سریال «معمای شاه» که زندگی خصوصی پهلوی دوم را روایت می‌کند سال آینده از شبکه یک پخش خواهد شد

آغاز رازگشایی از «معمای شاه»

تصویربرداری سریال «معمای شاه» به کارگردانی محمدرضا ورزی صبح دیروز در موزه ملت کاخ سعدآباد کلید خورد. در این مراسم علی دارابی معاون سیما، مهدی فرجی مدیر شبکه یک، رحمان سیفی آزاد مدیر فیلم و سریال شبکه یک، علی لدنی تهیه‌کننده و محمدرضا ورزی کارگردان سریال «معمای شاه»، شهرام خلج طراح گریم و موسی حقانی مشاور پژوهشی و جمعی از بازیگران اصلی این سریال حضور داشتند.
کد خبر: ۵۳۰۶۷۳

به گزارش جام‌جم، حسام نواب‌صفوی، محمدرضا شریفی‌نیا، داریوش کاردان(امیرعباس هویدا)، امیرمهدی کیا(شاه میانسال)، ساغر عزیزی(فرح)، حدیث فولادوند(فوزیه)، حسین محب‌اهری(سپهبد عبدالکریم ایادی)، امیر دژاکام، رضا فیاضی(ارتشبد فردوست)، تاج‌بخش فنائیان، اصغر محبی، حسین پارسایی، رامبد شکرابی(پرون)، سیدعباس فاطمی و... از بازیگران حاضر در این جلسه بودند که بسیاری از آنها با گریم در جمع خبرنگاران حاضر شدند.

کتاب تاریخ را ورق نمی‌زنیم

علی دارابی، معاون سیما در ابتدای این مراسم در جمع خبرنگاران گفت: سال‌ها پیش در چنین روزی یعنی بیست و ششم دی شاه مخلوع از ایران فرار کرد. انتخاب این روز به عنوان آغاز تصویربرداری سریال نیز کاری نمادین است.وی ادامه داد: این سریال زمانی به پخش خواهد رسید که تلویزیون چند سریال دیگر در رابطه با تاریخ معاصر هم در حال پخش دارد، بنابراین امکان مقایسه این آثار با یکدیگر فراهم می‌شود.

دارابی با تاکید بر لزوم توجه به طراحی صحنه و دکور و دقت در انتخاب مناسب لوکیشن‌ها اضافه کرد: توصیه می‌کنم تمام دست‌اندرکاران این سریال خاطرات شش جلدی اسدالله علم را بخوانند، چرا که او در این کتاب مسائل بسیاری از فساد محمدرضا پهلوی و رژیم سلطنتی ذکر کرده که دانستن آنها برای سریال‌سازان مفید است.

وی افزود: طراحی صحنه نیز باید به شکلی باشد که جزئیات آن دوران را به نمایش بگذارد مثلا علم در خاطراتش نقل کرده که قطع مکرر برق در تهران در سال‌های 56 ـ 55 همه را کلافه کرده بود. گروه سازنده باید به این نکته توجه کنند و آن را در این سریال طرح کنند.

دارابی با بیان این‌ که در سریال‌های تاریخی ضروری است که بازی‌ها باورپذیر باشد، گفت: از ضیاءالدین دری شنیدم که می‌گفت برخی بازیگران «کلاه پهلوی» پیش از فیلمبرداری یک سکانس وضو گرفته و بعد وارد صحنه می‌شدند. این مسائل باید در این سریال نیز مورد توجه قرار بگیرد و از بازیگران می‌خواهم که با تمام وجود در باورپذیرتر کردن نقش خود تلاش کنند.

معاون تلویزیون افزود: ناظران هم اهمیت زیادی در پیشبرد هر چه بهتر این سریال دارند. ناظر کیفی این اثر یکی از بهترین و باسابقه‌ترین مدیران فرهنگی و رسانه‌ای کشور است تا تعامل خوبی با عوامل تولید داشته و در کنار آن در این زمینه به ما هم پاسخگو باشد. امیدواریم که شاهد یکی از بهترین، کامل‌ترین و جامع‌ترین آثار تاریخی باشیم.

دارابی با بیان این‌ که از سال آینده «معمای شاه» به صورت هفتگی پخش خواهد شد، گفت: از همراهی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تشکر می‌کنم چون ساخت این سریال بدون همکاری آنها غیرممکن بود.

وی با تاکید بر این که در سریال قصد نداریم کتاب تاریخ ورق بزنیم، گفت: در سال‌های اخیر برنامه‌های مستند، تاریخی و تحریفی علیه نظام جمهوری اسلامی ساخته شده است. این اتفاقات تهیه سریال‌های تاریخی روشنگرانه‌ای هم چون «معمای شاه» را اولویت قرار می‌دهد.

دارابی افزود: نام «معمای شاه» را ما به این دلیل روی این سریال گذاشتیم که ایجاد ابهام کند و در نهایت مخاطبان به کشف معمای شاه بپردازند. با این نام خواستیم ذهن جوانان را درگیر سریال کنیم.دارابی همچنین با بیان این ‌که برای سریال‌های تاریخی فاخر بودجه مجزایی را در نظر گرفته‌ایم، گفت: طی جلساتی که برگزار کردیم تصویب شد که به صورت ماهانه بودجه این سریال تامین شود.

هدف، آگاه کردن نسل جوان است

ورزی، کارگردان سریال‌ معمای شاه در این مراسم با بیان این‌ که دو سال و نیم وقت صرف نگارش سریال کردیم، گفت: مرحله پیش‌تولید 9 ماه طول کشید.

وی با ذکر این نکته که امیدوارم نسل جوان با سریال معمای شاه ارتباط برقرار کند، گفت: نسل جوان ما سوالات زیادی از دوران پهلوی دارد و ما سعی می‌کنیم که با زبان تصویر آنها را با حقیقت آشنا کنیم.

ورزی گفت: گروه طراحان صحنه دکور در خیابان‌های تهران در حال طراحی و ساخت دکورهایی برای لوکیشن‌ها هستند و دکور شهرک غزالی نیز در حال ساخت است.

وی، هدف از تولید این سریال را آگاه کردن جوانان از تاریخ پهلوی دوم ذکر کرد و افزود: ما هنوز هم در حال تحقیق و پژوهش روی متن سریال هستیم. در دوره‌ای که فرهنگ کتابخوانی افول کرده، مجموعه‌های تلویزیونی و رسانه‌های تصویری می‌توانند در این زمینه اطلاع‌رسانی کنند.

خلع سلاح تیمسار نصیری

بعد از سخنرانی مدیران و کارگردان سریال «معمای شاه»، امیرمهدی کیا در نقش محمدرضا شاه میانسال و داریوش کاردان در نقش امیر عباس هویدا وارد سالن اصلی شدند و برای عکس یادگاری با مدیران شبکه روی سن رفتند.بعد از آن نیز گروه بازیگران و عوامل پشت دوربین به سالن اصلی کاخ که یکی از لوکیشن‌های این سریال است، رفتند و شاه و هویدا سکانس خلع تیمسار نصیری، رئیس ساواک را اجرا کردند و این سکانس با حضور مدیران شبکه و سیما و خبرنگاران ضبط شد.در این مراسم اعلام شد که «معمای شاه» حدود 600 بازیگر دارد و این سریال در لوکیشن‌های مختلفی چون منیریه، پامنار، نوفل‌لوشاتو، حلبی‌آباد و دانشگاه تهران تصویربرداری می‌شود.

در این مجموعه تلویزیونی که به تهیه‌کنندگی علی لدنی در 45 قسمت 50 دقیقه‌ای ساخته می‌شود زندگی محمدرضا پهلوی از زمان بازگشت از سوئیس در سال 1315 تا زمان مرگ وی به تصویر کشیده می‌شود.

از عوامل سازنده «معمای شاه» می‌توان به مدیرتصویربرداری: فرشاد خالقی، طراح گریم: شهرام خلج، طراح صحنه و دکور: داریوش پیرو، دکوراتور: داوود علی‌اکبری، دستیار اول کارگردان و عکاس: مسعود عجمی، طراح لباس: مارال جیرانی، مدیر برنامه‌ریزی: محسن صادقی‌نسب، صدابردار: امیر شاهوردی و مدیرتولید شهنام شهباززاده اشاره کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها