پژمان درستکار ، بسان دیگر بچه های جنوب تهران از دو رشته کشتی و فوتبال ، ورزش مورد علاقه پدرش که روزی قهرمان بود را انتخاب کرد. پژمان وقتی 5 سالش بود ، به همراه پدر به سالنهای کشتی می رفت و به گفته خودش از زمانی که
کد خبر: ۵۹۱۲۲
راه رفتن را آموخت ، کشتی را یاد گرفت ، به طوری که در 9 سالگی به باشگاه دخانیات رفت و به آموزش فنون کشتی پرداخت. نخستین بازی رسمی وی در باشگاه با یکی از دوستانش به نام داوود حدادی در وزن 28 کیلو بود که پژمان شکست را پذیرفت و سوم شد.
در سال 71 در 16 سالگی در مسابقات نوجوانان تهران و در نخستین رقابت های رسمی خود به مقام قهرمانی رسید و پیامد آن در کشور هم در وزن 76 کیلو به مقام قهرمانی دست یافت ، تا آغاز قهرمانی های وی استارت زده شود.
در مسابقه های کشوری مردانی همچون علیرضا رضایی و علیرضا دبیر هم حضور داشتند. سال بعد در حالی که هنوز 17 ساله نشده بود ، در عین ناباوری به تیم ملی جوانان دعوت شد و با پشتکار خود جزو نفرات اعزامی به مسابقه های جهانی یونان برگزیده شد. وی در وزن 74 کیلوگرم در این مسابقه ها حضور یافت و هشتم شد ، اما تیم ملی به مقام قهرمانی دست یافت.
حضور در مسابقه ها باعث شد تا تجربه نخستین حضور بین المللی را به دست آورد ؛ چراکه او از نفر دوم جهان شکست خورد. در این تیم محمد طلایی ، علیرضا رضایی و محمود میران هم حضور داشتند. درستکار بر تمرینات خود شدت بخشید و در مسابقه های داخلی 2 بار قهرمان شد و حتی در جام بین المللی ناطق نوری هم به مقام اولی دست یافت.
در مسابقه های جوانان جهان سال بعد در مجارستان برسکوی چهارم ایستاد و 4 پله نسبت به سال قبل پیشرفت کرد. تیم ملی در این دوره از مسابقه ها به مقام نایب قهرمانی رسید، اما در سال 75 در آستانه مسابقه های ارتشهای جهان به دلیل جراحی آپاندیس در فاصله یک ماه به آغاز مسابقه ها باعث شد درستکار نتواند به این رقابت ها برسد. در سال 76 هم آثار جراحی باعث شد پژمان کمتر بتواند تمرین کند و به همین دلیل ، در هیچ مسابقه ای حضور نیافت.
او نتیجه صبر و استقامت خود را در سال 77 گرفت و به تیم ملی بزرگسالان دعوت شد و در مسابقه های بین المللی مغولستان با غلبه بر قهرمان آسیا به مقام قهرمانی رسید. به دلیل کناره گیری امیررضا خادم ، مربیان تیم ملی به دنبال جانشین وی در وزن 76 کیلوگرم می گشتند و 3 نفر برای این وزن نامزد شدند. مجید خدایی ، مسعود جمشیدی و پژمان درستکار که در مسابقه های انتخابی جام تختی با غلبه بر تمامی رقبا به مدال طلا دست یافت و جواز حضور در مسابقه های جهانی 98 جهان را که در تهران برگزار می شد، گرفت.
پژمان در مسابقات جهانی تهران بسیار خوش درخشید و باتوجه به تجربه اندک به مقام چهارمی رسید و 7امتیاز برای تیم ملی کسب کرد تا ایران قهرمان جهان شد. پژمان در بازیهای آسیایی 98 بانکوک به دلیل فشار بیش از حد تمرینات بر سکوی پنجم ایستاد. او دست از تلاش برنداشت و در مسابقه های جهانی 99 امریکا پس از شکست جو ویلای امریکایی مدال برنز را بر گردن آویخت.
درستکار در مسابقه های گزینشی المپیک 2000 که در مکزیک برگزار شد مدال نقره گرفت و سهمیه حضور در المپیک را در دست گرفت ؛ اما در سیدنی به مقام دهمی المپیک رسید. یک سال بعد او تغییر وزن داد و به وزن 85کیلو ارتقائ یافت و در اولین حضور مسابقه های آسیایی در این وزن جدید در مغولستان طلا گرفت.
درستکار همین روند را ادامه داد و در بازیهای آسیایی بوسان پنجم شد. در مسابقه های قهرمانی آسیا هندوستان در سال 2003 پس از غلبه بر قهرمان و نایب قهرمان جهان مدال طلا را کسب کرد تا افتخارات خود را پررنگ تر کند.
پس از این مسابقه ها دعوتنامه ای از آلمان به دست وی رسید، مبنی بر حضور در تیم «هالیگ موس» پس از حضور در آلمان در مسابقه های لیگ برتر آلمان ، این تیم به مقام سومی دست یافت و او نقش پررنگی در این عنوان داشت. پژمان بلافاصله به ایران بازگشت و به تیم پاس تهران پیوست. پژمان در مسابقه های دانشجویان جهان در لهستان گردن آویز طلا به گردن آویخت.
پژمان از حضور در المپیک بازماند. او به همراه پاس چندین عنوان قهرمانی را در کارنامه خود دارد.
پژمان ، محسن کاوه را تاثیرگذارترین مربی دوران کشتی خود می داند و امیدوار است بتواند روزی قهرمان جهان و المپیک شود.
پژمان درستکار در یک نگاه
متولد: 1355.05.27 تهران
وضعیت تاهل: مجرد
وزن: 84 کیلوگرم
قد: 180 سانتی متر
وضعیت تحصیلات: دانشجوی سال سوم رشته تربیت بدنی
نام باشگاه: پاس