طرح جایگزینی نفت ایران جواب نداد

همزمان با کاهش صادرات و شکست طرح جایگزین کردن نفت اعراب به‌جای ایران در پالایشگاه‌های اروپایی، قیمت هر بشکه نفت سبک ایران در اروپا با ثبت یک رکورد جدید تابستانی به بیش از 108 دلار رسید.
کد خبر: ۴۹۵۷۸۶

به گزارش مهر، آمارهای غیررسمی حاکی از آن است که تولید نفت عربستان سعودی به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادرکننده نفت سازمان اوپک در ماه گذشته میلادی به طور متوسط روزانه بیش از 300 هزار بشکه کاهش یافته است.

همزمان با سقوط تولید نفت در عربستان، استخراج و عرضه طلای سیاه توسط چند کشور عربی همچون امارات متحده عربی، کویت و لیبی هم در ماه گذشته میلادی با کاهش همراه بوده است.در روزهای اخیر کاهش تولید نفت تنها در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و شمال آفریقا محدود نشده است و در منطقه نفتخیز دریای شمال هم تولید این کالای استراتژیک اقتصادی و سیاسی با کاهش همراه بوده است.

با این وجود در کنار کاهش تولید و عرضه نفت به بازار توسط کشورهای عربی، قیمت جهانی نفت خام در 40 روز گذشته با جهشی چندین دلاری همراه بوده است به طوری‌که در آخرین معاملات رسمی بهای هر بشکه نفت برنت دریای شمال 112 دلار و 95 سنت و نفت سبک آمریکا هم 92 دلار و 87 سنت به مشتریان تحویل شده است.

با افزایش بهای جهانی طلای سیاه، بهای نفت خام سبک و سنگین صادراتی ایران هم در 40 روز گذشته با افزایشی بیش از 20 دلار و 73 سنتی همراه بوده است به طوری که پس از کاهش بهای نفت ایران به مرز 88 دلار در اواسط تیر ماه سالجاری، هم اکنون قیمت هربشکه نفت سبک ایران در بازار اروپا بیش از 108 دلار معامله می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها