گازرسانی به 2.5 میلیون مشترک جدید روستایی

وزیر نفت گفت: این وزارتخانه طرح‌های مهمی مانند گازرسانی به 2.5 میلیون مشترک جدید روستایی و نوسازی شبکه حمل و نقل عمومی کشور را با هدف کاهش مصرف انرژی در کشور اجرا می‌کند.
کد خبر: ۷۲۰۶۰۳

به گزارش شانا، در نشست مشترک وزارتخانه‌های نفت و راه و شهرسازی که با حضور بیژن زنگنه وزیر نفت و عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی برگزار شد، درباره همکاری‌های مشترک دو وزارتخانه در زمینه صرفه‌جویی سوخت در بخش‌های حمل و نقل جاده‌ای، دریایی و ریلی از محل بند «ق» تبصره ٢ لایحه بودجه سال ٩٣ بحث و تبادل‌نظر شد.

بیژن زنگنه در این نشست با تشریح برنامه‌های وزارت نفت در زمینه بهینه‌سازی مصرف انرژی در بخش‌های مختلف گفت: هم‌اکنون این وزارتخانه برنامه‌های زیادی مانند بهینه‌سازی موتورخانه‌های خانه‌ها، گازرسانی به 2.5 میلیون مشترک جدید روستایی و نوسازی شبکه حمل و نقل عمومی کشور در زمینه کاهش مصرف انرژی در کشور دارد.

وی افزود: براساس توافق‌های صورت گرفته میان وزارتخانه‌های نفت و راه و شهرسازی، در صورت کاهش مصرف سوخت در بخش‌های حمل و نقل عمومی وزارت نفت به ازای صرفه‌جویی انجام شده برای جابه‌جایی هر مسافر و هر تن بار از محل بند «ق» تبصره ٢ لایحه بودجه ٩٣ و هزینه‌های صرفه‌جویی شده از محل کاهش مصرف سوخت، هزینه‌های وزارت راه و شهرسازی را برای اجرای طرح‌های بهینه‌سازی پرداخت می‌کند.

زنگنه با اشاره به طرح نوسازی ٥٦ هزار کامیون ناوگان حمل و نقل عمومی کشور طی پنج سال آینده که پیش از این مورد توافق وزارتخانه‌های نفت و راه و شهرسازی قرار گرفته بود، اظهار کرد: این طرح هم‌اکنون برای بررسی نهایی در شورای اقتصاد است.

وزیر نفت با بیان آن‌که وزارت نفت از توسعه پروژه‌های سی‌.ان‌.جی در بخش حمل و نقل جاده‌ای و دریایی حمایت می‌کند، گفت: هم‌اکنون آمادگی لازم برای ایجاد جایگاه‌های عرضه این سوخت در مسیرهای مورد نظر وزارت راه و شهرسازی وجود دارد.

زنگنه با تاکید بر توسعه سوخت مصرف سی‌.ان‌.جی به صورت شبکه‌ای و متمرکز در سیستم حمل و نقل کشور اظهار کرد: با توجه به این‌که هزینه تامین سی.‌ان.‌جی ٥٠ درصد کمتر از سوخت‌هایی مانند گازوئیل و بنزین است، در صورت اجرای این نوع طرح‌ها، صرفه‌جویی اقتصادی زیادی برای کشور به ارمغان می‌آید، ضمن آن‌که در کنار آن شاهد کاهش قاچاق سوخت، حفظ محیط زیست و تنوع سبد سوخت کشور خواهیم بود.

دریافت پول نفت از هند در حیطه وظایف بانک مرکزی است

وزیر نفت همچنین گفت: دریافت پول نفت ایران از هند در حیطه وظایف بانک مرکزی است و آنها این موضوع را پیگیری می‌کنند.

هند با خرید 25 درصد نفت ایران پس از چین به عنوان دومین خریدار نفت ایران به شمار می‌رود که به طور متوسط ماهانه 250 هزار بشکه نفت خام از ایران خریداری می‌کند.

از جمله مشکلاتی که در سال‌های پس از تحریم بانکی و نفتی ایران در خصوص فروش نفت به هند رخ داد نحوه دریافت پول حاصل از فروش نفت به این کشور است.

تفاوت عمده هند نسبت به سایر خریداران نفت خام ایران این است که ارزش روپیه ثابت نبوده و دارای نوسان است و بنابراین ذخیره این پول در بانک‌های هند به ضرر ایران تمام می‌شود، بنابراین مقامات ایران تلاش می‌کنند هرچه سریع‌تر پول فروش نفت به ایران بازگردانده شود.

هند در ششم تیرماه نخستین بدهی نفتی خود به ایران را به مبلغ ۵۵۰ میلیون دلار پرداخت کرد و آن ششمین قسط از روند آزادسازی چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار دارایی‌های ایران بود که براساس توافق هسته‌ای ژنو باید آزاد می‌شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها