بازار

این بار بازار را نگاه کنید

حتما برای شما هم پیش آمده که کسی از بازار بزرگ تهران صحبت کند و کلی اسم‌های مختلف بگوید. جالب اینجاست که اینقدر بازار تو در تو است، که در هر نقطه‌ای از آن می‌توانید براحتی و در زمانی کوتاه خود را به نقطه‌ای دیگر برسانید و پس از یک گردش روزانه شما هم نام کلی از این قسمت‌ها را یاد می‌گیرید.
کد خبر: ۴۷۰۸۵۹

پله نوروزخان یکی از قسمت‌های مشهور بازار بزرگ تهران است. جایی که در آن لوازم تحریر و دفتر و خودکار و البته انواع کیسه کیلویی و پاکت‌های اداری و تزئینی می‌توانید خرید کنید. اگر از کوچه معظم‌الدوله که در آن هم انواع کیسه را می‌فروشند، خود را به بازار آهنگرها برسانید، می‌بینید که در اینجا خلاف نامش فقط 2 یا 3 آهنگری قدیمی هست. البته دیدن ابزاری که به فروش می‌رسانند خالی از لطف نیست. خیلی‌ها می‌گویند بازار آهنگرها آجیل فروشی است. ولی شما بدانید که فقط در همان ابتدای بازار، آجیل فروش‌ها مشغول کاسبی هستند و پس از گذشتن از آجیل فروش‌ها و همان چند آهنگری قدیمی می‌توانید لباس‌های مردانه خریداری کنید.

بازار آهنگرها را که تا انتها بروید، و بعد به سمت بازار کوچه غریبان بروید و بازار گونی‌فروش‌ها را هم رد کنید به چهارسوق بزرگ می‌رسید. دیدن چهارسوق بزرگ را از دست ندهید. حتی جا دارد که زمانی را صرف کنید و زیر سقف بزرگ آن با معماری قدیمی‌اش چند دقیقه‌ای بایستید و فقط نگاه کنید. مجموعه آدم‌های مختلف، بنای قدیمی، وسایل به روز و قدیمی موجب می‌شود که در لحظه بتوانید در خیالتان بازار قدیم را هم تصور کنید. اگر دوربینی هم با خود داشته باشید، می‌بینید اینجا شکار لحظه‌ها واقعا معنا پیدا می‌کند.

پیشنهاد می‌کنم مسیر جنوبی چهارسوق بزرگ را انتخاب کنید یعنی بازار مسگرها. اینجا هم اولش چند مسگری هست و بعد هم فقط لباس زنانه می‌فروشند از پیراهن و دامن گرفته تا مانتو و لباس‌های رسمی‌تر. بازار مسگرها بسیار طولانی است. مسقف هم نیست. در وسط مسیر چرخی‌ها و کارگران بازار با لباس‌های مخصوص خودشان نشسته‌اند. بازار مسگرها از جایی به‌کوچه 7 تن تغییر نام می‌دهد. اگر تا سمت سه راهی بروید، دست راستتان گذر لوطی صالح است و سمت چپتان کوچه حمام چال. در حمام چال هم بورس توپ پارچه‌های نخی و تترون هست. البته در ادامه بازار مسگرها اینجا هم می‌توانید لباس مجلسی زنانه پیدا کنید. از اینجا هم به بازار امیر می‌رسید.

فضای این بازار تا اندازه‌ای متفاوت است. اگرچه مثل دیگر بخش‌ها سقف بلندی دارد ولی به گفته حجره‌دارها، این سقف قدمتی ندارد و آن را همین چند سال اخیر ساخته‌اند. این بازار را اگر به سمت بالا بروید، به کوچه مسجد زید و اگر به سمت چپ بروید، به انتهای بازار کفاش‌ها می‌رسید. بازار بزرگ تهران ارزش این را دارد که زمانی طولانی برای یاد گرفتنش صرف کنیم تا بدانیم گذر قاطرچی کجا و گود زنبورک خانه کجاست. یا در کوچه‌کبابی‌ها چه می‌فروشند و میدان سید اسماعیل و بقعه سیداسماعیل کجاست. از شرق تا غربش و از شمال و تا جنوبش دیدنی است. بعضی از قسمت‌هایش هنوز قدیمی‌اند و بعضی خراب شده‌اند و برخی بازسازی. ارزشش را دارد که گاهی بدون قصد خرید به بازار برویم و فقط آن را تماشا کنیم.

حورا نژادصداقت

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها