گزارش

بازسازی‌ کند باغ «دوکمال» تبریز

باغ دوکمال تبریز به‌عنوان یکی از مکان‌های تاریخی ـ فرهنگی تبریز می‌تواند جاذب گردشگران زیادی باشد، با این حال اکنون به نیمه مخروبه‌ای می‌ماند که بازسازی آن روند کند و آرامی را طی می‌کند.
کد خبر: ۷۵۱۳۹۱

باغ دوکمال در ساحل جنوبی مهرانه رود و در جانب غربی پل بیلانکوه قرار دارد و به این دلیل به این نام مشهور شده که از یک سو به کمال‌الدین مسعود خجندی، عارف و شاعر نامی قرن هشتم هجری و از سوی دیگر به کمال‌الدین بهزاد، هنرمند نگارگر دربار تیموری و اهل هرات منسوب است و جان بی‌روح این بزرگان علم و ادب را در خود جای داده است. البته بزرگان دیگری نیز در این باغ مدفون شده‌اند که از جمله آنها می‌توان به استاد سلطان محمود مجلد، هنرمند جلدساز دوره صفویه، مولانا طوسی (شاعر) و مشربی شروانی اشاره کرد.

مسئول کارگاه طرح توسعه باغ دوکمال نیز مخروبه بودن محدوده اطراف باغ را به دلیل تملک نشدن سه ملک از حد شرقی عنوان کرد و گفت: باتوجه به این‌که یکی از مشکلات اجرای طرح توسعه باغ، تملک این سه ملک است، ضروری است شهرداری برای تملک آنها همکاری لازم را با میراث فرهنگی داشته باشد.

نسرین مجتهدی یادآور شد: گرچه عملیات طرح توسعه این مکان تاریخی ـ فرهنگی از سال 80 آغاز شده، اما به دلایل متعدد از جمله بحث تملک اراضی اطراف محوطه و کمبود اعتبار، از پیشرفت چندانی برخوردار نبوده است، به طوری که تاکنون فقط 50 درصد طرح توسعه اجرایی شده و برای اتمام پروژه، حداقل به مبلغی بالغ بر چهار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

این کارشناس ارشد میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در خصوص روند توسعه این باغ گفت: باغ کمال به مرور زمان به گورستانی متروکه تبدیل شده بود تا این‌که در دهه 50 انجمن آثار ملی کشور نسبت به سازماندهی باغ و مقبره آن اقدام کرد. این باغ سپس در سال 77 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و همزمان با تدارک برگزاری همایش بین‌المللی کمال‌الدین بهزاد در سال 1382، عملیات اجرایی طرح توسعه باغ کمال و ایجاد مرکز آموزش نگارگری در این مکان با تملک املاک مجاور باغ آغاز شد. در همین حال عضو شورای اسلامی تبریز با انتقاد از فراموش شدن مقبره کمال‌الدین بهزاد و کمال‌الدین خجندی، دو فرهیخته فراملی از سوی مسئولان امر و مخروبه شدن این مکان گفت: مقبره این دو شخصیت بزرگوار به لحاظ محل ولادتشان هرات و خجند، یکی از جاذبه‌های بین‌المللی محسوب می‌شود و با مرمت و رسیدگی این مکان می‌توانیم سهم گردشگری منطقه را افزایش دهیم.

سعید محدث در واکنش به اظهارات مسئول کارگاه طرح توسعه باغ دوکمال مبنی بر کمبود اعتبار برای بازسازی باغ افزود: پیشنهاد می‌کنم سازمان میراث فرهنگی نقشه‌های اجرایی پروژه همچون محوطه‌سازی، مبلمان و فضای سبز باغ را به شورا ارائه دهد تا با همفکری یکدیگر بتوانیم طرح را به پایان برسانیم. وی خاطرنشان کرد: همچنین پیگیری می‌کنیم در بودجه سال آینده اعتباری برای پروژه درنظر گرفته شود.

سعیده دلال علیپور‌ /‌ جام‌جم تبریز

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها