«نیرنگستان» هدایت

«نیرنگستان» نام کتاب صادق هدایت، نویسنده نام آشنای ایرانی است که در آن به فرهنگ عامه و فولکلور می‌پردازد. این کتاب نخستین‌بار سال 1312 منتشر شده و هدایت معتقد است بیشتر این باورها و آیین‌ها از آنجا وارد فرهنگ ایرانی شده که جادوگران در دوره نگارش اوستا نفوذ زیادی داشته‌اند و اوستا علیه آنها این احکام را صادر کرده است.
کد خبر: ۶۱۵۴۸۷

این کتاب مانند فرهنگی کامل در چند​ فصل طبقه‌بندی شده و بخش‌هایی چون آداب و تشریفات زناشویی، تاریخچه، زن آبستن، اعتقادات و تشریفات گوناگون، آداب ناخوشی‌ها، خواب، مرگ، تفال و نفوس را شامل می‌شود.

هدایت در مقدمه نیرنگستان، هدف خود را از انتشار این کتاب چنین بیان می‌کند: «...تاکنون آداب، رسوم و اعتقادات عوام ایران، جداگانه جمع‌آوری نشده بود، به استثنای مختصری در کلثوم ننه... عجالتا در اولین قدم این مجموعه را تقدیم می‌دارم که مختصری از دانش و فرهنگ و کلام عوام ایران را تشکیل می‌دهد.»

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها