در همین حال خبرگزاری ایتارتاس به نقل از علی اکبر سلطانی یک مقام وزارت خارجه ایران که در مسکو به سر می برد اعلام کرد: توافق نامه انتقال سوخت هسته ای از روسیه به نیروگاه بوشهر در جریان بازدید الکساندر رومیانتسف رئیس آژانس انرژی اتمی روسیه از ایران امضا خواهد شد. رومیانتسف قرار است دسامبر آینده (آذر ماه) از ایران دیدن کند. سلطانی گفت : کوچکترین دلیل فنی یا سیاسی برای امضاء نشدن این پروتکل در جریان دیدار رومیانتسف از ایران وجود ندارد. وی با بیان این که تمام مسائل تجاری تا زمان این بازدید حل خواهد شد ، افزود: روسیه و ایران تنها باید مسائل مالی مشخص نشده این قرارداد را حل کنند.
خاتمی : شرط قبول ما توجه به ملاحظات ایران است
سیدمحمد خاتمی ، رئیس جمهوری با تاکید بر اعتمادسازی متقابل گفت: ما با 3 کشور اروپایی همکاری و گفتگو داشته ایم اما همیشه پاسخ های مناسبی دریافت نکرده ایم و امروز نیز مبنای ما بر مذاکره و تفاهم است به شرط این که آنها نیز ملاحظات جمهوری اسلامی و حقوق قانونی آن را مورد توجه قرار دهند. این مبحثی بود که در گفتگوی تلفنی خاتمی و کوفی عنان دبیرکل سازمان ملل مطرح شد. رئیس جمهوری در این گفتگو با تاکید بر مواضع جمهوری اسلامی ایران در انجام تعهدات خود درخصوص مسائل هسته ای افزود: ما به صراحت می گوییم که هرگز به دنبال سلاح هسته ای نیستیم و از وجود گسترش سلاح هسته ای به خصوص در منطقه به شدت نگرانیم . خاتمی با بیان این که استفاده از امکانات پیشرفته از جمله فناوری صلح آمیز هسته ای حق هر ملتی است ، یادآور شد که ما همیشه سعی کرده ایم نهایت همکاری را با آژانس انرژی اتمی داشته باشیم و خواهیم داشت . خاتمی با بیان این که اجرای درست و عادلانه قانون می تواند اعتماد متقابل را جلب کند، خاطرنشان کرد: ما همکاری های خودمان را صادقانه با آژانس انجام دادیم به گونه ای که گزارش اخیر آقای البرادعی به شورای حکام نشاندهنده پیشرفت در این زمینه است . وی تصریح کرد: برخوردهای دوگانه قدرتها می تواند اعتبار مجامع بین المللی به ویژه آژانس بین المللی انرژی هسته ای را خدشه دار کند. رئیس جمهوری با اشاره به این که اسرائیل تسلیحات پیشرفته اتمی در اختیار دارد و از جانب برخی کشورهای دارای فناوری اتمی نیز حمایت می شود ، تلاش همه جانبه مجامع بین المللی برای رفع استانداردهای دوگانه موجود در خاورمیانه را خواستار شد. کوفی عنان دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در این گفتگو با ابراز خرسندی از روند مثبت گفتگوهای ایران با اتحادیه اروپا و آژانس انرژی اتمی تاکید کرد: ادامه این گفتگوها موجب فراهم شدن اعتمادسازی متقابل و برقراری موازنه بین طرفین در محتوا و مسائل موردنظر خواهد شد. وی با تاکید بر ادامه این مذاکرات از سوی طرفین خاطرنشان کرد: این موضوع از یکسو باعث تامین و ارتقای حقوق ایران در توسعه اقتصادی و فناوری هسته ای و از سوی دیگر نقطه اجماع بین المللی نسبت به این موضوع خواهد شد. کوفی عنان ابراز امیدواری کرد ادامه روند گفتگوها و اعتمادسازی متقابل فصل جدیدی در جامعه بین المللی به وجود آورد.
روسیه و ایتالیا به دنبال مذاکره
رئیس جمهوری روسیه و نخست وزیر ایتالیا در بیانیه مشترکی خواهان حل و فصل مسائل مربوط به برنامه های هسته ای ایران از طریق همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی و براساس قطعنامه شورای حکام این آژانس شدند. در این بیانیه که دیروز در خاتمه دیدار این دو در کرملین صادر شد ، آمده است : روسیه و ایتالیا برای ارائه کمکهای لازم در حل این مسائل از طریق گفتگو و با توجه به سایر ابتکارات مطرح شده آماده اند.