شهرام مکری، فیلمساز جوان ایرانی، برای «ماهی و گربه» جایزه ویژه بخش افق‌های جشنواره معتبر ونیز را از آن خود کرد

«شیر‌ طلا» در ایتالیا ماند

هفتادمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه‌شب در شرایطی با اهدای شیر طلای خود به یک فیلمساز ایتالیایی به کار خود پایان داد که فیلم بلند «ماهی و گربه» به کارگردانی شهرام مکری جایزه ویژه هیات داوران در این جشنواره معتبر را از آن خود کرد.
کد خبر: ۵۹۵۱۹۵

به گزارش جام‌جم، دومین فیلم بلند شهرام مکری پس از فیلم تحسین شده و البته اکران نشده «اشکان، انگشتر متبرک و چند داستان دیگر» که در سال 1386 ساخته شده بود، در هفتادمین دوره قدیمی‌ترین جشنواره فیلم دنیا در بخش افق‌ها به نمایش درآمد.

داستان این فیلم که شنبه‌شب موفق به کسب جایزه بخش افق‌های جشنواره ونیز شد، درباره گروهی است که هر سال در حوالی دریای خزر در یک منطقه خلوت اردو می‌زنند. در ادامه عده‌ای از این افراد مجبور می‌شوند برای کمک به سه فرد که در جاده منتهی به اردوگاه گم شده‌اند، بروند. یکی از این سه مرد فقط با طرح پرسش‌های عجیبی حاضر به کمک به این افراد می‌شود و تنها با گرفتن قول این که در رستوران نزدیک کمپ با هم غذا بخورند به آنها کمک می‌کند! دومین فیلم بلند شهرام مکری مجموعه پیچیده‌ای از قصه‌های کوتاه به هم پیوسته است.

«ماهی و گربه» فیلمی 134 دقیقه‌ای است که به صورت دیجیتال فیلمبرداری شده و در یک نمای بلند، طولانی و بدون کات ساخته شده است.

این فیلم در حالی موفق به کسب جایزه ویژه هیات داوران با عنوان «محتوای نوآورانه» هفتادمین جشنواره ونیز شد که یکی از 17 اثر دعوت شده به بخش رقابتی افق‌های جشنواره هم بود.

شهرام مکری، نویسنده و کارگردان فیلم «ماهی و گربه» پیش‌تر در صحبت‌هایش از حضور اثرش در جشنواره فیلم ونیز ابراز خوشحالی کرده و گفته بود: شروع نمایش یک فیلم اهمیت زیادی دارد و جشنواره‌ فیلم ونیز نقطه شروع خوبی برای فیلم «ماهی و گربه» است.

وی درباره نحوه فیلمبرداری فیلم خود گفت: قصه در یک روز تعریف می‌شود و برای این‌که بتوانیم این سکانس پلان را فیلمبرداری کنیم، یک ماه همزمان با پیش تولید در تهران روی بازی‌ها تمرکز کردیم و یک ماه هم در لوکیشن تمرینات میزانسن و هماهنگی حرکت دوربین را انجام دادیم.

بابک کریمی، سعید ابراهیمی‌فر، محمد برهمنی، سیاوش چراغی‌پور، فرامرز مدیری، عبدآ بست، آیناز آذرهوش، پریناز طیب، پدرام شریفی، ارنواز صفری، ندا جبرائیلی، میلاد رحیمی، علیرضا عیسی‌پور، سمانه وفایی، محمد رضا مالکی، مونا احمدی، نازنین بابایی، پویا شهرابی، نیما شهرابی، خسرو شهراز، شادی کرم‌رودی و اعضای گروه موسیقی پالت بازیگران فیلم «ماهی و گربه» هستند.

شهرام مکری، نویسنده و کارگردان جوان سینمای ایران متولد کرمانشاه است که پیش‌تر برای ساخت فیلم‌های کوتاه خلاقانه و تجربه‌گرایانه‌ای چون «توفان سنجاقک»، «محدوده دایره»، «آندوسی» و «خام، پخته، سوخته» برنده جوایز زیادی از جشنواره‌های داخلی و خارجی شده است. مکری همین روند تجربی را در نخستین فیلم بلندش یعنی «اشکان، انگشتر متبرک و چند داستان دیگر» نیز پی گرفت که تاکنون اکران نشده است.

هفتادمین جشنواره فیلم ونیز شب گذشته به کار خود پایان داد و فیلم مستند «Sacro Gra» به کارگردانی جیان فرانکو روسی از ایتالیا به عنوان برنده شیر طلا انتخاب شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها