این روزها پیشکسوتان پرسپولیس و در راس آنها «پیوس» مقابل این باشگاه ایستاده‌اند، اما خیلی از موافقان گل‌محمدی هم بر این باورند که بگوویچ انتخاب خوبی نبوده است

«بگوویچ» چگونه به پرسپولیس رسید؟

حضور مانوئل ژوزه پرتغالی روی نیمکت پرسپولیس برای هدایت این تیم در لیگ دوازدهم مثل سدی بود که اجازه نمی‌داد رویانیان به‌عنوان مدیرعامل باشگاه حتی در روزهایی که سرخپوشان ناکام مطلق لیگ لقب می‌گرفتند کسی را برای تقویت کادر فنی و تحول احتمالی به این جمع بیفزاید.
کد خبر: ۵۳۰۵۵۹

نه ژوزه می‌خواست و نه کسی می‌توانست این خواسته را به او تحمیل کند تا این‌که سرانجام او رفت و گل محمدی به قدرت رسید تا از این نظر، درست نقطه مقابل ژوزه باشد، کادر فنی نسبتا کم تعداد پرسپولیس پرجمعیت شد و این داستان همچنان ادامه دارد.تغییرات در کادر فنی پرسپولیس نیازی بود که از مدت‌ها پیش احساس می‌شد، ضرورتی که هفته‌ها هواداران پرسپولیس با فریادهای اعتراض‌آمیزشان روی سکوها هنگام برگزاری مسابقه‌ها یا حتی حین تمرین‌ها به رویانیان یادآوری می‌کردند.

این اتفاق گرچه دیر، اما بالاخره رخ داد تا تنها گزینه موجود برای ژوزه یعنی یحیی گل‌محمدی که چند هفته قبل از آن برای کمک به سرمربی پرتغالی، آن هم با اصرار مسئولان باشگاه به کادر فنی اضافه شده بود، جای این مربی با تجربه را بگیرد.

گل‌محمدی با داشتن حوزه اختیاراتی وسیع‌تر، در صدد انتخاب دستیار و تکمیل کادر فنی برآمد و چندی بعد نام پنج مربی برای حضور در کادر فنی پرسپولیس اعلام شد که در این میان گفته می‌شد فقط مجتبی حسینی (همکار سابق گل‌محمدی در صباباتری) و فرهاد چیذری انتخاب خود سرمربی جدید بوده و باشگاه تاکید داشته است از حضور باقری، بزیک و عبدی هم استفاده شده و به این ترتیب خرد جمعی را بر تصمیم‌های کادر فنی حاکم کند. البته گل‌محمدی در آن مقطع زمانی مخالفتی با این موضوع نشان نداد و بعد از آن هم به‌دلیل ویژگی‌های اخلاقی بزیک و باقری که کمتر اهل پست و مقام و حاشیه هستند، ارتباط خوبی با آنها برقرار کرد و حتی در گفت‌و‌گوهایش بارها از آنها به‌عنوان عاملی موثر در بهبود شرایط تیم در بازی‌های اخیر یاد کرد، اما در این میان با سفر حسین عبدی به انگلیس برای شرکت در کلاس مربیگری جای یک نفر در کادر فنی خالی ماند و این فرصت را به سرمربی پرسپولیس داد تا بعد از انجام سه دیدار با تیمش و کسب نتایج نسبتا مطلوب در مقایسه با گذشته، از رویانیان بخواهد وینگو بگوویچ را به کادر فنی اضافه کند.

مربی کروات باسابقه در فوتبال ایران در فاصله کوتاهی پس از مذاکره با گل‌محمدی از ادامه همکاری با پاس همدان به دلیل مشکلات خانوادگی سر باز زد و با عقد قرارداد با تیمی که هشت سال قبل به‌عنوان سرمربی حضور در آن را تجربه کرده بود، به پرسپولیس پیوست تا معلوم شود حسین عبدی آن‌طور که روزهای نخست سرمربی شدن گل‌محمدی گفته می‌شد، انتخاب او نبوده و شاید نظر باشگاه و رویانیان حضور وی در کادر فنی پرسپولیس بوده است.

بگوویچ و انتقادهایی که هست

اضافه شدن وینگو بگوویچ به کادر فنی پرسپولیس که هنوز بدرستی مشخص نیست دستیار گل‌محمدی است یا مشاور فنی، با واکنش‌های متفاوتی از سوی اهالی فوتبال بخصوص پیشکسوتان این باشگاه همراه بوده است. این‌که چرا گل‌محمدی از بین گزینه‌های موجود بگوویچ را انتخاب کرده است که برخلاف شروع موفقش با سرخپوشان در سال 83 پایان تلخی داشت، اصولا اضافه شدن او به کادر فنی شلوغ پرسپولیس در شرایطی که پرسپولیس از نظر فنی وضع خوبی پیدا کرده ضرورت داشته یا نه و آیا حضور بگوویچ را می‌توان در رده هزینه‌های اضافه پرسپولیس در فصل جاری طبقه‌بندی کرد؟

شرح وظایف مشاور فنی

آخرین باری که یک مربی خارجی به‌عنوان مشاور فنی در کادر فنی پرسپولیس حضور یافت، زمانی بود که حمید استیلی در دوره مدیریت حبیب کاشانی سرمربی بود و از «رالف زومدیک» آلمانی برای گرفتن مشورت فنی بهره می‌برد. تیرماه 90 این مربی به ایران آمد و باشگاه پرسپولیس در توضیح نحوه فعالیت وی از واژه مشاور فنی استیلی استفاده کرد.

استیلی، رئیس کنونی آکادمی باشگاه پرسپولیس درباره حضور بگوویچ و مشابهت شرح وظیفه او با زومدیک به «جام‌جم» می‌گوید: زومدیک مشاور فنی بود و پیش از هر مسابقه با توجه به نحوه بازی حریف تمرینات را طراحی و در مورد مسائل فنی مشاوره می‌داد. این‌که سیستم چگونه باشد و چه تغییراتی مورد توجه قرار گیرد، نظراتش را در میان می‌گذاشت و اصلا در کار فنی دخالت نمی‌کرد. بگوویچ هم به نظر من آمده که کمک کند، این نظر سرمربی بوده و حتما این نیاز احساس شده، بنابراین به کسانی که هنوز چیزی نشده انتقاد می‌کنند باید گفت اجازه دهند مدت زمانی بگذرد و پرسپولیس در عمل تغییرات را نشان دهد، بعد اگر جواب نداد حتما انتقادها شنیدنی‌تر می‌شود، اما با این شیوه فقط آرامش را از تیمی می‌گیریم که هوادارانش مدت‌هاست منتظر نتایج خوب هستند.

دفاع عجیب پیوس از عبدی

منتقد اصلی حضور بگوویچ در پرسپولیس فرشاد پیوس بود که این روزها حسابی مقابل باشگاه پرسپولیس و رویانیان قرار گرفته است. او در شرایطی از حسین عبدی دفاع می‌کند که کاپیتان اسبق سرخ‌ها در ایران حضور ندارد. پیوس معتقد است باشگاه پرسپولیس باید قبل از آوردن بگوویچ در تماس تلفنی با عبدی به او خبر می‌داد که چنین تصمیمی دارد. پیوس برای این نظر خود استدلال می‌آورد که چون پرسپولیس به عبدی قول داده بعد از گذراندن دوره‌های مربیگری به کادر فنی اضافه می‌شود، باید این کار را انجام می‌داد.

او علاوه بر این پرسپولیس و گل‌محمدی را متهم می‌کند که بگوویچ را با دلال بازی به این تیم آوردند، این در حالی است که خود حسین عبدی بعد از قطعی شدن حضور بگوویچ در کادر فنی سرخ‌ها هنوز مصاحبه‌ای نداشته است، اما مرور حرف‌های این پیشکسوت پرسپولیس پس از حضور در تمرینات این تیم بعد از اعلام نام‌شان به‌عنوان دستیاران گل‌محمدی نشان می‌دهد که حضور وی در کادر فنی پرسپولیس از همان زمان منتفی شده و حرف‌های پیوس چندان هم با واقعیت منطبق نیست. حسین عبدی گفته بود: «تا زمانی که معلوم نباشد هر کس چه وظیفه‌ای در کادر فنی دارد، نه می‌توان کمک کرد و نه می‌توان کاری از پیش برد. بنابراین باید صبر کرد تا همه چیز روشن شود.

عبدی اینها را گفت و دیگر در تمرینات پرسپولیس حاضر نشد و به انگلیس رفت، با این حساب حضور او از همان زمان منتفی بود و معلوم نیست چرا پیوس این موضوع را پیش کشیده است.

گل‌محمدی به اندازه کافی مشاور داشت

محمد پنجعلی معتقد است انتخاب بگوویچ در این مقطع ضرورتی نداشته است، وی در گفت‌و‌گو با «جام‌جم» تصریح می‌کند: مخالفت من به این دلیل است که به​طور کلی با حضور مربی خارجی موافق نیستم و حتی فکر می‌کنم اگر از اول فصل یک مربی ایرانی روی نیمکت پرسپولیس بود نتایجی بهتر از این می‌گرفت و الان حتی بالای جدول قرار داشت. البته الان هم با حضور یحیی امیدوارم که این سیر صعودی ادامه داشته باشد و پرسپولیس سهمیه آسیا را بگیرد و قهرمان جام حذفی شود.

وی درباره حضور بگوویچ و واکنش برخی پیشکسوتان پرسپولیس اضافه می‌کند: نظر شخصی من درباره اضافه شدن این مربی به کادر فنی این است که لازم نبود بگوویچ به پرسپولیس بیاید، آن هم به علت این‌که یحیی به اندازه کافی مشاور و دستیار دارد و تیم هم خوب نتیجه می‌گیرد. ضمن این‌که بگوویچ هم از این نظر که یک تیم پرستاره را سال 83 به جایی نرساند به ژوزه شباهت دارد، اما با انتقادهای تخریبی هم موافق نیستم و امیدوارم این تغییرات به نفع پرسپولیس شود. این‌که بخواهیم با برخی حرف‌ها گل‌محمدی را متهم کنیم درست نیست، چون من او را می‌شناسم و می‌دانم که اهل هیچ برنامه و حاشیه‌ای نیست و واژه دلالی تناسبی با شخصیت یحیی ندارد.

زمان، آینده بگوویچ را رقم می‌زند

پیشکسوتان پرسپولیس چه بخواهند و چه نه، بگوویچ قراردادش را با پرسپولیس امضا کرده است. در حال حاضر عناوین و پست‌ها در پرسپولیس آنقدر زیاد شده که حسابش از دست رویانیان خارج است.

در همین کادر فنی، گل‌محمدی سرمربی است، مجتبی حسینی دستیار اول، کریم باقری نه به طور رسمی، اما درواقع مدیر فنی است، سعید عزیزیان مربی دروازه‌بان‌ها، فرهاد چیذری بدنساز، ادموند بزیک آنالیزور، سعید شیرینی سرپرست، علی پروین پیش‌تر مدیر راهبردی و حالا رئیس کمیته فنی و چشمه‌سری و علی‌پور پزشک و فیزیوتراپ این تیم هستند، به این جمع وینگو بگوویچ را هم اضافه می‌کنیم احتمالا به‌عنوان مشاورفنی، بدون شک با همه حرف و حدیث‌هایی که هست فقط زمان می‌تواند درباره این مجموعه قضاوت کند. باید منتظر ماند و دید پایان بگوویچ در پرسپولیس این بار کی و با چه خاطره‌ای رقم می‌خورد.

سارا احمدیان / جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها