتر توجه کند. من نمی‌خواهم درباره صحنه‌ای که مهرداد پولادی با دروازه‌بان حریف برخورد کرد، صحبتی کنم. شما به من بگویید که چه کسی باید در آن صحنه کارت زرد بگیرد؟!

کی‌روش با تبریک به تیم ملی عراق و تک تک بازیکنان تیمش که غیورانه بازی کردند، ادامه داد: هرگز نمی‌توانم احساسی را که در این لحظه دارم مطرح کنم، زیرا شما واقعیت را امشب دیدید، اما به بازیکنان عراق و هواداران تیم ملی فوتبال ایران تبریک می‌گویم. همه دیدند که امشب چه اتفاقی افتاد.

کی‌روش با ابراز احترام نسبت به تمامی مقامات AFC، افزود: خاضعانه از AFC می‌خواهم اتفاقات این بازی را بررسی کنند. ما یک پرونده‌ باز با ویلیامز داریم، اما آنها در صورت حرف زدن من طبق تبصره 57 قانون‌شان مرا مورد اتهام به داوری قرار می‌دهند و مادام‌العمر محرومم می‌کنند.

وی با تاکید بر این که از گفتن این جمله خسته نمی‌شوم که چگونه آقای ویلیامز برای این دیدار انتخاب شده است،تصریح کرد: اگر لازم باشد، روی چمن و در مقابل کمیته‌ انضباطی AFC زانو می‌زنم و از آنها می‌پرسم که ویلیامز چگونه انتخابی برای این دیدار بود؟ از ویلیامز نیز می‌پرسم که آیا می‌تواند امشب راحت بخوابد؟

کی‌روش در پاسخ به این پرسش که با توجه به شکست تلخی که امروز متحمل شدید و همین‌طور ناداوری‌هایی که وجود داشت، نظر‌تان درباره آینده چیست؟ گفت: در فوتبال آینده‌ای وجود ندارد. وقتی در حال نمی‌توانید کاری انجام دهید پس آینده‌ای وجود نخواهد داشت. آینده دردی است که به خاطر شکست امروز ما متحمل می‌شویم. فقط می‌خواهم بگویم که بازیکنان تیم ملی ایران و همین‌طور هواداران ایران به خاطر روحیه جنگجویی که دارند تا ابد در قلب من خواهند بود. تک تک بازیکنانم را به دلیل بازی شجاعانه‌ای که انجام دادند، تحسین می‌کنم.

در پایان نشست خبری کی‌روش، مسئولان AFC ویژه این بازی، یادبودی را به کی‌روش تقدیم کردند، اما او لوح را نگرفت و گفت: این لوح را به داورانی بدهید که برای ایران سوت زدند.

سرمربی عراق هم در نشست خبری این بازی با بیان این‌که داوری جزوی از بازی است و این اشتباه‌ها در هر بازی پیش می‌آید، گفت: داور این دیدار روی یکسری از تصمیمات نیز علیه عراق سختگیرانه عمل کرد و بعضی از بازیکنان ما دو اخطاره شدند. راضی شنیشل که از صعود تیمش به نیمه نهایی خوشحال بود، افزود: مهم این است که مردم عراق پس از این بازی خوشحال هستند و موقعیتی همچون سال 2007 دارند و گویی تاریخ برای آنها تکرار شده است. او درباره شانس قهرمانی تیمش نیز گفت: بازیکنان من تمام تلاششان را برای کسب پیروزی انجام دادند. ما مقابل یکی از تیم‌های خوب همچون ایران به پیروزی رسیدیم. پس حالا که به دور بعد صعود ‌کرده‌ایم، برای تیمم شانس قائل هستم.

‌کفاشیان: پولادی به ایران می‌آید و به سربازی می‌رود

علی کفاشیان پس از نشست و امضای تفاهمنامه بین سازمان لیگ فوتبال ایران و سازمان لیگ ژاپن درباره حذف تیم ملی کشورمان از جام ملت‌های آسیا گفت: با وجود تلاش زیاد از جام ملت‌های آسیا حذف شدیم که این مساله چیزی از ارزش‌های بچه‌های ما کم نمی‌کند. در این دوره تیم یکدست و نوآوری‌هایی مانند جوانگرایی داشتیم و در کل از عملکرد تیم ملی راضی هستیم.

به گزارش تسنیم او در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به حذف از جام ملت‌های آسیا همچنان از کی‌روش حمایت می‌کند، اظهار کرد: کی‌روش برای تیم ملی برنامه داشته و چهار سال است که با تیم ملی ایران کار می‌کند و الان تجربه بالاتری دارد. ما از او راضی هستیم، اما اگر بنا به تغییرات باشد قطعا کمیته فنی و توسعه و هیات رئیسه عملکرد کی‌روش را بررسی می‌کند و حتما این مساله را درنظر دارد که آیا در آن زمان جایگزین بهتری برای کی‌روش وجود خواهد داشت یا خیر.

رئیس فدراسیون فوتبال در پاسخ به این سوال که تعریفش از عملکرد خوب در جام ملت‌ها چیست، خاطرنشان کرد: عملکرد خوب همین عملکرد تیم ما بود، مسلما اگر تصمیم بد داور در بازی نبود و یک بازیکن ما از بازی اخراج نمی‌شد این اتفاقات رخ نمی‌داد. بازیکنان تیم ملی تلاش زیادی انجام دادند و می‌توانستند به مرحله نیمه نهایی برسند، اما در ضربات پنالتی حذف شدیم. در مجموع باید بگویم چهار تیمی که به نیمه نهایی رسیدند چهار تیم برتر آسیا نیستند بلکه کشورهای دیگر هم هستند که کار می‌کنند. این مسابقات باز هم نشان داد که ما همیشه در معرض حذف شدن هستیم و حتی در معرض نرسیدن به جام جهانی قرار داریم.

کفاشیان در پاسخ به این سوال که چرا همراهان تیم ملی در استرالیا به نحوه قضاوت ویلیامز در بازی ایران و بحرین اعتراض نکردند، گفت: مسلما اعتراض‌هایی شده اما تصمیمات AFC در مورد داوری را این کنفدراسیون می‌گیرد. من هم قرار بود در استرالیا باشم اما به خاطر رسیدگی به برخی موارد به تهران آمدم و حضورم در استرالیا نیاز نبود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا پس از حذف ایران در جام ملت‌های آسیا به فکر استعفا از سمت ریاست فدراسیون فوتبال نیست، گفت: چنین مساله‌ای مطرح نیست و به فکر استعفا نیستم و تا زمانی که مجمع است و تا پایان زمان چهار ساله کارم را انجام می‌دهم و هر تصمیمی هم باشد مجمع آن را می‌گیرد.

کفاشیان وقتی متوجه شد یکی از رسانه‌ها از لفظ سرباز فراری در خبر خود استفاده کرده، گفت: استفاده از لفظ سرباز فراری بد است، پولادی زحمت خودش را برای تیم ملی کشید و از زمین اخراج شد، نباید زحمات افراد را با لفظ فراری به باد دهیم. بالاخره تشخیص مراجع بالاتر بوده که پولادی برای تیم ملی بازی کند و دیگر تشخیص ما از تشخیص مراجع بالاتر که بهتر نیست.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا پولادی پس از جام ملت‌های آسیا به تهران برمی‌گردد، تاکید کرد: حتما این اتفاق رخ می‌دهد. باید تعهد پولادی به باشگاه قطری تمام شود تا او به ایران برگردد و به سربازی برود.

واکنش کارشناسان داوری به قضاوت ویلیامز استرالیایی

خبرگزاری آسوشیتدپرس با تاکید بر این‌که ایران مقابل عراق شجاعانه بازی کرده نوشت: مهرداد پولادی روی دروازه‌بان عراق خطا نکرده است. در بخشی از گزارش این سایت آمده است: بن ویلیامز، داور استرالیایی این دیدار به‌دلیل اخراج مهرداد پولادی در دقیقه 43 این دیدار، بیش از همه مورد توجه قرار گرفت زیرا پولادی خطایی روی حسن، دروازه بان عراق انجام نداده بود. ویلیامز با دادن کارت زرد از پولادی دور شد تا این‌که بازیکنان عراق سراغ داور رفتند و او را متوجه اشتباهش کردند که باید پولادی را اخراج کند. در داخل کشور هم بسیاری از کارشناسان داوری تصمیم داور استرالیایی را اشتباه قلمداد کردند. برخی از این اظهارنظرها در ادامه آمده است:

محمد فنایی: پس از ایرماتوف ازبک، ویلیامز با تجربه‌ترین داور آسیاست که در جام جهانی هم سوت زده است. با این حال اشتباهی که مرتکب شد و پولادی را اخراج کرد، نابخشودنی بود، چون با این کار، اداره بازی را برای خود سخت کرد.

پرویز سیار: زمانی که پولادی به سمت دروازه عراق حرکت کرد، نه برای خطا کردن پیش رفت و نه حتی به صورت غیرعمدی پایش به دروازه‌بان برخورد کرد. حرکت او کاملا طبیعی بود و نمی‌دانم چرا داور به او کارت قرمز داد.

هوشنگ نصیرزاده: در صحنه برخورد پولادی با دروازه بان عراق داور بازی بسیار سختگیرانه عمل کرد. او می‌توانست مانند کتاب مقررات عمل نکند و به پولادی کارت زرد دوم را نشان ندهد. در مجموع من معتقدم در صحنه اخراج پولادی، داور مسابقه و پولادی هر دو اشتباه کردند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها