به گزارش جام جم آنلاین از وزارت بهداشت، دکتر زهرا عبداللهی با بیان اینکه شیر و فرآورده های آن جزو یکی از گروه های اصلی هرم غذایی بوده و ارزش غذایی آن را نمی شود نادیده گرفت، افزود: افراد باید برای حفظ و تامین سلامت از شیر و ماست پاستوریزه استفاده کنند و هنگام خرید توجه داشته باشند که از شیر و ماست کم چرب و با چربی کمتر از 2.5 درصد استفاده کنند.
به گفته وی، شکل گیری و استحکام استخوانها و سلامت دندانها از فواید اصلی مصرف شیر و فرآورده های آن است و گروه لبنیات، منبع غنی کلسیم، فسفر، ویتامین های گروه بی مانند ریبو فلاوین، اسید پانتوتنیک و روی است.
مضرات روغن پالم
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: مصرف اسیدهای چرب اشباع شده، باعث افزایش کلسترول، گرفتگی و انسداد عروق، ناراحتی های قلبی و اضافه وزن و چاقی است. چربی های اشباع شده باعث افزایش کلسترول بد (ال دی ال) و تری گلیسیرید می شوند.
عبداللهی افزود: مصرف شیر و ماست پرچرب به دلیل وجود اسید چرب اشباع شده با روغن پالم (نوعی روغن گیاهی دارای اسید چرب اشباع) یا بدون آن مضر است و افراد باید در این زمینه دقت لازم کنند و به دلیل مضرات هر نوع چربی از جمله چربی حیوانی، باید شیر و لبنیات پرچرب از سبد غذایی حذف شود.
مصرف شیر فله ای، امکان آلودگی به تب مالت را به همراه دارد
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: مردم از مصرف شیر فله ای بپرهیزند، چون امکان بروز بیماری بروسلوز (تب مالت) را به همراه دارد و در صورت عدم دسترسی به شیر پاستوریزه، باید شیر تازه را مدت 10 تا 20 دقیقه در حال هم زدن جوشانید و سپس مصرف کنند.
عبداللهی در رابطه با کیفیت لبنیات قابل عرضه در کشور گفت: وزارت بهداشت به طور دائمی بر روی عرضه این روغن نظارت دارد و آزمایشگاه های موجود برای بررسی میزان روغن پالم در فرآورده های غذایی مجهزتر می شوند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد