بسکتبال در جاده ابریشم

جابه‌جایی بازیکنان تیم‌های مختلف ورزشی بویژه حضور بازیکنان ایرانی در لیگ‌های خارجی برای ورزش ایران ارزش خاصی دارد؛ زیرا می‌توان از این افراد به عنوان سفیران ورزشی ایران نام برد. وقتی در پایان رقابت‌های فوتبال جام جهانی 1998 تعدادی از فوتبالیست‌های وقت مورد توجه لیگ‌های اروپایی قرار گرفتند، غرور ملی ایرانیان با حضور نمایندگان ورزشی آنها در کشورهای دیگر تجلی تازه‌ای پیدا کرد.
کد خبر: ۷۳۰۵۴۲

در بازی‌های المپیک پکن حامد حدادی به قدری در رقابت‌های بسکتبال درخشید که نمایندگان NBA به عنوان بالاترین سطح بسکتبال دنیا نگاه خریدارانه به سنتر ایرانی داشتند و عاقبت او را به عنوان نخستین سفیر بسکتبال ایران به این لیگ بردند. حضور او در ایالات متحده، نگاه جوانان بسکتبال را به سوی NBA سوق داد.

موفقیت‌های والیبال در سال‌های اخیر نیز لیگ‌های خارجی را برای جای دادن والیبالیست‌های ایرانی درون خود، منتظر گذاشته است. با این حال پیشنهادهایی از ایتالیا، لهستان و کره جنوبی والیبالیست‌های ما را وسوسه نکرد چون به نظر می‌رسد لیگ کنونی والیبال ایران بازی و پول خوب را با هم دارد.

در بسکتبال ایران انگار وضع تغییر کرده است. زمانی بود تیم‌ها با پول‌های خوبی که می‌دادند، بازیکنان فکر لیگ‌های دیگر را نمی‌کردند. از لیگ‌های لبنان و چین دعوتنامه می‌فرستادند، اما جواب اول و آخری که ایرانی‌ها می‌دادند یک کلمه بود؛ نه.

با تغییر شرایط مالی تیم‌های باشگاهی ایران، بازیکنان بسکتبال در سال‌های اخیر ترجیح می‌دهند روی گزینه‌های چینی یا کشورهای حاشیه خلیج‌فارس فکر کنند. مانند صمد نیکخواه بهرامی، حامد حدادی، مهدی کامرانی و ارسلان کاظمی. امسال نیکخواه بهرامی خیلی برای عزیمت دوباره به لیگ‌های خارجی وقت گذاشت، اما گذشت زمان تغییری در انتقال کاپیتان تیم ملی به وجود نیاورد تا او یک فصل را در پتروشیمی بندر امام سپری کند.

حدادی، کامرانی و کاظمی به چین رفتند و اصغر کاردوست بعد از یک فصل بازی در الکاظمیه، با گرفتن دلارهای کویتی‌ها به ایران بازگشت و این فصل در نزدیکی مرز ایران و کویت در آبادان برای نفت بازی می‌کند.

خالی شدن لیگ برتر بسکتبال از ستاره‌ها از این جهت که بچه‌های ایرانی توانمندی‌های خود را در عرصه لیگ‌های خارجی به نمایش می‌گذارند ستودنی است، اما باید به فکر جایگزینی این ستاره‌ها هم بود و این‌که با کمبود ستاره‌ها، لیگ ایران غنای تکنیکی و تاکتیکی خود را از دست ندهد. بخش زیادی از جذابیت‌های لیگ‌ها به حضور ستارگان است، اما مشکلات لیگ برتر بسکتبال ایران در دوره‌های اخیر ستاره‌هایش را فراری داده است تا در راه جاده ابریشم با حضور در لیگ چین به قابلیت‌های این لیگ آسیایی اضافه کنند.

محمد رضاپور / گروه ورزش

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها