مینونت، کبوتر جلد!

اول: ورزشی که روزگاری مینونت نامیده می شد، اگر چه در سرزمین مادری اش با فرازونشیب های زیادی مواجه شد، اما مانند کبوتری جلد، افکار جهان را پیمود و اقصای عالم را زیر بال و پر خود گرفت و عاملی برای همبستگی جوانان ملل شد
کد خبر: ۶۷۴۰۴
، والیبال با داشتن 219عضو در فدراسیون ملی ، گسترده ترین ورزش امروز دنیاست.
از پیدایش این ورزش سپید در مملکت ما دقیقا 85سال می گذرد، سالها پیش که شادروان استاد میرمهدی ورزند، بساط توپ و تور را در دارالمعلمین ورزش پهن کرد هرگز فکر نمی کرد که روزی پرواز این گوی سپید، آنقدر چشم نواز باشد که امروز می بینیم.
والیبال به دلیل موفقیت هایی که به دست آورده است ، یک بار دیگر مورد توجه نوجوانان و جوانان قرار گرفته است ، افسوس نه کوچه و پس کوچه های شلوغ و پرتردد، اجازه علم کردن تیرهای والیبال را می دهد، نه حیاط تنگ و باریک مدارس ، با این همه والیبال به راه خود می رود؛ به راهی که به پیکارهای جهانی ختم می شود، شما بجز والیبال چند رشته را در مملکت ما سراغ دارید که در همه رده های سنی ، جهانی شده باشند؛
دوم : قرعه کشی رقابت های والیبال نوجوانان جهان که اعلام شد، طبق معمول اظهار فضلهای عجیب و غریب هم آغاز شد.
یکی از برجها و آسمانخراش های روسی گفت ، یکی از دشواری و دیگری ما را به یاد حکایات و قصه های کلیله و دمنه انداخت. واقعیت این است که در رده سنی نوجوانان هرگز پیشداوری ، تنها بیان یک نظریه و به اصطلاح حرفی برای گفتن است ، زیرا هیچ تیمی شناخته شده نیست و اتفاقا هیچ تیمی هم به اندازه بازیکنان ایرانی تجربه ندارد؛ چرا که در گذشته ( 2001قاهره ، مصر) و (2003سوقان بوری تایلند) بیشتر بازیکنان ما سابقه حضور در لیگ برتر و بازی با بزرگان داشتند و در حال حاضر هم ما از این موهبت برخورداریم و امیدواریم بتوانیم باز هم از این موهبت به نحو احسن استفاده کنیم.
تیم ما به دلیل داشتن سبک حملات سرعتی و ترکیبی اگر در ساعدگیری و دریافت توپهای اول ، کم نیاورد، توانایی عبور از هر تیمی را دارد حتی غولهای نوجوان روسی ، اما فراموش نکنیم که تاکتیک و تکنیک در کنار مسائل روحی و روانی و هدایت اصولی ، اثرگذار خواهند بود.
علم تمرین و اصول مربیگری می گوید در رده سنی نوجوانان مربیان سهم بسزایی دارند، یعنی حدود 75درصد سنگینی تیم بر عهده کادر فنی و تفکرات آنها است.
سوم : براساس قوانین موجود در FIVB داوران تا 41سالگی می توانند بین المللی شوند و مرز بازنشستگی آنها هم 55سالگی اعلام شده است.
بر این اساس هم اکنون که تنها داور شاخص ایران ، استاد ابراهیم نعمتی به مرز بازنشستگی نزدیک شده است ، کمیته داوران برای این که جایگاه این مرد جاافتاده را در سطح آسیا و جهان حفظ کند، چه کرده است؛
جعفر نصیب و محمدحبیب کویتی که کلاس داوری را زیر نظر نعمتی گذرانده اند، برای احراز کرسی ریاست داوران کنفدراسیون آسیا، دورخیز کرده اند و پیشینه تاریخی ورزشی والیبال ما که به مراتب از کشورهای عربی بیشتر است ، نگرانیم که کدامین جوان را ساخته ایم که «نعمتی» دیگری باشد؛
چهارم: پیشاپیش حساب شخصی رئیس فدراسیون والیبال را جدا می کنیم ، نه به این خاطر که به قول ظرفا حفظ جان واجب است.
بلکه از سر اعتقاد می گویم اما برخی از آدمهای حومه و توپ و تور آنقدر که از نردبان این ورزش بالا رفته اند، به این والیبال خدمت نکرده اند هیچ ، بلکه همواره به نوعی سد راه رشد دیگر شایستگان بوده اند، نیازی نیست از فردی یا افرادی نام ببریم که برای عاقلان یک اشاره هم کافی است ، اما با استعانت از مصاحبه رئیس فدراسیون والیبال که بارها گفته است ، باید در تربیت نیروها و به اصطلاح پرسنل سازی و پرورش مدیریت های بخشهای مختلف اداری و اجرایی همت بگماریم ، می پرسیم براستی چند مربی ، مدیر و... تعلیم داده ایم؛
در تشکیلاتی که خوان گسترده اش بی ریا پیش روی همه گسترده شده است ، چه کسانی مانع بوده اند؛
پنجم : بعضی از آقایان کارشناس با یک غوره سردی شان می شود و با یک مویز هم گرمی شان ، نمونه این استادان را در جریان مسابقه های قهرمانی نوجوانان آسیا و اقیانوسیه دیده ایم. بویژه موقع دیدار با تیم تایلند که افاضات ضد و نقیض آنان ، همه را گیج کرده بود.
آنها به جای این که در تنگناها، یار شاطر باشند، بار خاطر شدند و با این که بعد از مسابقه با هند، 360 درجه تغییر عقیده دادند، اما از نگاه مردود شده اند و به دلیل نداشتن ایده های نوین و قدرت خلاقیت به قول دکتر روبن اگوستا، رئیس فدراسیون جهانی والیبال بهتر است در خانه های خودشان بنشینند و از جعبه جادویی ، مسابقه ها را مشاهده کنند و سوهان بر اعصاب نباشند.
ششم: رقبای تیمهای ملی ایران ، تورنمنت های زیادی را تجربه کرده اند، تیم ملی استرالیا پس از حضور در مسابقه های بین المللی در آرژانتین و امریکا راهی تهران است تا در مسابقه های انتخابی جهان با ملی پوشان ایرانی مبارزه کند، آلمان (همگروه ایران در مسابقه های جهانی جوانان در پاننام هندوستان) میزبانی تورنمنتی را با شرکت تیمهای برزیل ، روسیه و فرانسه بر عهده گرفته است و این قضایا به حتم درباره تیمهای نوجوانان صدق می کند، ما هم بجنبیم تا از قافله عقب نمانیم ، ما در همه این راهها تیمهای خوبی داریم که ناامید نیستند.
هفتم: در حالی که فدراسیون والیبال سودای مشارکت 24تیم در سوپرلیگ را در سر دارد، تیمهای پاروپیراری هم منتظرند تا انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود تا ببینند که تکلیف مدیرانشان چه می شود.
وقتی ورزش سیستماتیک و قانونمند نباشد، با علایق مدیران می آیند و با بی علاقگی آنان می روند، بنابراین چنین روشی ، ارزش آن را ندارد که فدراسیون والیبال بخواهد مهمترین و اثرگذارترین رویداد داخلی کشور را با این تمایلات پراکنده و کلاسه نشده ، اداره کند.
بویژه این که از قدیم گفته اند: سیاهی لشگر نیاید به کار...
هشتم: اگرچه ممکن است تا این لحظه نتیجه کار مشخص شده باشد، اما اعتقاد ما بر این است که نباید از تیمی که به نام سایپا در جام باشگاه های آسیا، شرکت کرده است ، انتظار قهرمانی و حتی ایستادن بر روی سکو را داشته باشیم ، چرا که اول این که سایپا تیم هفتم کشور است نه قهرمان ایران ، دوم این که چند بازیکن امید که فقط 12-10روز با هم تمرین کرده اند، به این آسانی ها در قالب یک تیم در نخواهند آمد و سوم این که هندوستان و پاکستان حتی برای تیم ملی ما هم شاخ هستند چه رسد به امیدهایی که چند روزه شکل گرفته اند و رهسپار پاکستان شدند.

جمشید حمیدی
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها