وقتی میوه ها ما را گول می زنند!

این روزها با پایان یافتن فصل وفور میوه های فراوان ،یعنی تابستان ، پیدا کردن میوه خوب و مناسب کم کم به مشکلی بزرگ برای خانواده ها تبدیل خواهدشد.
کد خبر: ۵۰۸۳۶
خیلی وقتها پس از جستجوی فراوان و پیدا کردن میوه مناسب و خرید آن تازه مشکل اصلی بروز می کند! تصور کنید مهمان غریبه ای دارید و با تلاش بسیار توانسته اید میوه مورد نظرتان را بخرید و پس از شستن ، آن را در ظرف مناسب هم چیده اید.
حالا فکرش را بکنید که مهمان شما سیب های درشت قرمز و تازه ای را که با قیمتهای بالا خریده اید با اشتیاق باز می کند و شما هم همراه مهمانتان با منظره ای ناگوار مواجه می شوید.
یک سیب گندیده در دستان مهمانتان است ؛البته نه آنقدر گندیده که نشود قسمتی از آن را هم خورد. حتما خیلی تعجب کرده اید که چرا میوه هایی با ظاهری به این فریبندگی تا این حد غیرقابل مصرف هستند.
بهتر است بگوییم این در واقع نوعی بیماری در میوه هاست که به عارضه آب گزیدگی معروف است. این عارضه در طول انبارداری میوه ها بروز می کند و البته خسارت های مالی فراوانی برای تولیدکنندگان میوه به همراه دارد.
آب گزیدگی یک ناهنجاری کیفی است که مقاومت میوه را به پوسیدگی و فساد کاهش می دهد و باعث تغییرات وسیعی در طعم و مزه میوه می شود.
این عارضه معمولا بعد از حمل محصول به سردخانه و نگهداری آن ظاهر می شود؛ ولی درصد معینی از سیبهای درختی مهم به این عارضه مبتلا می شوند بویژه میوه هایی که بعد از رسیدگی برداشت می شوند.
این یک مشکل جهانی در نگهداری میوه هاست که با شدت زیادی در اکثر مناطق ایران دیده می شود. علت این بیماری از آغاز قرن بیستم بررسی شده و دانشمندان فکر می کنند که همکنش چند سازه به گسترش آن می انجامد.
فاکتورهایی که زمینه اصلی این بیماری را ایجاد می کنند، کافی نبودن میزان کلسیم ، بالا بودن نسبت برگ به میوه و دماهای سرد پیش از برداشت ، افزایش درجه حرارت ، شدت نور بالا و رسیدگی زیاد هستند.
سیبهایی که مستقیما در معرض گرما و خورشید هستند، نسبت به سیبهای موجود در سایه بیشتر در معرض این عارضه هستند، همچنین سیبهای بزرگ بر روی درختان جوان نسبت به سیبهای موجود بر روی درختان مسن احتمال بیشتری برای ابتلا دارند. البته شاید ژنهایی هم در ایجاد این عارضه دخیل باشند.
برخی ارقام مثل سیب نوع گلدن دلیش هیچ گاه نشانه های بیماری را نشان نمی دهد. ساده ترین راه به حداقل رساندن این ناهنجاری ها، برداشت میوه در زمان مناسب بلوغ است و اگر هدف ، نگهداری میوه برای بیش از 2تا 3هفته است ، حتما باید میوه در مراحل اولیه رسیدگی برداشت شود.
بعضی رقمها هم به این بیماری مقاوم هستند؛ هرچند محققان ، تغذیه و هرس مناسب و همچنین تنک کردن میوه ها را در سال اول که باعث باقی ماندن میزان مناسبی میوه با رشد رویشی مناسب می شود، راههای بهتری دانسته اند.با توجه به ارزش غذایی میوه ها در رژیم روزانه افراد توجه به سلا مت این محصولات ضرورت بالایی دارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها