کیپ کتربه خاطره ها می پیوندد

ویلسون کیپ کتر دونده نامدار کنیایی که سالهای زیادی است تابعیت دانمارکی گرفته و رکورددار دوی 800 متر جهان است ، اعلام کرده سال آینده پس از رقابت های دو و میدانی قهرمانی اروپا از ورزش قهرمانی خداحافظی خواهد کرد.
کد خبر: ۶۳۲۵۴

مسابقه های سال آینده در شهر گوتنبرگ سوئد برگزار می شود. کیپ کتر در این باره می گوید: در مسابقه های قهرمانی جهان سال 1995 که در شهر گوتنبرگ بود اولین طلای جهانی خود در ماده 800 متر را به دست آوردم. بنابراین می خواهم دوران قهرمانی خود را در همان شهر پایان دهم.
لارس نیلسن مربی کیپ کتر می گوید ، شاگردش در مسابقه های قهرمانی جهان که امسال تابستان در هلسینکی فنلاند برگزار می شود ، نخواهد دوید. او مدتی را در کنیا مشغول استراحت بود و از آمادگی آرمانی دور است. بنابراین درست نیست با وضعیتی نامناسب به رقابت با دوندگان جوان و آماده بپردازد.

  • کیپ کتر در سال 1997 توانست فقط طی یک دوره مسابقه 3بار رکورد جهان را جابجا کند

  • او اکنون مثل گذشته روحیه مبارزه جویی ندارد. در دوره بین دوی المپیک 1996 آتلانتا و 2000 سیدنی کیپ کتر بهترین دونده 800 متر جهان بود. با توجه به این که این ماده از مواد بسیار دشوار دوومیدانی است و کمتر پیش می آید که یک دونده دوره ای طولانی در آن اقتدار داشته باشد، اهمیت کار کیپ کتر بهتر نمایان می شود.
    از آنجا که او پیش از المپیک 1996تغییر تابعیت داد ، براساس قوانین المپیک اجازه شرکت در آن المپیک با ملیت دانمارکی را پیدا نکرد، در حالی که قهرمان جهان بود. بنابراین تماشاگر پیروزی رودال بلژیکی در المپیک بود.


    رکوردشکنی داخل سالن



    کیپ کتر در زمستان 1997 در رقابت های دوومیدانی داخل سالن جهان در شهر پاریس شرکت کرد و توانست رکورد جهانی یک دقیقه و 43 ثانیه و 96 صدم ثانیه را برپا کند. در مرحله نیمه نهایی باز هم خوب درخشید و این بار رکورد خیره کننده یک دقیقه و 43 ثانیه و 49صدم ثانیه را برجا گذاشت.
    24 ساعت بعد در فینال باز هم چشمها را خیره کرد و رکورد تازه تری را ثبت کرد که همگان به قدرت و سرعت شگفت انگیز او ایمان آوردند.
    وی توانست رکورد جهانی تازه یک دقیقه و 42 ثانیه و 67صدم ثانیه را برپا کند.


    عبور از مرز سباستین کو



    در مسابقه های جهانی فضای باز به سال 1997 که در شهر آتن برگزار شد ، کیپ کتر بسادگی مدال طلای دوی 800 متر را به دست آورد.
    در همان سال بزرگترین لحظه زندگی کیپ کتر شکل گرفت. چون توانست در شهر زوریخ سوئیس رکورد جهانی پایدار سباستین کو را که به سال 1981 بر پا کرده بود بشکند. رکورد سباستین کو یک دقیقه و 41 ثانیه و 73 صدم ثانیه بود که کیپ کتر به رکورد جدید یک دقیقه و 41 ثانیه و 24 صدم ثانیه رسید. 11روز بعد ، در شهر کلن آلمان رکورد جهانی خود را 13صدم ثانیه کاهش داد. موفقیت های کیپ کتر به همین جا ختم نشد. او در سال 2000 در دوی 1000 متر هم خوش درخشید و یک رکورد تازه جهانی برپا کرد. سپس به المپیک سیدنی رفت. اما در المپیک ناکام ماند و به مدال نقره قناعت کرد. در المپیک آتن نیز نتوانست مدال طلا را به دست آورد و مدال برنز دستاوردش از سفر به یونان بود.


    از بیماری تا قهرمانی



    بدترین دوران ورزشی کیپ کتر رقابت های دوومیدانی قهرمانی اروپا در سال 1998 بود. همگان در آن سال انتظار داشتند او به سهولت قهرمان شود. اما چون گرفتار بیماری مالاریا شده بود و ماهها با آن دست و پنجه نرم می کرد، با دشواری خود را به فینال رساند. اما در نهایت هشتم شد. تا زمان مسابقه های دوومیدانی ، قهرمانی داخل سالن سال 1999ادامه یافت و او در آن مسابقه ها که در ژاپن برگزار می شد، توفیقی کسب نکرد.
    تابستان سال 2000 کیپ کتر آخرین عنوان قهرمانی خود را به دست آورد و آن به مسابقه های قهرمانی اروپا در شهر مونیخ مربوط می شد. یک سال پس از آن در مسابقه های جهانی پاریس مقامی بهتر از چهارمی کسب نکرد.
    حالا تمام امیدهای کیپ کتر به مسابقه های قهرمانی اروپا در سال 2006 است تا شاید با کسب مدال طلا ، وداعی با شکوه و شیرین از دنیای قهرمانی داشته باشد.


    جهانگیر چراتی
    newsQrCode
    ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

    نیازمندی ها