آشپزخانه سلامت

شیرینی هوس‌انگیز

سوهان یکی ازخوشمزه‌ترین شیرینی‌هایی است که اغلب از آن برای پذیرایی عید استفاده می‌شود. این شیرینی گذشته از طعم دلپذیر، بوی اشتهابرانگیزی نیز دارد. در واقع خیلی سخت است که با دیدن این شیرینی میل به خوردن را در خود مهار کنیم. بنابراین چون نمی‌توانیم از خوردنش صرف‌نظر کنیم، می‌توانیم در زمان‌هایی که بدن کالری کمی دریافت کرده به حجم کوچکی از آن ناخنک بزنیم.
کد خبر: ۴۶۱۳۱۲

ارزش تغذیه‌ای سوهان

سوهان به شکل‌های مختلفی تولید می‌شود، اما نسل جدید آن که چند سالی است متولد شده و طعم وسوسه‌انگیز‌تری دارد، سوهان با مغز گز است. به طور کلی برای تهیه سوهان از آرد گندم نول، جوانه گندم، روغن حیوانی یا گیاهی، شکر و زرده تخم‌مرغ به همراه برخی مغزها، هل، گلاب و زعفران استفاده می‌شود. این محصول به دلیل دارابودن جوانه گندم و تخم‌مرغ ارزش تغذیه‌ای چشمگیری دارد، ولی به جهت دارابودن کره و چربی‌های حیوانی موجب افزایش کلسترول و تری‌گلیسیرید خون شده و شکر افزوده شده به آن در مقایسه با سایر شیرینی‌جات زیاد است. بنابراین سوهان محصولی فوق‌العاده شیرین، پرچرب و پرکالری بوده و برای مبتلایان به چربی خون بالا، بیماران دیابتی و چاق منع مصرف دارد.

رنگ،جایگزین زعفران

اما موضوع نگران‌کننده، رنگ‌ها و طعم‌هایی است که این روزها برخی تولید‌کنندگان غیرمتعهد جایگزین زعفران سوهان می‌کنند.

گل‌رنگ، زردچوبه، جوهر‌های رنگی، پودر کاکائو، پودر زعفران سنتزی (که این روزها تحت عنوان زعفران مکه در بازار به فروش می‌رسد) از جمله رنگ‌های گیاهی یا شیمیایی غیرمجازی هستند که عوارض مخربی برای سلامت مصرف‌کننده دارند.

متاسفانه رنگ‌هایی که با پایه شیمیایی و به صورت غیرمجاز در این محصول استفاده می‌شوند، اغلب در صنعت برای رنگ کردن پارچه، الیاف پشمی و... استفاده می‌شوند و عوارض متعددی را برای کلیه، کبد، دستگاه گوارش، مغز و قلب ایجاد کرده و می‌توانند با تاثیر بر چگونگی رشد و تقسیم سلول‌های بدن موجب تکثیر بیش از حد سلول‌ها بویژه در کودکان در حال رشد شده و انواع تومورهای خوش‌خیم و بدخیم را ایجاد کنند. همچنین این رنگ‌ها در کودکان بیش‌فعال موجب تشدید بیماری و افزایش اختلالات رفتاری می‌شود.

سوهان بی‌نام و نشان نخرید

نظر به این‌که این روزها اکثر سوهان‌پزی‌ها به صورت غیرمجاز و بدون نظارت وزارت بهداشت به صورت مخفیانه فعالیت می‌کنند بهتر است این محصول را از اماکن معتبر و در بسته‌بندی‌های بهداشتی خریداری کنید. ظروف فلزی ضد‌زنگ ایمن‌ترین ظروف بسته‌بندی سوهان هستند. این ظروف باید در فشاری داشته و کاملا جذب بدنه شوند. ورود اکسیژن به داخل این ظروف می‌تواند موجب اکسید شدن روغن سوهان و تغییر طعم و در نهایت افت کیفیت و ارزش تغذیه‌ای محصول شود.

نکته مهم‌تر آن‌که مشخصاتی چون نام، آدرس کارخانه، پروانه بهداشت، وزن خالص، ترکیبات و تاریخ مصرف سوهان باید روی بدنه بسته‌بندی حک شده باشد. الصاق برچسب‌های حاوی مشخصات روی بسته‌بندی سوهان، ریسک تقلبی‌بودن محصول را بالا خواهد برد.

این محصول را باید در جای خشک و خنک و به دور از نور، حرارت و مواد غذایی بودار نگه دارید.

فاخره بهبهانی / جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها